DVDRecord

  143 pont 
Ez a film tetszett, szavazok rá.
Showtime – Végtelen és képtelen
(Showtime)

Rendező: Tom Dey
Forgatókönyv: Keith Sharon, Alfred Gough, Miles Millar
Író: Jorge Saralegui
Zeneszerző: Alan Silvestri
Operatőr: Thomas Kloss
Látványtervező: Jeff Mann
Vágó: Billy Weber
Szereplők: Robert De Niro, Eddie Murphy, Rene Russo


Gyártó: Warner Bros, Village Roadsghow
Időtartam: 95 perc
Hazai forgalmazó: Intercom

 
   
 
Mitch Preston (ROBERT De Niro), a Los Angeles-i rendőrség nyomozója szűkszavú, kevés türelemmel és még kevesebb stílusérzékkel megáldott ember. Egyetlen kívánsága, hogy a saját tempójában és a maga módszereivel dolgozhasson, ahogyan az utóbbi húsz évben is tette.
Trey Sellars (EDDIE MURPHY) járőr teljesen más eset. Valódi rendőr helyett sokkal inkább szeretne színész lenni, aki rendőrt alakít a tévében. A Nagy Fordulatról ábrándozik, ami majd megváltoztatja életét.
Egyik éjjel Trey véletlenül belecsöppen egy titkos rendőri akcióba, így Mitch elszalasztja a nagy lehetőséget, hogy elcsíphessen egy kábítószer-kereskedő bandát. Néhány perccel később egy tévéhíradó stábja furakszik a képbe, fényárba borítva az akció helyszínét, s ezzel végképp megakadályozza Mitch elszánt próbálkozását, hogy elfogja a menekülő gyanúsítottakat.
Látva, hogy hónapok munkája hogyan vész kárba egy pillanat alatt, a feldühödött nyomozó a kamerába ereszt egy golyót. Ha van valami, amit utál, az a tolakodó riporter.
Az ösztönös reakcióként eldördült lövésről készült fotókat másnap minden napilap a címoldalon közli, ami egyszerre hozza meg Mitch-nek a hivatalos megrovást és a hírnevet. És még valamit: személye felkelti Chase Renzi (RENE RUSSO), a csinos tévés producer érdeklődését is. Megszületik a nagy ötlet, valóság show-t készítenek.
Mitch barátságtalan, nyers modorát és színészi képességeinek teljes hiányát kompenzálandó, Trey-t választják társául.
Ezek után indulhat a show!
   
   
 
ROBERT DE NIRO (Mitch Preston) fontosabb filmjei: „The Wedding Party”, Aljas utcák (Mean Streets), A keresztapa II. (The Godfather, Part II), Dühöngő bika (Raging Bull), Taxisofőr (Taxi Driver), Szarvasvadász (The Deer Hunter), Ébredések (Awakenings), A rettegés foka (Cape Fear;1992), Az utolsó filmcézár (The Last Tycoon), „1900”, Volt egyszer egy Amerika (Once Upon a Time in America), A komédia királya (King of Comedy), New York, New York, GoodFellas – Nagymenők, Casino, Brazil, A misszió (The Mission), Aki legyőzte Al Capónét (The Untouchables), Angyalszív (Angel Heart), Éjszakai rohanás (Midnight Run), Stanley és Iris (Stanley and Iris), Nem vagyunk mi angyalok (We're No Angels), Ez a fiúk sorsa (This Boy's Life), Veszettkutya és Glória (Mad Dog and Glory), Bronx-i mese (A Bronx Tale;rendező is), Frankenstein (Mary Shelley's Frankenstein), Szemtől szemben (Heat), Sleepers – Pokoli lecke, Amikor a farok csóválja (Wag the Dog), Marvin szobája (Marvin's Room), A rajongó (The Fan), Copland, Szép remények (Great Expectations), Jackie Brown, Ronin, Csak egy kis pánik (Analyze This), Apádra ütök (Meet The Parents), Férfibecsület (Men of Honor), 15 perc hírnév (Fifteen Minutes), A szajré (The Score).

RENE RUSSO (Chase Renzi) filmjei: A Thomas Crown-ügy (The Thomas Crown Affair), A váltságdíj (Ransom), „Big Trouble”, Halálos fegyver 3-4. (Lethal Weapon 3., 4.), Célkeresztben (In The Line of Fire), Vírus (Outbreak), Szóljatok a köpcösnek (Get Shorty), „Buddy”, „Rocky and Bullwinkle”, Micsoda csapat (Major League), Mr. Végzet (Mr. Destiny), Freejack – Szbad préda.

EDDIE MURPHY (Trey Sellars) fontosabb filmjei: 48 óra (48 Hours), Dr. Doolittle, Amerikába jöttem (Coming to America), Beverly Hills-i zsaru (Beverly Hills Cop), „Harlem Nights” (rendező, forgatókönyvíró is), Bölcsek kövére (The Nutty Professor), Életfogytig (Life), „Bowfinger”, Bölcsek kövére II. (Nutty Professor II: The Klumps), Dr. Doolittle 1-2. Legközelebb a „Pluto Nash”, az „I Spy” és a „The Incredible Shrinking Man” című filmben láthatjuk a színészt.

   
   
 
   
 

Lövöldözések, üldözések, verekedések váltakoznak gyors egymásutánban, ahogy az egy jó filmben és egy jó show-ban illik. Az izgalmakat legtöbbször háttérbe szorítja a nagyszerű színészek remek alakítása. Igaz, hogy a film alapötlete nem egészen eredeti, de a feldolgozás és a remek poénok kellemes másfél órát ígérnek.Értékelés:  
   
   
Linkek:
Magyar honlap
Angol honlap
Robert De Niro
Eddie Murphy
Rene Russo

Értékelési szempontok:
- aki évente egyszer megy moziba, ezt nézze meg
- aki havonta egyszer, annak ezt ajánljuk
- ha rossz az idő, ez a film kellemes időtöltés lehet
- mire elérjük a kijáratot, el is felejthetjük, mit néztünk meg
- nem baj, ha erről a filmről lemaradunk
 


Gombos Jim és Lukács, a masiniszta (6) 34
Három tánc 2
Felelsz vagy mersz 4
OCEAN’S 8 - AZ ÉVSZÁZAD ÁTVERÉSE (12) 3
Merülés a szerelembe (16) 2
Kszi, Simon (12) 4
Kutyaparádé (6) 177
Vissza a gyökerekhez (12) 3
Túl szexi lány (12) 3
Gotti (16) 3

X - A RENDSZERBŐL TÖRÖLVE / Novemberben kerül a mozikba
9 év után újra magyar animációs rövidfilm az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon
MEGKEZDŐDTEK A NAGY SIKERŰ DEMÓNA MÁSODIK RÉSZÉNEK MUNKÁLATAI
Franck Dubosc Szerelembe gurulva előzetes
IGAZ TÖRTÉNET ALAPJÁN Polanski
Szerelembe gurulva
A magyar mozikban is kasszát robbantott a BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚ (16)!
John Cameron Mitchell Így csajozz egy földönkívülivel punkscifi vígjátéka
Rotten Tomatoes premier előtt
ÍGY CSAJOZZ EGY FÖLDÖNKÍVÜLIVEL májusban érkezik