DVDRecord

EGY HÉT ALATT, TÖBB MINT 50.000-EN LÁTTÁK A BÚÉK-OT!
[2018.12.14]

Ahhoz képest, hogy könnyed és játékos, úgy megy, mint az úthenger. Goda Krisztina – a Csak szex és más semmi rendezője – új vígjátéka, a BÚÉK (már a mozikban), elképesztő siker: a szilveszter éjjelén egy baráti társaság bulijában játszódó, meghökkentő fordulatokkal szórakoztató történetet mindössze egy hét alatt már több mint 50 ezren nézték meg, és az érdeklődés nem csökken – úgy tűnik, szájról szájra terjed, hogy ezt a filmet nem szabad kihagyni: új magyar nézettségi rekord készülődik!
A nagysikerre való tekintettel a BÚÉK szereplői és készítői közönségtalálkozókon válaszolnak majd a nézők kérdéseire országszerte. Találkozzatok velük Ti is a mozikban a film vetítése után a az alábbi alkalmakkor:

- december 14 péntek Győr, Mozi neve: Cinema City kezdés 19:45 (17:50-es előadás)
Résztvevők: Hevér Gábor, Lengyel Tamás, Goda Krisztina, Zákonyi S. Tamás
- december 15 szombat Zalaegerszeg, Mozi neve: Cinema City kezdés 20:00 (18:10-es előadás)
Résztvevők: Szávai Viktória, Goda Krisztina, Zákonyi S. Tamás
- december 16 vasárnap Debrecen, Mozi neve: Cinema City Kezdés: 17:30 (15:40-es előadás)
Résztvevők: Törőcsik Franciska, Lengyel Tamás, Geszti Péter
- december 16 vasárnap Nyíregyháza Mozi neve: Cinema City Kezdés: 19:40 (18:00-as előadás)
Résztvevők: Törőcsik Franciska, Lengyel Tamás, Geszti Péter
- december 19-én a budapesti Westendben található Média Marktban talákozzhattok dedikálás keretében Geszti Péterrel, Törőcsik Franciskával, Hevér Gáborral, Bata Évával, Mészáros Bélával és Goda Krisztinával.


Három Mozinet film is a Golden Globe jelöltek között!
[2018.12.07]

Tegnap nyilvánosságra hozták a 76. Arany Glóbusz díjátadó jelöltjeit. Az esélyesek között három, a Mozinet forgalmazásában hamarosan mozikba kerülő film is szerepel:
MIRAI - LÁNY A JÖVŐBŐL (Mirai / Mirai in the Future) (12)
Arany Glóbusz-jelölés: A legjobb animációs film

A négyéves Kun azóta haragszik a világra, amióta kishúga születésével felfordult az élete. Ám egy reggel titkos, mesebeli világot talál a kertjükben, ahol találkozik azzal a kislánnyal, aki majd az anyukája lesz és azzal a férfival, aki majd a dédnagypapája lesz. A varázslatos kalandokban útitársául szegődik egy nagylány. Egy nagylány, akit pont úgy hívnak mint az utált kistestvért.
Magyarországi bemutató: 2018. december 27.


CSODÁLATOS FIÚ (Beautiful Boy) (12E)
Arany Glóbusz-jelölés: A legjobb férfi mellékszereplő (Timothée Chalamet)

David Sheff (az Oscar-jelölt Steve Carell – Foxcatcher, A nagy dobás) újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet – Szólíts a neveden, Lady Bird) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd.
A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában?
Magyarországi bemutató: 2019. január 31.

KAFARNAUM (Capharnaüm)
Arany Glóbusz-jelölés: A legjobb idegen nyelvű film

A 12 éves libanoni Zain bepereli a szüleit, amiért életet adtak neki. A fiú azt gondolja, hogy apja és anyja nem alkalmasak szülőknek, felelőtlenül vállalnak gyerekeket: azt kéri a bíróságtól, hogy az ítélet ezt mondja ki. A tárgyaláson megelevenedik egy olyan kisfiú élete, aki a felnőtteket is megszégyenítő módon vigyáz testvéreire, tiszta szívvel és hatalmas felelősségérzettel fordul gyerektársai felé. Zain eddigi, rövid élete alatt több bölcsességre tett szert és több szeretetet adott, mint mások öregkorukig – de ez felhatalmazza őt arra, hogy a szülein számon kérje, hogy a világra hozták őt?
Magyarországi bemutató: 2019. február 7.


