DVDRecord

  10825 pont 
Ez a film tetszett, szavazok rá.
A karib-tenger kalózai – A fekete gyöngy átka
(Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)

Rendező: Gore Verbinski
Forgatókönyv: Ted Elliott, Ted Rossio
Zeneszerző: Klaus Badelt
Operatőr: Darius Wolski
Szereplők: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport, Jonathan Pryce


Gyártó: Walt Disney Pictures,
Időtartam: 113 perc
Hazai forgalmazó: Intercom

 
   
 
Jack Sparrow a XVIII. század elejének egyik hírhedt kalózkapitánya. Barbarossa azonban ellopja hajóját, a Fekete Gyöngyöt és elrabolja a kormányzó lányát, Elizabeth-et. Jack a leány gyermekkori pajtásával, Will Turnerrel a brit flotta leggyorsabb hajóján, az Interceptoron Barbarossa után ered, hogy kiszabadítsa a lányt, és visszaszerezze a Fekete Gyöngyöt. Nyomukban ott hajózik Elizabeth jegyese, Norrington sorhajókapitány.
Will nem tudja, hogy Barbarossa kapitányon és legénységén átok ül: egy ellopott kincs miatt élő halottként kell járniuk a tengereket mindaddig, amíg a kincs utolsó darabját is vissza nem szállítják a helyére. És nem sejti azt sem, hogy Elizabeth elrablása összefüggésben áll azzal a különös medállal, amely most a lánynál van, de valaha az ő nyakáan lógott.
   
   
 
JOHNNY DEPP (Jack Sparrow kapitány) Kentuckyban született és Floridába nőtt fel. Otthagyta a középiskolát, és egy rockzenekarban gitározott. Színészi pályafutása a zenekar felbomlása után indult. Filmjei: Rémálom az Elm utcában, Szakasz, „21 Jump Street” tévésorozat, Cry Baby, Ollókezű Edward, Arizonai álmodozók, Gilbert Grape, Benny és Joon, Don Juan DeMarco, Félelem és reszketés Las Vegasban, Az Álmosvölgy legendája, Ed Wood, Fedőneve: Donnie Brasco, Asztronauta, Halott ember, Csokoládé, Pokolból. Háromszor jelölték Golden Globe-ra.

GEOFFREY RUSH (Barbarossa) filmjei: Ragyogj! (Oscar-, BAFTA és Golden Globe Díj), Nyomorultak, Elizabeth, Szerelmes Shakespeare, Ház a Kísértet-hegyen, Sade márki játékai, A panamai szabó.

ORLANDO BLOOM (Will Turner) az angliai Canterburyben született. A Guildhall School of Music and Drama elvégzése után BBC-sorozatokban játszott. Filmjei: A Sólyom végveszélyben, A Gyűrű Szövetségében, A két torony.

GORE VERBINSKI (rendező) a UCLA egyetem filmes szakán szerzett diplomát 1987-ben, és pályáját reklámokkal kezdte. Több Clio-díj begyűjtése után rendezte meg első nagyjátékfilmjét, az Egértanyát, amit A mexikói és A kör követett.

   
   
 
   
 

A kosztümös film műfaja több kategóriába sorolható egyszerre: mese, kalandfilm, vígjáték, sci-fi. Rengeteg humor, izgalom, kiváló alakítások, remek harci jelenetek, látványos tengeri csaták jellemzik az alkotást. A múlt hangulatát idéző jelenetek érdekesen keverednek a mai kor számítástechnikai trükkjeivel. A végig lendületes tempó mellett jut idő egy kis romantikára is.
A film készítői minden bevethető ötletet felhasználtak. Ez az összevisszaság azonan mégis illik egymáshoz, mert a színészek alakításai, és nem csak a főszereplőké, megoldják az átmenetet.Értékelés:  
   
   
Linkek:
Magyar honlap
Angol honlap
Johnny Depp
Geoffrey Rush

Értékelési szempontok:
- aki évente egyszer megy moziba, ezt nézze meg
- aki havonta egyszer, annak ezt ajánljuk
- ha rossz az idő, ez a film kellemes időtöltés lehet
- mire elérjük a kijáratot, el is felejthetjük, mit néztünk meg
- nem baj, ha erről a filmről lemaradunk
 


Lassie hazatér (6) 1428
Nyomorultak 9
Az első áruló (16) 4
Emma 14
Bloodshot (16) 10
Tess és én - Életem legfurcsább hete (12) 4
A mi Kodályunk (12) 4
Talpig fegyverben (18) 275
Világpolgárok 5
Előre (6) 5

Csütörtöktől mozikban AZ ELSŐ ÁRULÓ (16)
Bemutatkozik a banda – Megérkezett a Pesti balhé online plakátja
Magyar Filmdíjat nyert a Vad erdők, vad bércek
AZ AKIK MARADTAK KAPTA A LEGJOBB FILMNEK JÁRÓ MAGYAR FILMDÍJAT
Diesel-meghajtású Bloodshot
A vágyak veszélyesek
Álló ovációval fogadták Szabó István új filmjét az első vetítéseken
Csütörtöktől újra országszerte mozikban a négy Oscar-díjas ÉLŐSKÖDŐK
Oscar-filmtörténetet írt az ÉLŐSKÖDŐK
Oscar 2020