DVDRecord

  231 pont 
Ez a film tetszett, szavazok rá.
Pop, csajok satöbbi
(High Fidelity)

Rendező: Stephen Frears
Forgatókönyv: D.V.DeVincentis, Steve Pink, John Cusack, Scott Rosenberg
Zeneszerző: Howard Shore
Operatőr: Seamus McGarvey, B.S.C.
Látványtervező: Therese DePrez, David Chapman
Vágó: Mick Audsley
Szereplők: John Cusack, Todd Louiso, Jack Black, Iben Hjejle, Joan Cusack, Lisa Bonet, Lili Taylor


Gyártó: Touchstone Pictures,
Időtartam: 112 perc
Hazai forgalmazó: Intercom

 
   
 
Rob egy kis lemezbolt tulajdonosa, sikertelen karrier álmokkal és kapcsolatokkal. Élete állandó besorolás, a legjobb és legrosszabb top 5 listákkal. Egy nap azonban új rangsort kell készítenie, mert barátnője elhagyta. Vajon kik tartoztak a legjobb öt közé, és miért nem tartoznak már Ő hozzá.
   
   
 
John Cusack (Rob Gordon - forgatókönyv - társproducer) a közelmúltban mutatkozott be forgatókönyvíróként és társproducerként az Otthon, véres otthon és a Chicagói taxi című filmekkel, melyeknek a főszerepét is maga játszotta.

Legfontosabb játékfilmjei: A John Malkovich menet, Az őrület határán, Vakrepülés, Minden gyanú felett, Éjfél a jó és a rossz kertjében, Con Air - A fegyencjárat, Lövések a Broadwayn, Promenád a gyönyörbe, Svindlerek, A híradó sztárjai, Állj mellém!.

Cusack nem csupán filmekben játszik. Alapító tagja a New Crime Theater Company nevű színtársulatnak, ahol már több darabot rendezett.

Jack Black (Barry) filmszerepei: A közellenség, Ments meg, Uram!, Bob Roberts, Waterworld, A szikla, A rajongó, Támad a Mars!, A sakál, Johnny, a dögkeselyű, A kábelbarát (Cable Guy). Nemrégiben fejezte be a "Jesus' Son" című filmet.


Lisa Bonet (Marie DeSalle) legutóbbi filmje A közellenség volt. Korábban Alan Parker Angyalszív, valamint a "Lights Out" és a "Bank Robber" című filmekben láthattuk.

Joan Cusack (Liz) eddig kétszer kapott Oscar-jelölést, először a Dolgozó lány, másodszor pedig A boldogító nem című filmekben nyújtott alakításaiért. 15 éves kora óta játszik filmekben, olyan sikerekben szerepelt, mint: Oltári nő, A szomszéd, Otthon, véres otthon, Áldatlan állapotban, Addam's Family 2., Mondvacsinált hős, A híradó sztárjai, Az én kék egem, Keresztanya.

Iben Hjelje (Laura) dán színésznő,1991-ben tűnt fel a "Naked" című rövidfilmben, Niels Arden-Oplev felfedezettjeként, és később is szerepelt a rendező másik munkájában, az 1995-ös "Portland"-ben. Játszott továbbá Soren Kragh-Jakobsen "Mifune" című filmjében, mely a Berlini Filmfesztiválon is sikert aratott. Hjejle jelenleg a koppenhágai Ostra Gasvaerk Színház társulatának tagja.

Todd Louiso (Dick) a New York Universityn tanult, ahol először a színház, később a filmrendezés érdekelte. Ismertebb filmszerepei: Egy asszony illata, Apollo 13., A szikla, Jerry Maguire - A nagy hátraarc.

Stephen Frears (rendező) a Cambridge-i Egyetem elvégzése után a londoni Royal Court Theaternél kezdett dolgozni, majd filmes pályafutása rendezőasszisztensként indult Karel Reisz mellett. Karrierje 1972-től ível felfelé, ekkor mutatta be A dilettáns detektív-et (Gumshoe), Albert Finney főszereplésével. Az elmúlt évtizedekben számos filmmel hívta fel magára a közönség és a szakma figyelmét, ezek közül legnagyobb visszhangot a Veszedelmes viszonyok keltett a maga 6 Oscar-jelölésével, de esélyes volt a díjra a Svindlerek is 1990-ben.