Annie-díjra jelölték a Ruben Brandt, a gyűjtőt
[2018.12.04]

Tegnap este hirdették ki a 46. Annie-díjakra jelölt produkciók listáját. A legjobb független animációs filmek jelöltjei között szerepel a Milorad Krstic rendezésében készült Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs film is, mely a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba. A film november 15-e óta nagy sikerrel fut a hazai mozikban. Az Annie-díjátadó ceremóniát február 2-án rendezik meg az UCLA Royce Hallban.


KIOSZTOTTÁK A 16. ANILOGUE FESZTIVÁL DÍJAIT
[2018.12.02]

Az egészestés animációk versenyét a Még egy nap élet című lengyel, spanyol, német, belga és magyar koprodukciós animáció nyerte, Denis Do Funan című munkája pedig zsűri külön elismerését kapta. A rövidfilmek versenyében a dán Martina Scarpelli Egg című alkotásának ítélte a zsűri a 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Best of Anilogue-Cartoon Network Díját, mely 2000 euróval jár. Ambrus Ferenc Hegyi Olivér Take Me Please című alkotását részesítette külön elismerésben, Pedro Rivero David Doutel és Vasco Sá Agouro című rövidfilmjét méltatta, Veljko Popovic különdiját pedig Igor Grubic How Steel was Tempered című alkotása érdemelte ki, míg a közönségdíjat Lucréce Andreae Grandpa Walrus című munkája kapta. Vasárnap 16 órakor a Három Hollóban megtekinthetőek a nyertes kisfilmek és 21 óráig több helyszínen számos vetítés várja még a rajzfilmek iránt érdeklődő közönséget.


SZERDÁN KEZDŐDIK A 16. ANILOGUE NEMZETKÖZI ANIMÁCIÓS FILMFESZTIVÁL
[2018.11.26]

5 nap, 6 helyszín, 14 egészestés film, 55 esemény, 300 animációs rövidfilm - szerdán kezdődik és december 2-áig tart a 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Budapesten, ahol a közönség megnézheti az elmúlt év legjelentősebb animációs alkotásait a világ minden tájáról.
Az animációs seregszemlét november 28-án 19 órakor a Kirikou figuráját megalkotó Michel Ocelot személyesen nyitja meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol legújabb filmjét, a Dilili Párizsbant vetítik. Itt lesz Pedro Rivero a nagysikerű Pszichonauták rendezője és a Kovásznai hagyományokat követő Candide kalandjai című magyar alkotás díszbemutatójára a film zenei rendezője, a francia Benjamin Efrati is Budapestre látogat. Az Adriai hullám című vetítéssorozatban Olaszország, Horvátország és Szlovénia kortárs animációs művészete mutatkozik be. Hagyományosan idén is lesz Világpanoráma válogatás és közel 5 órás éjszakai marathon-vetítés is.


Álommeló
[2018.10.30]

A karácsonyi készülődésre, az ünnepekre, és az évkezdésre is tökéletes választás Jennifer Lopez romantikus vígjátéka! A latin díva olyan sztárokkal az oldalán tér vissza a mozikba, mint Vanessa Hudgens, Milo Ventimiglia, Treat Williams és Leah Remini. Az 50 első randi és a Ki nevel a végén? komédiák rendezőjének új filmje felhőtlen szórakozást ígér minden mozirajongó számára.
Tervezett hazai bemutató: december 13.

