DVDRecord

  453 pont 
Ez a film tetszett, szavazok rá.
FLINTSTONES 2
(THE FLINTSTONES IN VIVA ROCK VEGAS)

Rendező: Brian Levant
Forgatókönyv: Deborah Kaplan, Harry Elfont, Jim Cash, Jack Epps
Zeneszerző: David Newman
Operatőr: Jamie Anderson
Jelmeztervező: Robert Turturice
Producer: Bruce Cohen
Látványtervező: Christopher Burian-Mohr
Vágó: Kent Beyda
Szereplők: Mark Addy, Stephen Baldwin, Kristen Johnston, Jane Krakowski, Thomas Gibson, Alan Cumming, Joan Collins


Gyártó: Paramount Pictures,
Időtartam: 89 perc
Hazai forgalmazó: UIP Duna Film

 
   
 


Frédi (Mark Addy) és legjobb cimborája, Béni (Stephen Baldwin) csúcsformában érzik magukat. Most végeztek a Kőbontó Akadémián, és már biztos állást is szereztek a Bedrocki kőbányában, úgyhogy jókedvüknek semmi nem állhat az útjába.
Vilmának (Kristen Johnston), a kőgazdag Slaghoople ezredes lányának viszont rossz a kedve. Divatbolond anyja, Pearl Slaghoople (Joan Collins) az egész jövőjét eltervezte már, és mindenáron össze akarja boronálni egy Chip Rockefeller nevű bájgúnárral (Thomas Gibson). Vilma kétségbeesésében kénytelen elszökni otthonról.
Útja Bedrockba vezet, ahol Irmával közös lakást bérel a Melrock Place-en. A két barátnő a helyi Bronto King gyorsétkezdében vállal munkát. Egy elkőbaltázott első randi után Fred fülig szerelmes lesz Vilmába, Béni pedig Irmával talál egymásra. Pici Dinójukat otthon hagyva, a szerelmes fiatalok a nagy Gazoo (Alan Cumming), a földönkívüli társaságában útra kelnek, hogy egy romantikus hétvégét töltsenek Rock Vegasban. A kő... azaz faképnél hagyott Chip azonban aljas tervet forgat a fejében, hogy kiüsse Frédit a nyeregből és magának szerezze meg Vilma szívét és atyai örökségét.
   
   
 
Mark Addy (Frédi) az Oscar-jelölt Alul semmi című angol vígjátékból lehet ismerős, amiben Dave-et, a kövérkés acélmunkást alakította. Addy az észak-angliai Yorkban született, és ma is ott él. 15 évesen kezdett dolgozni a Yorki Királyi Színházban mint díszletező. A londoni Royal Academy of Dramatic Arts hallgatója volt, majd színészként Anglia különböző színházaiban neves rendezők foglalkoztatták. Televíziós munkái mellett olyan filmekben játszott, mint a Hóbarát, The Last Yellow és The Announcement

Stephen Baldwin (Béni) nagy elismerést aratott a nagysikerű Közönséges bűnözők parádés szereposztásának tagjaként. Az utolsó kijárat Brooklynba című filmben debütált. A négy színész Baldwin-fivér közül a legifjabb olyan filmekben bizonyította sokoldalúságát, mint az Édeshármas, az Ámokfutam, Posse - Jesse Lee bosszúja, Mrs. Parker és az ördögi kör, Született július negyedikén, Under the Hula Moon, Crime Time, Friends and Lovers, One Tough Cop, Bio-Dome, A Simple Twist of Fate, 8 Seconds, The Beast, Crossing the Bridge. Tévés szerepei közül a legismertebb Buffalo Bill Cody a díjnyertes The Young Riders westernsorozatból. Tévéfilmjei még a The Prodigious Hickey és a Jury Duty.


Kristen Johnston (Vilma) eddigi leghíresebb, többszöri díjnyertes szerepe Sally Solomon volt a 3rd Rock from the Sun című tévésorozatban. Első játékfilmje a tavalyi Austin Powers - Kicsikém volt, amiben egy gonosz ex-KGB ügynöknőt alakított. Washingtonban született és Milwaukee-ban nőtt fel, majd a New York-i Egyetemen tanult. Színészi pályáját az Atlantic Theater Company-ban kezdte. Azóta is folyamatosan fellép színpadi produkciókban, alakításaiért már számos díjjal tüntették ki.

Jane Krakowski (Irma) a jelenleg is futó Ally McBeal című sorozat állandó szereplőgárdájának tagja, alakításáért Golden Globe-díjra is jelölték. Legutóbb a Nyomás! című filmben láthattuk. További filmjei például a Végzetes vonzerő, a Dance with Me, a Mrs. Winterbourne és a Stepping Out. Színpadi és televíziós szereplései mellett hanglemezeken is közreműködik énekesnőként.