További filmjei: Mondvacsinált hős, Méregzsák (The Snapper), A gonosz csábítása (Mary Reilly), Én szép kis mosodám, Félelem nélkül (The Hit), Sammy és Rosie (Sammy and Rosie Get Laid).

   
   
 
   
HFC_427.jpg Az írók többnyire utálják a filmeket: ha elkészül egy bestseller mozi változata, az eredeti könyv szerzője általában nem győz arról beszélni, hogy a papír mennyivel magasabb rendű a celluloidnál, és ez milyen különösen igaz az ő mesterműve esetében.


A Pop, csajok satöbbi szerzője, Nick Hornby viszont más eset. Megnézte a filmet, és fülig beleszeretett a főszereplőbe, John Cusack-ba.

- John fantasztikusan ráérzett a kelekótya, nővadász, az öregedéstől kétségbeesett zenerajongó lelkivilágára - mondja. - Kezdem sajnálni, hogy korábban már bevallottam: a film nem rólam szól, a főszereplőt pedig nem magamról mintáztam. Lelkesedése olyan fokú, hogy új könyve jogait megszerezni igyekvő producereknek már csupán egyetlen feltételt szab: az filmesítheti meg következő - szintén nagyon sikeresnek és viccesnek ígérkező - regényét, aki megszerzi főszereplőnek John Cusack-ot.

- Vagy ő játssza megint a főszerepet, vagy nem lesz film - így az író. - Ebből nem engedek. Nem bírnám elviselni, hogy jöjjön Tom Cruise, és elrontsa a poénjaimat.
   
   
 
   
 

Jó tudni, hogy a férfiak is félnek az öregedéstől, hogy ők is mindent megtennének azért, hogy őket válasszák. Érdekes az ő szemszögükből is megismerni egy-egy szakítás történetét, főleg akkor, ha nem érezték eredetileg hibásnak magukat. Végre egy film, ahol nem a nők sajnáltatják magukat. Közben remek zenét hallgathatunk, jókat nevethetünk. A mellékszereplők hitelesek és viccesek.Értékelés:  
   
   
Linkek:
Magyar honlap
Angol honlap
John Cusack
Iben Hjejle
+Iben
Joan Cusack

Értékelési szempontok:
- aki évente egyszer megy moziba, ezt nézze meg
- aki havonta egyszer, annak ezt ajánljuk
- ha rossz az idő, ez a film kellemes időtöltés lehet
- mire elérjük a kijáratot, el is felejthetjük, mit néztünk meg
- nem baj, ha erről a filmről lemaradunk
 


Gombos Jim és Lukács, a masiniszta (6) 34
Három tánc 2
Felelsz vagy mersz 4
OCEAN’S 8 - AZ ÉVSZÁZAD ÁTVERÉSE (12) 3
Merülés a szerelembe (16) 2
Kszi, Simon (12) 4
Kutyaparádé (6) 177
Vissza a gyökerekhez (12) 3
Túl szexi lány (12) 3
Gotti (16) 3

X - A RENDSZERBŐL TÖRÖLVE / Novemberben kerül a mozikba
9 év után újra magyar animációs rövidfilm az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon
MEGKEZDŐDTEK A NAGY SIKERŰ DEMÓNA MÁSODIK RÉSZÉNEK MUNKÁLATAI
Franck Dubosc Szerelembe gurulva előzetes
IGAZ TÖRTÉNET ALAPJÁN Polanski
Szerelembe gurulva
A magyar mozikban is kasszát robbantott a BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚ (16)!
John Cameron Mitchell Így csajozz egy földönkívülivel punkscifi vígjátéka
Rotten Tomatoes premier előtt
ÍGY CSAJOZZ EGY FÖLDÖNKÍVÜLIVEL májusban érkezik