Maya (Jennifer Lopez) okos, talpraesett nő, aki többre vágyik az élettől. Hosszú évek óta dolgozik a helyi szupermarketben és szeretne feljebb jutni a ranglétrán. Amikor megpályázza a menedzseri állást - ami után oly régóta epedezik -, felsőfokú végzettség híján elutasítják.
De Maya nem adja fel ilyen könnyen az álmait. Egy tévedés folytán, amiben egy kamu Facebook profil is szerepet játszik, állást ajánlanak neki New York egyik legmenőbb vállalatánál. Egyszerre minden az ölébe hull, ami után eddig csak áhítozott: csilli-villi lakás, trendi ruhák, remek állás. Csak egy a bibi: mindenki azt hiszi az új helyen, hogy ő valaki egészen más…


Az ÁLOMMELÓ (12E) előzetese:
https://goo.gl/s17FPJ

(Freeman)


BÚÉK / Megérkezett az új előzetes!
[2018.10.19]

Az adventi időszakban mozikba kerül Goda Krisztina BÚÉK című új filmje, amely egy különleges szilvesztereste történetét meséli el titkokról, hazugságról és lelepleződésről.
A vígjáték igazi sztárszereposztással kerül a mozikba, a főszereplők között tehetséges magyar színészek kamatoztatják tehetségüket.
Hevér Gábor, Lengyel Tamás, Bata Éva, Törőcsik Franciska, Elek Ferenc, Szávai Viktória és Mészáros Béla gondoskodnak majd a jó hangulatról és persze a nagy lebukásokról. Mert a BÚÉK-ban lesz belőle bőven.
Az új előzetes már több betekintést enged a film történetébe, mint augusztusban debütált tesaser elődje.
Tekintsétek meg saját szemetekkel az alábbi linken keresztül!
https://youtu.be/19Gj8MeStq8


Kétszer is levetítik Goztola Kristina filmjét Los Angeles-ben
[2018.10.16]

Két alkalommal is levetítik a Los Angeles-i magyar filmfesztiválon a Les recherches continuent – Engedj el! című alkotást. A magyar-francia kisfilm producere és női főszereplője a legfoglalkoztatottabb magyar színésznő, Goztola Kristina. A pszichodráma idén megnyerte a Bujtor István Filmfesztivál fődíját.


Újra mozikban a felújított Egri csillagok
[2018.10.11]

50 évvel az eredeti bemutatója után ismét mozivásznon látható minden idők egyik legnépszerűbb magyar filmalkotása, az Egri csillagok. A Filmalap Nemzeti Digitalizálási és Filmfelújítási programjában 4K minőségben felújított történelmi kalandfilmet október 14-én a 3. Európai Art Mozi Nap keretében országszerte 11 helyszínen vetítik, majd október 25-től további filmszínházakban is bemutatják.
(Pannónia Entertainment)


A 8. MOZINET FILMNAPOK TELJES PROGRAMJA
[2018.10.10]

Október 20-23. között a 8. Mozinet Filmnapokon Oscar-díjat nyert, vagy jelölt alkotók filmjei láthatók premier előtt országosan több art moziban. A jegyelővétel az egyes előadásokra már megkezdődött, a filmvetítéseket pedig számos ingyenesen látogatható kiegészítő program színesíti. Lesz „Sértődj velünk” játék, akusztikus jazz koncert, közönségtalálkozó Natalia Reyes-szel, Enyedi Ildikóval és Zányi Tamás hangmesterrel, valamint az idén 20 éves Mozinet szülinapi bulija és borkóstoló.
Jegyelővétel a budapesti vetítésekre a Puskin mozi honlapján lehetséges: http://www.puskinmozi.hu/programok/8-mozinet-filmnapok-and-oscar-goes

Október 20-án, szombaton az első Oscar-díjra jelölt libanoni filmhez, A sértéshez kapcsolódik kísérőprogram a Puskin moziban.

A 20.30-tól a Metropolis teremben látható Hidegháborúban két lengyel zenész kapcsolata bontakozik ki előttünk. 22.30-tól a Kávézóban akusztikus jazz koncerten vehetünk részt.

Október 21-én, vasárnap az Amarcord teremben 18 órától a Testről és lélekről, amelyet közönségtalálkozó követ Enyedi Ildikó rendezővel.
A Metropolis teremben 20.30-kor induló Az átkelés madarai izgalmas gengszterfilm a kolumbiai kábítószer-kereskedelemről és a bennszülött tradíciók lenyűgöző dokumentuma egyben.

