DVDRecord

  211 pont 
Ez a film tetszett, szavazok rá.
New York bandái
(Gangs of New York)

Rendező: Martin Scorsese
Forgatókönyv: Jay Cocks
Szereplők: Leonardo Dicaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz


Gyártó: Miramax,
Időtartam: 166 perc
Hazai forgalmazó: Budapest Film

 
   
 
Manhattan déli része az 1860-es években, ahol a rivális bandák háborút vívtak az utcák feletti hatalomért. A kikötő, a bevándorlók és a Wall Street üzleti negyede vonzotta a bűnözőket. Korrupció uralkodott minden területen. Amsterdam Vallon tizenöt év javítóintézet után érkezik ide vissza, hogy bosszút álljon apja haláláért. Bizalmas kapcsolatba kerül apja gyilkosával, Bill-lel. A fiú lassan rájön, hogy a személyes bosszúnál fontosabb feladat vár rá, megvédeni az ír bevándorlókat. A küzdelem az 1863-as, bevonulás ellen tiltakozó polgárháborúban csúcsosodik ki, mely Amerika addigi legnagyobb tömegmegmozdulása volt.
   
   
 
LEONARDO DICAPRIO 1974-ben született Hollywoodban. Reklám- és oktatófilmekben szerepelt először. Első filmje 1991-ben Critters. Munkái: This Boy’s Life, What’s Eating Gilbert Grape, The Quick and the Dead, Teljes napfogyatkozás, Rómeó és Júlia, Marvin szobája, Titanic, Part, Kapj el, ha tudsz.

DANIEL DAY-LEWIS filmjei: Az én szép mosodám, Szoba kilátással, Ghandi, Bounty, A bal lábam (Oscar díj), Apám nevében, Az ártatlanság kora.

CAMERON DIAZ filmjei: Maszk, az utolsó vacsora, Feeling Minnesota, indulhat a nászmenet, Az élet sója, There is Something About Mary, malkovich Menet, Charlie angyalai, Vanília égbolt.

MARTIN SCORSESE (rendező) huszonöt filmet rendezett eddig, többek között: Aljas utcák, Alice már nem lakik itt, Taxisofőr, New York, New York, Az utolsó valcer, Dühöngő bika, A komédia királya, Lidérces órák, A pénz színe, Krisztus utolsó megkísértése, Nagymenők, Cape Fear - A rettegés foka, Az ártatlanság kora, Casino, Kundun.

Scorsese a New York Universityn szerzett diplomát, és vágóként dolgozott első játékfilmje elkészítéséig (Ki kopog az ajtómon?, mellyel rögtön felhívta magára Roger Corman figyelmét, aki megbízta a "Boxcar Bertha" elkészítésével.
Egyike a Film Foundation létrehozóinak, amely archív filmek restaurálának elősegítését tűzte ki feladatául, ugyanakkor 1992-ben létrejött a Martin Scorsese Presents nevű cég is, amely klasszikus filmek restaurálásával és forgalmazásával foglalkozik.

   
   
 
   
 

Nagyszabású történelmi film New York múltjáról, az 1860-as évekről. Látványos, monumentális környezet, korhű jelmezek és jellemek. Kemény, brutális és véres utcai verekedések, amikor az ököl szava volt a döntő, harc a mindennapi életben maradáshoz. Kidolgozott színészi alakítások, nemcsak a főszerepekben. Bosszúvágy, ravaszság, szerelem egy nagyon mozgalmas háborús filmben, ahol a zenének is fontos szerepe van.Értékelés:  
   
   
Linkek:


Értékelési szempontok:
- aki évente egyszer megy moziba, ezt nézze meg
- aki havonta egyszer, annak ezt ajánljuk
- ha rossz az idő, ez a film kellemes időtöltés lehet
- mire elérjük a kijáratot, el is felejthetjük, mit néztünk meg
- nem baj, ha erről a filmről lemaradunk
 


Bűbáj herceg és a nagy varázslat (6) 36
Belle és Sebastian 3 - Mindörökké barátok (12) 2
Bosszúállók: Végtelen háború (12) 3
Vad Balaton 149
Jönnek a kacsák (6) 3
Hurrikán meló 3
Veszett vidék (16) 4
Ghost Land (18) 3
Éjjeli napfény (12) 4
Genezis (16) 142

John Cameron Mitchell Így csajozz egy földönkívülivel punkscifi vígjátéka
Rotten Tomatoes premier előtt
ÍGY CSAJOZZ EGY FÖLDÖNKÍVÜLIVEL májusban érkezik
Sodródás előzetes
KÖNYVKLUB (12E) – avagy az alkony ötven árnyalata
Javier Bardem, Penélope Cruz és a kétszeres Oscar-díjas Asghar Farhadi nyitja Cannes-t
Titanic Nemzetközi Filmfesztivál zenei és magyar vonatkozási filmjei
Megkezdődtek a Creed II. munkálatai
Holnap kezdődik a Fesztivál
A Marvel Studios megkezdte legújabb filmje, a Captain Marvel forgatását