DVDRecord

  2078 pont 
Ez a film tetszett, szavazok rá.
ÜVEGTIGRIS

Rendező: Rudolf Péter, Kapitány Iván
Zeneszerző: Dés László
Operatőr: Kapitány Iván
Szereplők: Rudolf Péter, Reviczky Gábor, Csuja Imre, Szarvas József, Horváth L. Ottó, Gáspár Sándor, Kállai Ferenc, Bodrogi Gyula, Szilágyi Tibor, Básti Juli, Kecskés Karina, Nagy-Kálózy Eszter


Gyártó: Filmpartners Kft.,
Időtartam: 100 perc
Hazai forgalmazó: Budapest Film

 
   
 
Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története. Lali, az amerikamániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa, Gaben, az autónepper, Róka, a piti csencselő, Sanyi, a félnótás hajléktalan, Csoki, aki mindig arról szövegel, hogy majd szerez pénzt és elmegy Amerikába és Cingár, aki a többiek idegeit nem kímélve szaxizik.
Gaben rábeszéli Lalit, hogy vegyen meg egy, az amerikai álmot ízig-vérig megtestesítő régi Chevrolet Impalát. Amikor a hosszú kálvária után meghozza a rég várt autót, Lali ki sem tudja próbálni, egy úton visszaforduló teherautó összetöri.
Közben Róka izgatottan keresi a "Vasat", melyet korábban odavitt, hátha akad rá vevő. Lali azonban pár nappal azelőtt eladta a semmire sem használhatónak vélt "fémhulladékot". Rókára rászálltak a nehézfiúk, s halálosan megfenyegették, hogy hozza vissza vagy fizessen. Pénzt kell tehát szerezni mindenáron. Csoki szerint egyetlen megoldás van, ki kell rabolni a közeli postát. Mindenki kocsiba száll. A nagy balhé azonban nem sikerül tökéletesen…
   
   
 
Rudolf Péter 1983-ban fejezte be a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. Ezután került a Vígszínházba. 1986-ban elnyerte a veszprémi tv fesztivál legjobb férfialakítás díját. Elismerései között Hegedűs Gyula-emlékgyűrűt, Jászai Mari-díjat, Rádiókritikusok díját, Tv-nívódíjakat, Ajtay-gyűrűt és Erzsébet-díjat találunk. Filmszerepei: Csa-csa-csa, Szerencsés Dániel , Jób lázadása, Tanmesék a szexről , A skorpió megeszi az ikreket reggelire, Szamárköhögés , Jákob a hazudós, Villanyvonat, Napóleon, Az utolsó blues, Hamvadó cigarettavég, Perlasca.

Gáspár Sándor 1979-ben fejezte be a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. Ezután játszott a Vígszínházban, a Katona József Színházban, a Művész Színházban, a Thália Színházban. Kitüntetései: Jászai Mari-díj, Fővárosi díj, Filmkritikusok B. Nagy László-díja, Gyulai Várszínház nívódíja, Greguss-díj, Kelemen László-díj, Érdemes művész.

Filmjei: Az erőd; Ki beszél itt szerelemről; Szeptember; Minden szerdán; Tegnapelőtt; Szerelemek; Falfúró; Képvadászok, Kezdő; Üvegvár a Mississippin; Isten veletek barátaim; Egy teljes nap; A transzport; Fogadó az örök világossághoz; Optimisták, Csók Anyu; Tutajosok; Szigorú idők; Vörös vurstli; Csapd le csacsi, Ördög vigye; Napról napra; roncsfilm; Woyzeck; A végzetes szerelem játéka; A piac; Farkasok és bárányok; Mamy Blue; Ítéletidő; A harmadik testőr; Vámos Miklós; Lehetetlen.

   
   
 
   
 

Inkább tévéjáték, amikor ráérünk kivárni a következő vicces helyzetet, bár ahhoz hosszú. A szereplők jó kedvvel dolgoztak, az látszik. Viszont a poénok a nézők számára már nem annyira fergetegesek. Egyértelműen látszik, honnan sikerült pénz szerezni a forgatáshoz, amit meg lehet érteni, hisz ez manapság nem lehet könnyű dolog. Hiába a nagy nevek, Erős Antónia, Koko és Növényi, jelenlétük nem emeli a film értékét.Értékelés:  
   
   
Linkek:
www.uvegtigris.hu

Értékelési szempontok:
- aki évente egyszer megy moziba, ezt nézze meg
- aki havonta egyszer, annak ezt ajánljuk
- ha rossz az idő, ez a film kellemes időtöltés lehet
- mire elérjük a kijáratot, el is felejthetjük, mit néztünk meg
- nem baj, ha erről a filmről lemaradunk
 


Viktória királynő és Abdul (12) 36
Kingsman: Az aranykör (16) 4
Hetedik alabárdos 50
A kairói eset 2
47 m mélyen 2
A LEGO NINJAGO FILM (6) 4
Isten hozott Németországban (12) 2
Ultra 3
Kedi - Isztambul macskái 92
Bartók (6) 3

HOLNAP KEZDŐDIK A SZEMREVALÓ
A „Film by the Sea” nemzetközi filmfesztivál fődíját kapta az 1945.
Elkészült Mészáros Márta új filmje
Filmtörténeti klasszikusok a mozik műsorán
Szemrevaló Filmfesztivál
Reneszánsz Filmnapok
New York-i afférok előzetes
NEW YORK-I AFFÉROK hamarosan a mozikban
A VISZKIS november 23-tól a mozikban
Osztrák fesztivál fődíj az 1945-ért