Október 22-én, hétfőn Nemes Jeles László mindkét nagyjátékfilmje 35mm-es kópiáról pereg az Amarcord teremben: 17.30-kor indul az Oscar-díjas Saul fia, a Velencében FIPRESCI-díjjal kitüntetett és hazánk Oscar-nevezettjének választott Napszálltát pedig 20.00-tól vetítik.

Az Oscar-díjas A nagy szépség, az Ifjúság, valamint Az ifjú pápa rendezője, Paolo Sorrentino visszatért hazájába, hogy leforgassa az olasz Wall Street farkasát, Silvio Berlusconival a középpontban. A Metropolis teremben 20.30-tól látható. A filmhez 23 órától fergeteges buli is kapcsolódik a Kávézóban: a zenéről DJ Szabola, az ingyenes welcome drinkről pedig az idén 20 éves Mozinet gondoskodik. A Filmnapok nézői pedig a jegyek mellé ajándékozott karszalaggal egyes italokat éjfélig ingyenesen fogyaszthatják a Kávézó kínálatából.

A Mozinet Filmnapok utolsó napja, október 23., kedd a kétszeres Oscar-díjas rendező, Asghar Farhadi körül forog. 20.30-kor a Metropolis teremben látható Mindenki tudja egy esküvő estéjén kezdődő feszes thriller, ahol egy lány eltűnése és az utána való nyomozás évtizedes ellentéteket és titkolt szerelmeket hoz a felszínre.
Mivel a Mindenki tudja gyönyörű spanyol borvidéken játszódik, mi sem lehet természetesebb annál, hogy ezt 23 órától borkóstolóval ünnepeljük, ahol egy sommelier segítségével ismerhetjük meg, mik a legfontosabb különbségek és hasonlóságok az argentin és a spanyol borok között.

Az ügyfél is szerepel 18.15-től az Amarcord teremben.


Filmkülönegességek premier előtt a 3. Európai Art Mozi Napon
[2018.10.09]

Idén is különleges filmkínálattal érkezik a 3. Európai Art Mozi Nap,
amelyet Európa-szerte több mint 600 filmszínházban rendeznek meg október
14-én vasárnap. A nemzetközi kezdeményezéshez országszerte 25
magyarországi art mozi is csatlakozott, a hazai programot három friss,
díjnyertes európai film, két várva várt magyar alkotás premier előtti
vetítése és egy felújított filmtörténeti klasszikus színesíti.

3. Európai Art Mozi Nap magyarországi programja a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az Art Mozi Egyesület szervezésében valósul meg.
Részletes filmismertetők, vetítési helyszínek és időpontok az Art Mozi Egyesület honlapján, a http://artmoziegyesulet.hucímen olvashatók.
Esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/336415593596390/


ÓNÁS VERA KÉSZÍTETTE AZ X-RENDSZERBŐL TÖRÖLVE VÉGE-FŐCÍM ZENÉJÉT - Elkészült a klip!
[2018.10.08]

November 1-jén kerül a hazai mozikba a Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly különleges látványvilágú, szövevényes thrillere, az X – A rendszerből törölve. A film főszereplője, Éva sokrétű karakterét - aki, bár komoly problémákkal küzd, azt üzeni, hogy ha bátrak vagyunk, a legreménytelenebbnek tűnő helyzeteket is meg tudjuk fordítani - Balsai Móni formálja meg. Jónás Vera írt érzékeny vége-főcím dalt a filmhez. Elkészült a klip - Íme: https://youtu.be/r2Ice2V7NRU


A RUBEN BRANDT A LEGJOBB
[2018.10.07]

Magyar siker koronázta szombat este a bukaresti Anim’est nemzetközi filmfesztivált. A legjobb egészestés alkotás díját Milorad Krstic Ruben Bandt, a gyűjtő című filmje nyerte. A díjat a rendező személyesen vette át a fesztivál záróünnepségén. Az idén 13. alkalommal megrendezett egyhetes bukaresti seregszemlén brazil, francia, olasz és orosz egészestés filmek versenyeztek a magyar alkotással, a díjakról szakmai zsűri döntött.


