DVDRecord
  
 
Modern idők Modern Times
Rendező: Charlie Chaplin
Főszereplők: Charles Chaplin,Chester Conklin,Henry Bergman,Paulette Goddard,Tiny Sandford


Chaplin talán legnépszerűbb filmje a mindennapi élet elgépiesedésének szatirikus, ugyanakkor érzelmes víziója. A történetben Charlie, a kisember bekerül a modernkori pokolba, azaz egy gyárba, majd a futószalagnál végzett monoton munka miatt a bolondokházába. Felépülése után véletlenül belesodródik egy utcai zavargásba, emiatt börtönbe zárják. Szabadulása után megismerkedik egy árva lánnyal, akit a gyámhatóság intézetbe akar zárni. A lány ennivalót lop, Charlie pedig nem tud fizetni az étteremben, emiatt mindketten újra börtönbe kerülnek. Charlie kacagtató kalandokon keresztül végigjárja a modernkori pokol bugyrait, a sorok között egy ijesztő képet vizionálva az elgépesedő társadalomról.

Bár 1936-ban már létezett hangosfilm - ez volt az a film, ahol először volt hallható Chaplin hangja egy groteszk dalban -, a szakértők mégis ezt a filmet tartják az utolsó nagy némafilm-komédiának, amivel lezárult Hollywood egy nagy korszaka. A filmtörténeti klasszikus most több mint 80 év után újra mozivásznon látható, május 25-től Budapesten a Művész Mozi Chaplin termében és országszerte számos további helyszínen, a megyeszékhelyek többségén vetítik, digitálisan restaurált kópiáról, magyar felirattal.


A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
Rendező: Joachim Ronning,Espen Sandberg
Főszereplők: Johnny Depp,Orlando Bloom,Javier Bardem,Kaya Scodelario,Brenton Thwaites


Az elsöprő kalandban a hányatott sorsú Jack kapitányt erősen megcsapja a balszerencse szele, mikor a rettentő Salazar kapitány vezette gyilkos szellemkalózok megszöknek az Ördög Háromszögéből. Egyszerű cél vezérli őket: végezni akarnak minden egyes kalózzal – és Jackre különös gondot fordítanának. Sparrow egyetlen reménye Poszeidón legendás szigonyában rejlik, ám erre csak úgy bukkanhat rá, ha kényszerű szövetségre lép Carina Smythszel, a ragyogó elméjű és szépségű csillagásszal, és az ifjú Henryvel, a Királyi Flotta nyakas tengerészével. A méretében és ápoltságában is szerény hajójának kormányánál Jack kapitány nem csupán sorozatos balszerencséjén kíván fordítani, hanem becses életét is menteni igyekszik eddigi legiszonyatosabb és legfondorlatosabb ellenfelétől.

 

  Filmes hírek

Közönségtalálkozó Enyedi Ildikóval, a Testről és Lélekről című film rendezőjével
Változatlanul nagy érdeklődés övezi a TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL című alkotást, mely az idei Berlinalén négy díjat is besöpört, köztük a fesztivál legnagyobb elismerését, az Arany Medvét. Már közel 40.000-en...
Almadóvár JULIETA-ja érkezik a hazai mozikba
Pedro Almodóvar legújabb drámája, a JULIETA, azonos címmel és magyar szinkronnal 2017. május 4-én érkezik a hazai mozikba.

Rövid tartalom:

Julieta és lánya, Antía retten...
JUPITER HOLDJA hivatalos magyar előzetese
A Kincsem minden idők legsikeresebb magyar filmje!
A MAGYAR FILMAKADÉMIA TÁMOGATJA A VÁGÓKAT ÉS HANGMESTEREKET
Aranyszem Operatőr Fesztivál
Megérkezett a Star Wars: Az utolsó Jedik (12E) szinkronizált előzetese!
Már több mint 300 ezren látták a Kincsemet!
Ősztől mozikban Simonyi Balázs filmje, az ULTRA (12), már elővételben is hatalmas az érdeklődés
Újabb filmes siker: Nemzetközi fesztiválon a magyar-Jézus film

 
         
       

 
 

  Premier

· Modern idők 53
· A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja 4
· Sárkányvarázs (6) 2
· Gemenc - Az árterek világa 146
· Alien: Covenant 5
· Frantz 8
· Arthur király - A kard legendája (16) 71
· Ó, anyám! 42
· Vademberek hajszája (12) 4
· Csápi - Az óceán hőse (6) 5

 

Share SHARE