DVDRecord

  6850 pont 
Ez a film tetszett, szavazok rá.
A Gyűrűk Ura – A két torony
(The Lord of the Rings: The Two Towers)

Rendező: Peter Jackson
Forgatókönyv: Fran Walsh, Philippa Boyens, Stephen Sinclair, Peter Jackson
Szereplők: Sean Astin, Cate Blanchett, Christopher Lee, Elijah Wood, Viggo Mortensen, Liv Tyler, Ian McKellen


Gyártó: New Line Cinema,
Időtartam: 180 perc
Hazai forgalmazó: Intercom

 
   
 
Zsákos Frodó és Csavardi Samu eltéved az Emyn Muil hegyek, dombok szabdalta vidékén; itt fedezik fel, hogy a rejtélyes Gollam a nyomukban van. A kis szörnyeteg, aki maga is „megfertőződött” a Gyűrű hatalmától, rájuk támad, de a két hobbitnak sikerül legyőznie. Gollam, szabadulásáért cserébe – és persze a Gyűrű utáni titkos vágyától hajtva – megígéri, hogy rejtekutakon elvezeti őket Mordor Fekete Kapuihoz.
Aragorn, Legolas, a tündér íjász és Gimli, a törp időközben Középföldén át megérkezik az ostromlott Rohan királysághoz, melynek egykor nagyhatalmú királyát, Théodent most gonosz tanácsadója, Kígyónyelv és titkos szövetségese, Szarumán varázsa tartja bűvkörében. Éowyn, a király unokahúga felismeri a harcos Aragornban a nemes és bölcs királyi utódot, akiben vonzalom ébred ugyan a lány iránt, de közben egy pillanatra sem felejti el a tünde Arwen iránt érzett olthatatlan szerelmét és egymásnak tett ígéretüket.
Gandalf, aki Balroggal vívott küzdelme után Fehér Gandalfként születik újjá, emlékezteti Aragornt feladatára: egyesítenie kell Rohan népét az emberi nem utolsó bástyájával, Gondorral.
Eközben a két fogságba esett hobbit, Trufa és Pippin az uruk-hai-ok elől a rejtelmes Fangorn-erdőbe menekül, és nem várt szövetségesre talál a vén fák között Szilszakáll, a beszélni és járni képes fa-pásztor személyében, kinek Szarumán megtizedelte egykor hatalmas erdejét.
A Szövetség tagjai, akik bár a küldetés során folyamatosan szembekerülnek az ellenség minden képzeletet felülmúló túlerejével és gonoszságával, megtapasztalják népük bátorságát és eddig nem látott erejét. Jól tudják, hogy csak együtt szállhatnak szembe Szauron és Szarumán hatalmas haderejével.
   
   
 
ELIJAH WOOD (Frodó) nemzedéke egyik legtehetségesebb színészeként tartják számon, 1994-ben a NATO/Show East az év fiatal sztárjának kiáltotta ki a Háború-ban nyújtott alakításáért. Filmjei: „Chain of Fools”, „The Bumblebee Flies Anyway”, Fekete-fehér, Faculty – Az invázium, Deep Impact, Twist Olivér, Jégvihar, Flipper, Világgá mentem, Huckleberry Finn kalandjai, Jófiú, Halhatatlan szerelem, Radio Flyer, Földi paradicsom, Avalon, Higgy neki, hisz zsaru!, Vissza a jövőbe 2..

IAN McKELLEN-t (Gandalf) 1991-ben lovaggá ütötték művészi érdemeinek elismerésképpen, s több mint negyven darabból álló gyűjteményéből nem hiányzik az Oscar-, a Golden Globe-, a Tony- és az Emmy-díj sem.
Néhány jelentős filmje: X-Men – A kívülállók, Az eminens, „Gods and Monsters”, Érzelmek hullámain, Raszputyin, III. Richard, Változások kora, Jack és Sarah, Az árnyék, Bármit megteszek, Little Jo balladája, 6szoros ölelés, Az utolsó akcióhős, Fura farm, A bőség, Nagy Alfréd.

VIGGO MORTENSEN (Aragorn/Vándor) filmjei: 28 nap, Séta a Holdon, Psycho, Tökéletes gyilkosság, G.I. Jane, Daylight – Alagút a halálba, Egy hölgy arcképe, Albínó alligátor, Darkly Noon passiója, Angyalok háborúja, Az utolsó esély, Amerikai jakuza, Terror a jachton, Carlito útja, Egy lövés a fejbe, öt a testbe, Forráspont, Ruby Cairo, Indián vér, A bőr tükre, Börtönhalál, A kis szemtanú.

PETER JACKSON (rendező) 1961-ben született Új-Zélandon, 17 évesen az iskola helyett a filmiparban szeretett volna tapasztalatokat szerezni, de mivel nem sikerült munkához jutni, fényképész gyakornok lett. 1994-ben szerzett hírnevet magának világszerte a Mennyei teremtmények című filmmel, mely elnyerte a Velencei Filmfesztivál Ezüst Oroszlán Díját és jelölték az Oscarra legjobb forgatókönyv kategóriában. További filmjei: Törjön ki a frász!, Hullajó, „Meet the Feebles”, valamint a „Forgotten Silver” című dokumentumfilm.

   
   
 
   
 

Fantasztikus mese, nem kisgyerekeknek. Az alkotók a technika minden ismert és elképzelhetetlen lehetőségét felhasználták arra, hogy valami különlegeset alkossanak. Mindezt úgy, hogy nem lehet tudni, mikor csapnak be bennünket a trükkökkel. A külső, csodás helyszínek és igazi szereplők egybeolvadnak a számítógép alkotta világgal. Fontos szerepet játszik a zene és a hanghatások is, és meg kell említeni a gonosz emberkét is, akinek jelenléte meghatározó a filmben. Már az is bravúr lett volna, ha csak az ő megalkotása lenne a film egyetlen technikai trükkje, de rengeteg harci jelenettel is találkozhatunk, ahol elképzelhetetlen mennyiségű élőlény és harci eszköz elkészítése igazi kihívást jelenthetett.



Értékelés:  
   
   
Linkek:


Értékelési szempontok:
- aki évente egyszer megy moziba, ezt nézze meg
- aki havonta egyszer, annak ezt ajánljuk
- ha rossz az idő, ez a film kellemes időtöltés lehet
- mire elérjük a kijáratot, el is felejthetjük, mit néztünk meg
- nem baj, ha erről a filmről lemaradunk
 


Lassie hazatér (6) 1428
Nyomorultak 9
Az első áruló (16) 4
Emma 14
Bloodshot (16) 10
Tess és én - Életem legfurcsább hete (12) 4
A mi Kodályunk (12) 4
Talpig fegyverben (18) 275
Világpolgárok 5
Előre (6) 5

Csütörtöktől mozikban AZ ELSŐ ÁRULÓ (16)
Bemutatkozik a banda – Megérkezett a Pesti balhé online plakátja
Magyar Filmdíjat nyert a Vad erdők, vad bércek
AZ AKIK MARADTAK KAPTA A LEGJOBB FILMNEK JÁRÓ MAGYAR FILMDÍJAT
Diesel-meghajtású Bloodshot
A vágyak veszélyesek
Álló ovációval fogadták Szabó István új filmjét az első vetítéseken
Csütörtöktől újra országszerte mozikban a négy Oscar-díjas ÉLŐSKÖDŐK
Oscar-filmtörténetet írt az ÉLŐSKÖDŐK
Oscar 2020