DVDRecord
  
 
Akik már nem öregszenek meg (16) They Shall Not Grow Old
Rendező: Peter Jackson
Főszereplők:


Az első világháború lezárásának századik évfordulója alkalmából a Peter Jackson, A Gyűrűk Ura trilógia Oscar-díjas rendezője bemutatja lélegzetelállító dokumentumfilmjét, amelyben a Nagy Háborút oly módon vitte a nagyvászonra, mint korábban senki más. Jackson és stábja a száz évnél is régebbi archív felvételeket a legmodernebb technológiai megoldásokkal restaurálta és utólagosan színessé varázsolta. Ezáltal szinte életre kelnek a vásznon azokat az emberek, akik a legszemléletesebben tudják elmesélni a történteket: maguk a katonák, akik testközelből tapasztalták meg a háború tragédiáját.

Az első világháború iránti személyes érdeklődése által vezérelve Peter Jackson exkluzív hozzáférést kapott a BBC és a Brit Birodalmi Hadtörténeti Múzeum archívumaihoz, ahol több mint 600 órányi felvételből válogatta össze a film anyagát. A csapatok mozgása során ill. a harctéren rögzített filmfelvételek mellett hangszalagra rögzített korabeli beszámolókat is felhasználó dokumentumfilm eddig sosem látott közelségből mutatja be a frontvonalban zajló csaták kegyetlen valóságát. A filmből amellett, hogy láthatjuk, hogyan ettek, ittak, aludtak, miként formáltak barátságokat és mivel töltötték a lövészárkokban azokat a perceket, amikor nem zajlott csata, megismerhetjük a katonák viszonyulását is magához a konfliktushoz. Jackson és csapata speciális képalkotási és retusálási technológiákat felhasználva elérte, hogy a száz éve készített felvételek közel olyan minőségben jelennek meg a mozivásznon, mintha csak tegnap vették volna fel őket. A fekete-fehér felvételek színessé alakítása korábban sosem látott részleteket tár fel a nézők számára a háború mindennapjairól.
Élősködők Parasite
Rendező: Bong Joon-ho
Főszereplők: Jo Yeo-jeong,Lee Sun-kyun,Song Kang-ho


Ki-taek családja igazi semmirekellőkből áll, akik mindig a könnyebbik utat választják – bármit megtesznek, csak dolgozni ne kelljen. Irigykedve nézik a Park család fényűző életmódját, és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek. Azonban természetesen semmi sem a családfő tervei szerint alakul.
Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a fesztivál legfontosabb díját, az Arany Pálmát. 

  Filmes hírek

IDÉN IS LESZ ANILOGUE, NEMZETKÖZI ANIMÁCIÓS FILMFESZTIVÁL
November 27-én a bristoli Aardman stúdió Shaun, a bárány és a farmonkívüli című egész estés animációja nyitja az immár tizenhetedik Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált a budapesti Uránia Nemz...
Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál
A november 27. és december 1. között megrendezendő budapesti Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál idei újdonsága, hogy immár három versenykategóriában osztanak majd ki díjakat. Idén először 20, kif...
SEVELED KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
Megérkezett: A Lóci játszik elkészítette a Seveled főcímdalát!
KIOSZTOTTÁK A 17. ANILOGUE FESZTIVÁL DÍJAIT
HOLNAP KEZDŐDIK AZ ANILOGUE FILMFESZTIVÁL
EGY HÉT MÚLVA ANILOGUE, NEMZETKÖZI ANIMÁCIÓS FILMFESZTIVÁL
Botrány - Nicole Kidman, Charlize Theron, Margot Robbie - szinkronizált előzetes
17. OLASZ FILMFESZTIVÁL
Csütörtöktől mozikban a KONTROLL NÉLKÜL

 
         
       

 
 

  Premier

· Akik már nem öregszenek meg (16) 183
· Élősködők 1
· Tel-Avivban minden megtörténhet 1
· Sarkvidéki akció 3
· Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa (6) 1
· Léghajósok (12) 1
· Jumanji - A következő szint (12) 2
· Seveled 4
· Lake of Death 180
· Charlie angyalai (16) 7

 

Share SHARE