DVDRecord

  181 pont 
Ez a film tetszett, szavazok rá.
Egy kapcsolat vége
(The End of the Affair)

Rendező: Neil Jordan
Forgatókönyv: Neil Jordan
Zeneszerző: Michael Nyman
Operatőr: Roger Pratt
Látványtervező: Anthony Pratt
Szereplők: Ralph Fiennes, Julianne Moore, Stephen Rea


Gyártó: Columbia/TriStar,
Időtartam: 111 perc
Hazai forgalmazó: Intercom

 
   
 
1946. London. Egy esős éjszakán találkozik két régi ismerős. A férj és a szerető, akiről még nem derült ki ez. A férj elmondja, hogy szerinte felesége megcsalja őt. Ezért már arra is gondolt, hogy magánnyomozót fogad. Ezt azonban nem tartja úriemberhez méltónak. A másik férfi látszólag önzetlenül siet segítségére. Ő béreli fel a detektívet, hogy végre kiderítse, miért hagyta el őt kedvese a háború alatt. A kezébe kerül a nő naplója, így a titok kulcsa is. Kiderül, milyen ereje van egy igaz szerelemnek, miért lehet igazi barát a két férfi.
   
   
 
Ralph Fiennes legnagyobb sikerét Az angol beteg című filmmel aratta, melyért számos rangos díjra, egyebek mellett a legjobb színészi alakításért járó Oscar-ra is jelölték. A Schindler listája című filmben nyújtott teljesítményéért BAFTA Díjat kapott a legjobb mellékszereplő kategóriában, elnyerte a New York-i Filmkritikusok és a Filmkritikusok Nemzeti Szövetségének Díját, továbbá Arany Glóbuszra és Oscar-díjra is fölterjesztették. 1994-ben a Londoni Filmkritikusok az év legjobb színészének választották. Fiennes további fontosabb nagyjátékfilmjei: A halál napja, Kvíz show, Bosszúállók, és a Szabó István rendezte A napfény íze.


Julianne Moore - Oscar-ra jelölték a Boogie Nights című filmben nyújtott alakításáért. A színésznő leghíresebb filmjei: A kéz, amely a bölcsot ringatja, Benny és Joon, A tanú teste, A szökevény, a Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlán Díjat nyert Rövidre vágva, Áldatlan állapotban, A Nagy Lebowsky.

Stephen Rea első filmje az Angel volt, 1982-ben. Az áttörést a Síró játék hozta meg számára: a filmben nyújtott teljesítményéért Oscar-ra jelölték, és megkapta a nemzeti filmkritikusok díját. Rea további fontosabb szerepei: Az élet oly édes, Divatdiktátorok, X polgártárs, Interjú a vámpírral, Michael Collins, A kis véreskezű.

   
   
 
   
 

Jó hinni abban, hogy van igaz szerelem. Azonban figyelni kell arra, hogy a boldogságot addig élvezzük, amíg tart. Kár tönkretenni állandó féltékenységgel, mert az állandó gyanúsítgatásba bele lehet fáradni. A Graham Greene regényéből készült film látványvilága és szereplői magával ragadóak. A történet szövése és az amerikai cenzorok által forrónak (17 éven felülieknek szóló) minősített ágyjelenetek helyenként mesterkéltek.Értékelés:  
   
   
Linkek:
Hivatalos magyar honlap
Filmelőzetes
Ralph Fiennes
Julianne Moore


Értékelési szempontok:
- aki évente egyszer megy moziba, ezt nézze meg
- aki havonta egyszer, annak ezt ajánljuk
- ha rossz az idő, ez a film kellemes időtöltés lehet
- mire elérjük a kijáratot, el is felejthetjük, mit néztünk meg
- nem baj, ha erről a filmről lemaradunk
 


Az igazság ligája 60
Megtorlás (18) 37
Lumiere! 5
120 dobbanás percenként 3
Madame (12) 5
Boldog halálnapot! 2
Rögtönzött szerelem (16) 114
Gyilkosság az Orient expresszen 4
Rossz anyák karácsonya (16) 5
Rodin: Az alkotó 5

Szerdától viszkizünk!
Az amerikai bemutató előtt érkezik Magyarországra az ŐSEMBER (6E)
2017-es Lux filmdíj
Két hét múlva kezdődik a 15. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál
Csütörtöktől mozikban a Magyarországon forgatott MEGTORLÁS (18)
EGY HÓNAP MÚLVA JÖN WOODY ALLEN LEGÚJABB FILMJE A MOZIKBA
LUX-filmnapok
Négy Európai Filmdíjra jelölték Enyedi Ildikó filmjét
Egy hónap múlva kezdődik a 15. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál
Belga és osztrák fesztiváldíj az 1945-ért