DVDRecord

  159 pont 
Ez a film tetszett, szavazok rá.
Oceans Twelve - Eggyel nő a tét
(Oceans Twelve)

Rendező: Steven Soderbergh
Forgatókönyv: George Nolfi
Zeneszerző: David Holmes
Szereplők: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Catherine Eta-Jones, Andy Garcia, Don Cheadle, Bernie Mac, Julia Roberts


Gyártó: Village Roadsghow,
Időtartam: 120 perc
Hazai forgalmazó: Intercom

 
   
 
Együttes erővel fosztották meg a kíméletlen vállalkozót, Terry Benedictet minden centjétől, amit a feltörhetetlen Las Vegas-i páncéltermében tartott. Azok a bizonyos centek egyébként 160 millió dollárt adtak ki…
Miután megszerezték ezt a hatalmas vagyont, a hírhedt Ocean csapat tagjai jó útra tértek, visszavonultak, és a törvényeket betartva éltek. Amikor egyikük megszegi az egyes számú szabályt, és beköpi a társaságot Benedictnek, vége a normális életnek. Benedict vissza akarja kapni a 160 millióját – kamatokkal együtt. Ráadásul hamarosan az is kiderül, hogy nem Benedict az egyetlen nagyhatalmú ember a világon, aki Ocean tizenegy tagú csapata után indult.
   
   
 
GEORGE CLOONEY (Danny Ocean) filmjei: Mint a kámfor, Solaris, Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi, Kegyetlen bánásmód, Ó testvér, merre visz utad?, Vészhelyzet tévésorozat, Viharzóna, Batman & Robin, Peacemaker, Alkonyattól pirkadatig, Sivatagi cápák, Szép kis nap.
Rendezőként is bemutatkozott az Egy veszedelmes elme vallomásaival, amelyben szerepelt is.

BRAD PITT (Rusty Ryan) filmjei: Harcosok Klubja, Hetedik, Szenvedélyek viharában, 12 majom, Trója, „Mr. & Mrs. Smith”, Thelma & Louise, Kalifornia – A halál nem utazik egyedül, Folyó szeli ketté, Interjú a vámpírral, Kémjátszma, A mexikói, Blöff, Szemből telibe, Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi, Ha eljön Joe Black, Az ördög maga, Hét év Tibetben, Pokoli lecke, Tiszta románc.
Brad Pitt az oklahomai Shawnee-ban született, és Springfieldben, Missouri államban nőtt fel. A University of Missourin újságírói tanulmányokat folytatott, de diploma előtt Los Angelesbe költözött, ahol kezdetben reklámot és grafikai tervezést tanult, majd a színészetnél kötött ki.

STEVEN SODERBERGH (rendező) filmjei: Solaris, Szemből telibe, Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi, Traffic, Erin Brockovich – Zűrös természet, Amerikai vérbosszú, Mint a kámfor,„Gray’s Anatomy”, „Schizopolis”, Pusztító szenvedélyek, A Hegyek ura, Kafka és a Szex, hazugság. 2000-ben George Clooneyval megalakította a Section Eight filmgyártó céget.

   
   
 
   
 

A remek szereposztás bizonyára sokakat csábít majd a moziba. Ennek a filmnek ez a legnagyobb erőssége. Szépek az eredeti helyszínek, elegánsak a szereplők. Jó egyszerre látni ilyen sok sztárt, akiknek nyilván ajándék volt társaikkal együtt dolgozni. A történet nem annyira izgalmas, a tempó sem túl gyors. Kicsit hosszúra sikerült a film, de a hírességek talán sokakat kárpótolnak az elmaradt izgalmakért.Értékelés:  
   
   
Linkek:
Magyar honlap
Angol honlap
George Clooney
Brad Pitt

Értékelési szempontok:
- aki évente egyszer megy moziba, ezt nézze meg
- aki havonta egyszer, annak ezt ajánljuk
- ha rossz az idő, ez a film kellemes időtöltés lehet
- mire elérjük a kijáratot, el is felejthetjük, mit néztünk meg
- nem baj, ha erről a filmről lemaradunk
 


Gombos Jim és Lukács, a masiniszta (6) 34
Három tánc 2
Felelsz vagy mersz 4
OCEAN’S 8 - AZ ÉVSZÁZAD ÁTVERÉSE (12) 3
Merülés a szerelembe (16) 2
Kszi, Simon (12) 4
Kutyaparádé (6) 177
Vissza a gyökerekhez (12) 3
Túl szexi lány (12) 3
Gotti (16) 3

X - A RENDSZERBŐL TÖRÖLVE / Novemberben kerül a mozikba
9 év után újra magyar animációs rövidfilm az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon
MEGKEZDŐDTEK A NAGY SIKERŰ DEMÓNA MÁSODIK RÉSZÉNEK MUNKÁLATAI
Franck Dubosc Szerelembe gurulva előzetes
IGAZ TÖRTÉNET ALAPJÁN Polanski
Szerelembe gurulva
A magyar mozikban is kasszát robbantott a BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚ (16)!
John Cameron Mitchell Így csajozz egy földönkívülivel punkscifi vígjátéka
Rotten Tomatoes premier előtt
ÍGY CSAJOZZ EGY FÖLDÖNKÍVÜLIVEL májusban érkezik