DVDRecord

  4390 pont 
Ez a film tetszett, szavazok rá.
A minden6ó
(Bruce Almighty)

Rendező: Tom Shadyac
Forgatókönyv: Steve Koren, Mark O’keefe, Steve Oedekerk
Zeneszerző: John Debney
Operatőr: Dean Semler
Szereplők: Jim Carrey, Jennifer Aniston, Morgan Freeman, Lisa Ann Walter, Philip Baker Hall, Catherine Bell, Steve Carell, Nora Dunn, Sally Kirkland


Gyártó: Walt Disney Pictures, Shady Acres Entertainment
Időtartam: 103 perc
Hazai forgalmazó: Intercom

 
   
 
Bruce Nolan (Jim Carrey) hiába sikeres tévés műsorvezető, többet szeretne. Önálló műsort. Mikor terve nem sikerül, a fő bűnös a Mindenható lesz. Az Úristen türelme is véges, úgy dönt, átadja az irányítást Bruce-nak egy hétre. Most megmutathatja, mit csinálna másképp, hogy jobb legyen a világ és persze saját élete.
   
   
 
JIM CARREY (Bruce Nolan) 1962-ben született Kanadában, igen szegény családban. A középiskolát nem is tudta befejezni, 15 éves korától kezdve torontói klubokban lépett fel stand-up komikusként. 1981-ben, 19 évesen költözött át Los Angelesbe, ahol hamarosan felfigyelt rá Rodney Dangerfield, és közös turnézásra kérte fel. 1983-ban megkapta első filmszerepét az „Once Bitten” című filmben, majd A földi lányok csábítók című komédiában már igazán komoly feladathoz jutott. Munkái: Ace Ventura: Állati nyomozoo, Maszk, Dumb és Dumber, A kábelbarát, Mindörökké Batman, Ace Ventura – Hív a természet, Grincs, Hanta boy, Én és én meg Irén, Truman Show, Ember a Holdon. Carreyt a musical és vígjáték kategóriájában háromszor jelölték a legjobb színésznek járó Golden Globe-ra, amit 2000-ben meg is kapott.

JENNIFER ANISTON (Grace) színészcsaládban született; apja közepes népszerűségű szappanoperákban szerepelt, keresztapja viszont világhírnévre tett szert egy kopasz, nyalókát szopogató rendőrfelügyelő szerepében: ő nem más, mint Telly Savalas. A görög származású Aniston gyerekkorában Görögországban, majd New Yorkban élt, és 11 évesen a Rudolf Steiner Iskola színjátszó körében kóstolt bele a színjátszásba. De nem csak a színpadon jeleskedett: egy festményét, amit ugyancsak 11 éves korában készített, beválogatták a Metropolitan Múzeum egyik kiállítására.
Színészi tanulmányait a New York-i Művészeti Főiskolán folytatta, és a diploma megszerzése után off-Broadway-előadásokban lépett fel. Munkái: „Molloy”, Jóbarátok (melyért Emmy- és egy Golden Globe Díjat, két Emmy-jelölést, három People’s Choice Awardsot és egy Screen Actors Guild Awardot kapott.), Ő az igazi, Vágyaim netovábbja, Mint-a-kép, Álmatlanságaim hercege, Időszámításom előtt, Hivatali patkányok.
Férje Brad Pitt.


TOM SHADYAC (rendező/producer) a Virginiai Egyetem elvégzése után 1983-ban költözött Los Angelesbe, és 23 évesen Bob Hope legfiatalabb viccírója lett. Rendezői munkái: Ace Ventura – Állati nyomozoo, Bölcsek kövére, Hanta boy, Patch Adams, Szitakötő.

   
   
 
   
 

Vígjáték, melyet a főszereplő neve fémjelez. Ennyi azonban nem elég. Hiába a lendületes és vicces kezdés, a Mindenhatóval nem könnyű poénkodni. Persze vannak jó gegek, de nem túl gyakran. Egy vígjátékon többet szeretnénk nevetni. Igazán nem sokat segítettek a számítógépes trükkök, a szokatlan képi megjelenítések sem.Értékelés:  
   
   
Linkek:
Magyar honlap
Angol honlap
Jim Carrey
Jennifer Aniston

Értékelési szempontok:
- aki évente egyszer megy moziba, ezt nézze meg
- aki havonta egyszer, annak ezt ajánljuk
- ha rossz az idő, ez a film kellemes időtöltés lehet
- mire elérjük a kijáratot, el is felejthetjük, mit néztünk meg
- nem baj, ha erről a filmről lemaradunk
 


Lassie hazatér (6) 1431
Nyomorultak 9
Az első áruló (16) 4
Emma 14
Bloodshot (16) 10
Tess és én - Életem legfurcsább hete (12) 4
A mi Kodályunk (12) 4
Talpig fegyverben (18) 275
Világpolgárok 5
Előre (6) 5

Csütörtöktől mozikban AZ ELSŐ ÁRULÓ (16)
Bemutatkozik a banda – Megérkezett a Pesti balhé online plakátja
Magyar Filmdíjat nyert a Vad erdők, vad bércek
AZ AKIK MARADTAK KAPTA A LEGJOBB FILMNEK JÁRÓ MAGYAR FILMDÍJAT
Diesel-meghajtású Bloodshot
A vágyak veszélyesek
Álló ovációval fogadták Szabó István új filmjét az első vetítéseken
Csütörtöktől újra országszerte mozikban a négy Oscar-díjas ÉLŐSKÖDŐK
Oscar-filmtörténetet írt az ÉLŐSKÖDŐK
Oscar 2020