Joan Collins (Pearl) először 9 évesen szerepelt színházban Ibsen Nórájában. Azóta több, mint 50 mozifilmben játszott. Hét és fél évig szerepelt a Dynasty című szappanoperában. Producere volt két sorozatnak, a Sinsnek és a Monte Carlónak, az előbbiben szerepelt is. Sok év kihagyás után 1980-ban tért vissza az angol színpadra. Színészi pályája mellett volt ideje megírni életrajzát, a Past Imperfectet, három regényét és két bestseller kozmetikai könyvet.

Brian Levant (rendező) kedvenc műfaja a vígjáték legyen szó televízióról, ahol olyan sorozatok írója és producere volt, mint a Happy Days és a Mork & Mindy, vagy filmről: ő rendezte a Beethoven, a Flintstones és a Hull a pelyhes című filmeket. A chicagói Levant az Új-mexikói Egyetemen szerzett diplomát, pályafutását 1977-ben kezdte a Happy Days című sorozatban szerkesztőként. Sikeres televíziós pályafutás után a 90-es években fordult figyelme a játékfilmek felé.

   
   
 
   
flins2.jpg Burian-Mohr látványtervező és munkatársai több, mint 400 rajzot készítettek a díszletekhez. Irodájukat ezúttal természeti képződmények, sziklák és növények fényképeivel tapétázták ki. Ahogy ő fogalmaz: "A természetnél úgysem lehet jobban csinálni."
A díszlet méretei jelentették a legnagyobb kihívást. A kőkorszaki sztárok felvonulásának útját például 300-nál is több lámpa világította meg 1,5 millió watt teljesítménnyel.
Slaghoople-ék ebédlőjét Az aranypolgárban is mintául használt Hearst-kastély és Julia Morgan építészete ihlette. A terem közepén egy 28 személyes, 12 méter hosszú asztal állt, amely egy megkövült fatörzs képzetét keltette.
A vidámpark kezdetben a könnyen felépíthető díszletnek tűnt. "Gondoltuk, hogy szerzünk egy igazi óriáskereket, aztán bevonjuk műanyaghabbal, hogy kőnek nézzen ki, csakhogy ez így nem működött. Az igaziakat pik-pakk összerakják, aztán másnap már viszik is tovább, nekünk két hétig tartott, amíg a semmiből felépítettük" - meséli Burian-Mohr.
A kőkorszaki kocsik külön említést érdemelnek. Az új modellek közé tartoznak a Cadirock, a Maserocki és a Bogár. Természetesen visszatér Frédi Flintmobilja is és Béni körtefatuskója. Mindet a megszokott láberő hajtja
   
   
 
   
 

Sorsát egyetlen sikerfilm sem kerülheti el. Természetes, hogy elkészítik ezek második, harmadik, negyedik … részét. Sajnos azonan csak nagyon ritkán sikerül elérni, esetleg túlszárnyalni az első részt. A Flinstone 2. esetében is ez történt. Az első rész fantasztikus ötletei és filmes megoldásai köszönnek vissza, gyakran a korábbinál jóval gyengébb minőségben. A történet legalább olyan bárgyú, mint a jobb napokat és szerepeket megélt Stephen Baldwin. Mindezen a magyar szinkron sem tudott segíteni, sőt csak még idétlenebbé teszi a filmet.
Értékelés:  
   
   
Linkek:
Angol honlap
Mark Addy

Értékelési szempontok:
- aki évente egyszer megy moziba, ezt nézze meg
- aki havonta egyszer, annak ezt ajánljuk
- ha rossz az idő, ez a film kellemes időtöltés lehet
- mire elérjük a kijáratot, el is felejthetjük, mit néztünk meg
- nem baj, ha erről a filmről lemaradunk
 


Gombos Jim és Lukács, a masiniszta (6) 34
Három tánc 2
Felelsz vagy mersz 4
OCEAN’S 8 - AZ ÉVSZÁZAD ÁTVERÉSE (12) 3
Merülés a szerelembe (16) 2
Kszi, Simon (12) 4
Kutyaparádé (6) 177
Vissza a gyökerekhez (12) 3
Túl szexi lány (12) 3
Gotti (16) 3

X - A RENDSZERBŐL TÖRÖLVE / Novemberben kerül a mozikba
9 év után újra magyar animációs rövidfilm az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon
MEGKEZDŐDTEK A NAGY SIKERŰ DEMÓNA MÁSODIK RÉSZÉNEK MUNKÁLATAI
Franck Dubosc Szerelembe gurulva előzetes
IGAZ TÖRTÉNET ALAPJÁN Polanski
Szerelembe gurulva
A magyar mozikban is kasszát robbantott a BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚ (16)!
John Cameron Mitchell Így csajozz egy földönkívülivel punkscifi vígjátéka
Rotten Tomatoes premier előtt
ÍGY CSAJOZZ EGY FÖLDÖNKÍVÜLIVEL májusban érkezik