DVDRecord

  1816 pont 
Ez a film tetszett, szavazok rá.
Kill Bill
(Kill Bill: Volume 1)

Rendező: Quentin Tarantino
Forgatókönyv: Quentin Tarantino
Szereplők: David Carradine, Lucy Liu, Daryl Hannah, Michael Madsen


Gyártó: Miramax,
Időtartam: 90 perc
Hazai forgalmazó: Best Hollywood Kft

 
   
 
Egy vidéki esküvő szörnyű mészárlással végződik. Az elkövető Bill elit csapata. Az egyetlen túlélő a terhes Menyasszony, aki négy évig fekszik kómában. Amikor magához tér, bosszút esküszik. Egy lista alapján indul el, hogy tervért megvalósítsa, hogy leszámoljon a gyilkosokkal.
   
   
 
UMA THURMAN (Menyasszony) 1970. április 29-én született Bostonban. Svéd származású, egykor modell, később pszichoterapeuta édesanyja és tibeti buddhista szerzetesnek felszentelt édesapja az alternatív kultúra vonzásában nevelték őt. A gimnáziumból 15 évesen kimaradt, New Yorkba utazott, hogy színésznő legyen. Eleinte tányérokat mosogatott, majd modellkedett, végül az 1987-es Kiss Daddy Good Night című alacsony költségvetésű thrillerben debütált. Munkáiból: Münchhausen báró kalandjai, Veszedelmes viszonyok, Henry és June, Veszett Kutya, Glória, Ponyvaregény, Vonzások és állatságok, Beautiful Girls, Néha a csajok is úgy vannak vele, Batman és Robin, Nyomorultak, Bosszúállók, A világ második legjobb gitárosa, Vatel, Gattaca. Férje Ethan Hawke. Két gyermekük született, Maya Ray és Roan.

DAVID CARRADINE (Bill) 1936. december 8-án született Hollywoodban. A San Franciscó-i Állami Egyetemen zeneelméletet és zeneszerzést tanult, majd amikor a drámatagozatosok vizsgaelőadására zenét írt, rájött, hogy a színészet is érdekli. Filmjei: Boxcar Bertha, Ütközőfutam, Death Race 2000., Bound for Glory, Kígyótojás, Kung-fu: A legenda folytatódik című sorozat.Producerként, rendezőként és forgatókönyvíróként egyszerre jegyezte az Americana című filmdrámát. Több könyve is megjelent.

QUENTIN TARANTINO (rendező) filmjei rendezőként:
Kutyaszorítóban, Ponyvaregény, Négy szoba, Jackie Brown, Kill Bill.
Színészként és forgatókönyv-íróként is ismert.
1963. március 27-én született a Tennessee-i Knoxville-ben. A mama, Connie 16 éves kisnővér volt, a papa pedig egy 21 éves jogászhallgató. Amikor Quentin kétéves lett, a család Los Angelesbe költözött. A középiskolából kimaradt és színészetet kezdett tanulni, ezt azonban hamar otthagyta, és egy videotékában helyezkedett el, szabadidejében pedig forgatókönyveket írt.
Forgatókönyveiből: Tiszta románc, Született gyilkosok, Kutyaszorítóban, Ponyvaregény, Négy szoba, Alkonyattól pirkadatig, Jackie Brown, Kill Bill.

   
   
 
   
 

Mesefilm felnőtteknek. A kung-fu, western stílusú alkotás igen sok látványos, bár nagyon véres jelenetet tartalmaz. A történet egy leszámolásról szól. Bár senki sem kételkedhet annak kimenetelében, mégis mindig izgulhatunk az újabb küzdelmek során. Tudjuk, hogy trükkök segítik a szereplőket, ez mégsem jut eszünkbe, mert a tempó fergeteges. Mindenki természetesen mozog, bár a karakterek nem hétköznapiak. Nem hiányzik a sajátos humor sem. A helyszínek nagyon érdekesek és különlegesek. A sok harci jelenet közeli kísérője a kamera. A képi megvalósítás sem átlagos. Kiváncsian várjuk a történet folytatását, amit tavasszal nézhetünk meg.Értékelés:  
   
   
Linkek:
Magyar honlap
Angol honlap
Uma Thurman
David Carradine

Értékelési szempontok:
- aki évente egyszer megy moziba, ezt nézze meg
- aki havonta egyszer, annak ezt ajánljuk
- ha rossz az idő, ez a film kellemes időtöltés lehet
- mire elérjük a kijáratot, el is felejthetjük, mit néztünk meg
- nem baj, ha erről a filmről lemaradunk
 


Bűbáj herceg és a nagy varázslat (6) 36
Belle és Sebastian 3 - Mindörökké barátok (12) 2
Bosszúállók: Végtelen háború (12) 3
Vad Balaton 149
Jönnek a kacsák (6) 3
Hurrikán meló 3
Veszett vidék (16) 4
Ghost Land (18) 3
Éjjeli napfény (12) 4
Genezis (16) 142

John Cameron Mitchell Így csajozz egy földönkívülivel punkscifi vígjátéka
Rotten Tomatoes premier előtt
ÍGY CSAJOZZ EGY FÖLDÖNKÍVÜLIVEL májusban érkezik
Sodródás előzetes
KÖNYVKLUB (12E) – avagy az alkony ötven árnyalata
Javier Bardem, Penélope Cruz és a kétszeres Oscar-díjas Asghar Farhadi nyitja Cannes-t
Titanic Nemzetközi Filmfesztivál zenei és magyar vonatkozási filmjei
Megkezdődtek a Creed II. munkálatai
Holnap kezdődik a Fesztivál
A Marvel Studios megkezdte legújabb filmje, a Captain Marvel forgatását