DVDRecord

  4326 pont 
Ez a film tetszett, szavazok rá.
Kiképzés
(Training Day)

Rendező: Antoine Fuqua
Forgatókönyv: David Ayer, Antoine Fuqua
Zeneszerző: Mark Mancina
Operatőr: Mauro Fiore
Jelmeztervező: Michele Michel
Látványtervező: Naomi Shohan
Szereplők: Denzel Washington, Ethan Hawke, Scott Glen, Tom Berenger, Cliff Curtis


Gyártó: Warner Bros, Village Roadsghow
Időtartam: 115 perc
Hazai forgalmazó: Intercom

 
   
 
Alonzo Harris (Denzel Washington) rendőr. A kábítószer-osztály nyomozójaként azt tanulta, hogy ha nem kerekedik az utca fölé, akkor az gyűri maga alá őt. Ezért úgy él a körzetében, mint egy középkori hadúr: kegyetlen, igazságtalan, gyors és veszélyes. A törvényen kívülieket a törvényen kívül akarja legyőzni. Hisz benne, hogy ez teszi őt jó rendőrré, hogy ezt a leckét kell továbbadnia a rábízott kezdő rendőrtisztnek, Jake Hoynak (Ethan Hawke) is.
Első közösen szolgálatban töltött napjuk alatt megmérkőznek néhány kábítószer-kereskedővel, bonyolult összeesküvést lepleznek le, gyilkosságba keverednek, és ölniük kell, ha életben akarnak maradni. A Jó és a Rossz egy oldalon harcol. Ám nem biztos, hogy végül nem fordulnak egymás ellen...
   
   
 
DENZEL WASHINGTON (Alonzo Harris) számtalan elismerésben és díjban részesült pályafutása során. Első mozifilmje a Katonatörténet volt 1982-ben. 1987-ben Oscar- és Arany Glóbusz Díjat nyert Az 54. hadtestben nyújtott alakításáért a legjobb mellékszereplő kategóriában. A hurrikán című filmbéli szereplése egy újabb Arany Glóbusz Díjat hozott neki a legjobb színész kategóriában 1999-ben. Az 1992-es Malcolm X kapcsán is Arany Glóbusz Díjra jelölték. 2001-ben NAACP Díjat kapott az Emlékezz a Titánokra című filmben nyújtott alakításáért. További jelentősebb munkái: Mo' Better Blues, Letaszítva, Szükségállapot, A bátrak igazsága, Sok hűhó semmiért, Philadelphia, A Pelikán ügyirat, „Mississipi Masala”, Zsaruszív, „For Queen and Country”.
Washington orvosi egyetemen kezdte tanulmányait, majd egy nyári táborozás alkalmával szerepelt egy színházi produkcióban, ami gyökeresen változtatta az életét.


ETHAN HAWKE (Jake Hoy) 14 évesen szerepelt először az Űrrandevú című filmben. Láthattuk még többek között a Holt Költők Társaságában, a Drága Papában, a Lápvilágban, a Nyakunkon az életben, a Mielőtt felkel a napban, a Szép reményekben, a Gattacaban, a Hó hull a cédrusokra című filmben. Legutóbbi munkái közé tartozik két Richard Linklater-film: a „Tape”, és a „Waking Life”.
Első rendezői vállalkozása a „Chelsea Walls” Uma Thurman, Natasha Richardson és Kris Kristofferson főszereplésével.
„The Hottest State” című regénye 1996-ban jelent meg a Little Brown Kiadónál.

ANTOINE FUQUA (rendező) hisz abban, hogy a hivatásunk ránk talál, mint ahogyan Hollywood is rátalált. Fuqua a realista témájú filmekért lelkesedik.
Első filmjeként a Gyilkosok gyilkosát forgatta, majd a Csali következett.
Fuqua mérnöki diplomát szerzett, majd New Yorkba költözött, videoklipeket kezdett el forgatni, és megalakította saját produkciós irodáját, a Reel Powert. „Exit” című rövidfilmje felkeltette a Propaganda Film érdeklődését, és náluk csiszolta tovább rendezői tehetségét. Kereskedelmi reklámokat is készített a Reebok, a Toyota és a Sprite számára, és videoklipeket rendezett.

   
   
 
   
 

Ahhoz képest, hogy egy kezdő első próbanapját láthatjuk, elég mozgalmas a nap. Furcsa, hogy a kiképzés, végül az ő győzelmével zárul. Érdekes, hogy semmi tapasztalattal, minden szálat rögön átlát, hiszen még csak most lenne nyomozó. Igaz, a napi teljesítménye után valószínű, hogy ez sikerülni is fog neki. Sok véres és erőszakos jelenetet láthatunk, persze az erkölcsi mondanivaló sem marad el, győz az igazság.Értékelés:  
   
   
Linkek:
Magyar nyelvű honlap
Angol honlap
Denzel Washington
Ethan Hawke

Értékelési szempontok:
- aki évente egyszer megy moziba, ezt nézze meg
- aki havonta egyszer, annak ezt ajánljuk
- ha rossz az idő, ez a film kellemes időtöltés lehet
- mire elérjük a kijáratot, el is felejthetjük, mit néztünk meg
- nem baj, ha erről a filmről lemaradunk
 


Lassie hazatér (6) 1431
Nyomorultak 9
Az első áruló (16) 4
Emma 14
Bloodshot (16) 10
Tess és én - Életem legfurcsább hete (12) 4
A mi Kodályunk (12) 4
Talpig fegyverben (18) 275
Világpolgárok 5
Előre (6) 5

Csütörtöktől mozikban AZ ELSŐ ÁRULÓ (16)
Bemutatkozik a banda – Megérkezett a Pesti balhé online plakátja
Magyar Filmdíjat nyert a Vad erdők, vad bércek
AZ AKIK MARADTAK KAPTA A LEGJOBB FILMNEK JÁRÓ MAGYAR FILMDÍJAT
Diesel-meghajtású Bloodshot
A vágyak veszélyesek
Álló ovációval fogadták Szabó István új filmjét az első vetítéseken
Csütörtöktől újra országszerte mozikban a négy Oscar-díjas ÉLŐSKÖDŐK
Oscar-filmtörténetet írt az ÉLŐSKÖDŐK
Oscar 2020