DVDRecord

  210 pont 
Ez a film tetszett, szavazok rá.
New York bandái
(Gangs of New York)

Rendező: Martin Scorsese
Forgatókönyv: Jay Cocks
Szereplők: Leonardo Dicaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz


Gyártó: Miramax,
Időtartam: 166 perc
Hazai forgalmazó: Budapest Film

 
   
 
Manhattan déli része az 1860-es években, ahol a rivális bandák háborút vívtak az utcák feletti hatalomért. A kikötő, a bevándorlók és a Wall Street üzleti negyede vonzotta a bűnözőket. Korrupció uralkodott minden területen. Amsterdam Vallon tizenöt év javítóintézet után érkezik ide vissza, hogy bosszút álljon apja haláláért. Bizalmas kapcsolatba kerül apja gyilkosával, Bill-lel. A fiú lassan rájön, hogy a személyes bosszúnál fontosabb feladat vár rá, megvédeni az ír bevándorlókat. A küzdelem az 1863-as, bevonulás ellen tiltakozó polgárháborúban csúcsosodik ki, mely Amerika addigi legnagyobb tömegmegmozdulása volt.
   
   
 
LEONARDO DICAPRIO 1974-ben született Hollywoodban. Reklám- és oktatófilmekben szerepelt először. Első filmje 1991-ben Critters. Munkái: This Boy’s Life, What’s Eating Gilbert Grape, The Quick and the Dead, Teljes napfogyatkozás, Rómeó és Júlia, Marvin szobája, Titanic, Part, Kapj el, ha tudsz.

DANIEL DAY-LEWIS filmjei: Az én szép mosodám, Szoba kilátással, Ghandi, Bounty, A bal lábam (Oscar díj), Apám nevében, Az ártatlanság kora.

CAMERON DIAZ filmjei: Maszk, az utolsó vacsora, Feeling Minnesota, indulhat a nászmenet, Az élet sója, There is Something About Mary, malkovich Menet, Charlie angyalai, Vanília égbolt.

MARTIN SCORSESE (rendező) huszonöt filmet rendezett eddig, többek között: Aljas utcák, Alice már nem lakik itt, Taxisofőr, New York, New York, Az utolsó valcer, Dühöngő bika, A komédia királya, Lidérces órák, A pénz színe, Krisztus utolsó megkísértése, Nagymenők, Cape Fear - A rettegés foka, Az ártatlanság kora, Casino, Kundun.

Scorsese a New York Universityn szerzett diplomát, és vágóként dolgozott első játékfilmje elkészítéséig (Ki kopog az ajtómon?, mellyel rögtön felhívta magára Roger Corman figyelmét, aki megbízta a "Boxcar Bertha" elkészítésével.
Egyike a Film Foundation létrehozóinak, amely archív filmek restaurálának elősegítését tűzte ki feladatául, ugyanakkor 1992-ben létrejött a Martin Scorsese Presents nevű cég is, amely klasszikus filmek restaurálásával és forgalmazásával foglalkozik.

   
   
 
   
 

Nagyszabású történelmi film New York múltjáról, az 1860-as évekről. Látványos, monumentális környezet, korhű jelmezek és jellemek. Kemény, brutális és véres utcai verekedések, amikor az ököl szava volt a döntő, harc a mindennapi életben maradáshoz. Kidolgozott színészi alakítások, nemcsak a főszerepekben. Bosszúvágy, ravaszság, szerelem egy nagyon mozgalmas háborús filmben, ahol a zenének is fontos szerepe van.Értékelés:  
   
   
Linkek:


Értékelési szempontok:
- aki évente egyszer megy moziba, ezt nézze meg
- aki havonta egyszer, annak ezt ajánljuk
- ha rossz az idő, ez a film kellemes időtöltés lehet
- mire elérjük a kijáratot, el is felejthetjük, mit néztünk meg
- nem baj, ha erről a filmről lemaradunk
 


Thelma 129
A legsötétebb óra (2017) 4
68 lepedő (18) 4
Gengszterzsaruk (16) 4
Floridai álom (12) 4
Parázs a szívnek 4
Kutyák és titkok (16)Vert 148
Prince: Sign o The Times (1987) 6
The Commuter - Nincs kiszállás (16) 4
Fortunata 8

36 film versenyez az első Kovács László-Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Fesztiválon
TOVÁBBRA IS MŰSORON AZ ARANY MEDVE DÍJAS TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL
MEGALAPÍTOTTÁK A KOVÁCS LÁSZLÓ ÉS ZSIGMOND VILMOS OPERATŐR DÍJAT
A VILÁG ÖSSZES PÉNZE (16E) előzetes
Rekordot döntött a STAR WARS: AZ UTOLSÓ JEDIK (12) a magyar mozikban!
JÖVŐRE 4. MAGYAR FILMHÉT - ELINDULT A NEVEZÉS -
Coco (6) december 7-től limitált előadásszámmal spanyol nyelven (felirat nélkül)
CSÜTÖRTÖKTŐL JÁTSSZÁK A MOZIK WOODY ALLEN ÚJ FILMJÉT
KIOSZTOTTÁK AZ ANILGOUE FESZTIVÁL DÍJAIT
A Steven Spielberg rendezte A Pentagon titkait a legjobb filmnek járó díjjal jutalmazták