DVDRecord

  144 pont 
Ez a film tetszett, szavazok rá.
A szabadság útjai
(Revolutionary Road)

Rendező: Sam Mendes
Forgatókönyv: Justin Haythe
Szereplők: Leonardo Dicaprio, Kate Winslet


Gyártó: DreamWorks Pictures, BBC Films
Időtartam: 119 perc
Hazai forgalmazó: UIP Duna Film

 
   
 
Frank és April világéletükben átlagostól eltérő embereknek tartották magukat. Miután beköltöznek új házukba a Revolutionary Roadon, megvetően elhatárolódnak az őket körülvevő kertvárosi egyhangúságtól, és elhatározzák, hogy soha nem lesznek a társadalmi elvárások rabjai.
Ám hiába lázadnak, Wheelerék egy idő után azon kapják magukat, hogy kezdenek pontosan olyanná válni, mint szomszédaik: egy derék férfi, aki unalmas munkát végez és semmihez sincs kedve, oldalán pedig egy nem túl boldog, titkon kalandokra vágyó háziasszony. Olyanok, mint bármely más amerikai család: elveszítették az álmaikat.
Hogy változtasson sorsukon, April merész tervet kovácsol. Újra akarja kezdeni az életüket az ismeretlen és izgalmas nagyvárosban, Párizsban. Ám amikor a terv sínre kerül, mindketten pánikba esnek – egyikük mindenáron szabadulni próbál, másikuk pedig megmenteni, amijük maradt, mindegy, milyen megalkuvás árán.
   
   
 
LEONARDO DICAPRIO munkái: Hazugságok hálója, Gilbert Grape, Titanic, Ez a fiúk sorsa, Egy kosaras naplója, Gyorsabb a halálnál, Teljes napfogyatkozás, Marvin szobája, Rómeó és Júlia, A vasálarcos, Sztárral szemben, A part, New York bandái.

KATE WINSLET filmjeiből: Mennyei teremtmények, Értelem és érzelem, Lidércfény, Hamlet, Titanic, A marokkói kaland, Szentek és álszentek, Sade márki játékai, Iris – Egy csodálatos női elme, Enigma, David Gale élete, Egy makulátlan elme örök ragyogása, Én, Pán Péter, Románc és cigaretta, A király összes embere.

SAM MENDES (rendező/producer) munkái: Amerikai szépség, A kárhozat útja, Bőrnyakúak, A tűz martaléka, A nagy kvízválasztó, Papírsárkányok.

   
   
 
   
 

A Titanc óta mindenki úgy tekint Winsletre és DiCaprióra, mint az álom párra. A film alkotói egy régi elvárásnak tesznek eleget, amikor főszereplőknek ismét őket választották. Már biztos a siker. A történet az ötvenes években játszódik, a film hangulata remekül visszaadja ezt az időt. Szerencsére Winslet most is fantasztikus alakítást nyújt. Már csak azért is érdemes beülni a vetítésre. A téma miatt inkább női film, hiszen az érzelmeké a hangsúly.Értékelés:  
   
   
Linkek:
Magyar honlap
Angol honlap
Leonardo DiCaprio
Kate Winslet

Értékelési szempontok:
- aki évente egyszer megy moziba, ezt nézze meg
- aki havonta egyszer, annak ezt ajánljuk
- ha rossz az idő, ez a film kellemes időtöltés lehet
- mire elérjük a kijáratot, el is felejthetjük, mit néztünk meg
- nem baj, ha erről a filmről lemaradunk
 


Lassie hazatér (6) 1431
Nyomorultak 9
Az első áruló (16) 4
Emma 14
Bloodshot (16) 10
Tess és én - Életem legfurcsább hete (12) 4
A mi Kodályunk (12) 4
Talpig fegyverben (18) 275
Világpolgárok 5
Előre (6) 5

Csütörtöktől mozikban AZ ELSŐ ÁRULÓ (16)
Bemutatkozik a banda – Megérkezett a Pesti balhé online plakátja
Magyar Filmdíjat nyert a Vad erdők, vad bércek
AZ AKIK MARADTAK KAPTA A LEGJOBB FILMNEK JÁRÓ MAGYAR FILMDÍJAT
Diesel-meghajtású Bloodshot
A vágyak veszélyesek
Álló ovációval fogadták Szabó István új filmjét az első vetítéseken
Csütörtöktől újra országszerte mozikban a négy Oscar-díjas ÉLŐSKÖDŐK
Oscar-filmtörténetet írt az ÉLŐSKÖDŐK
Oscar 2020