NŐK A SZEMREVALÓ FILMJEIBEN
[2018.09.28]

Tegnap kezdődött és október 7-éig tart idén a budapesti Művész moziban a SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁLT. A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség közös rendezvénye immár hetedik alkalommal hozza el a német nyelvterület új filmjeinek legjavát, eredeti nyelven, magyar felirattal. 5 tematikus blokkban – Folyamatos múlt, Nő és férfi, Csak azért is, Kié a hatalom és Rövidfilmek - 17 filmet vetítenek. Számos film lányok, anyák, asszonyok sorsát ábrázolja vagy a nők helyzetével foglalkozik. Láthatunk átalakulófélben lévő tinilányt, vak zeneszerző géniuszt, szavazati jogért küzdő aktivistákat, drogos anyát, rendőrnőt, kétségbeesett színésznőt, a náci filmipar díváit és lakókocsit vezető csajt keresztül Európán és Jane Birkint.


8. Mozinet Filmnapok
[2018.09.27]

Október 20-23. között a világ filmtermésének legjavában merülhetnek el a nézők a 8. Mozinet Filmnapoknak köszönhetően. A programban öt film jóval a hivatalos hazai premiert megelőzően lesz látható. A válogatás ezúttal olyan alkotókra fókuszál, akik korábban Oscar-díjat nyertek, vagy jelölték őket. Paolo Sorrentino Berlusconit bemutató gigantikus alkotása, Asghar Farhadi Mindenki tudja című feszes thrillere az Oscar-díjas Penélope Cruz és Javier Bardem főszereplésével, az Oscar- és BAFTA-díjas lengyel Pawel Pawlikowski Hidegháborúja, a lebilincselően izgalmas kolumbiai Az átkelés madarai, az első libanoni film Oscar-jelölt film, A sértés most lesznek először láthatóak hazánkban. A rendezvény budapesti helyszíne ezúttal is a Puskin mozi lesz, de a hagyományoknak megfelelően idén is számos város art mozija – Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szentendre, Szolnok, Szombathely és Veszprém - csatlakozik az eseményhez.


56-OS VONATKOZÁSÚ FILMMEL KEZDŐDIK HOLNAP A SZEMREVALÓ FESZTIVÁL
[2018.09.26]

Lars Kraume rendezésében az 56-os vonatkozású, valós eseményeket feldolgozó Néma forradalom című filmmel nyílik holnap a budapesti Művész moziban a SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL. A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség közös rendezvénye szeptember 27. és október 7. között immár hetedik alkalommal hozza el a német nyelvterület új filmjeinek legjavát, eredeti nyelven, magyar felirattal. 5 tematikus blokkban – Folyamatos múlt, Nő és férfi, Csak azért is, Kié a hatalom? és Rövidfilmek - 17 filmet vetítenek. A SZEMREVALÓ programját hét közönségtalálkozó is színesíti majd. Egy kisebb válogatást bemutatva Szegeden, Debrecenben és Pécsett is lesz SZEMREVALÓ.


PATRICK – EBBEL SZEBB AZ ÉLET (12)
[2018.09.25]

Sarah (Beattie Edmondson) meglehetősen maga alatt van, miután otthagyta a szerelme. Az utolsó dolog, amire vágyik, hogy valakit a nyakába varrjanak, aki nyáladzik, horkol és széttúrja a konyhai szemetest, valahányszor enni támad kedve. De tetszik vagy sem, nagymamája a halála előtt ráhagyta imádott mopszliját, a végletekig elkényeztetett Patricket, aki Sarah minden eddigi pasiján túltesz, ami a rendetlenséget illeti. A négylábú veszedelem totális káoszba taszítja a lány életét, aki sehogy sem érti, miért tette ezt vele a mami. Ám egyszer csak azon kapja magát, hogy Patrick a maga bumfordi módján sokkal jobb hatással van rá, mint valaha is hitte volna – beleértve a szerelmi életét is.

Ebben a szórakoztató, életvidám brit romantikus vígjátékban egy izgága mopszli hozza el a válaszokat az élet nagy kérdéseire…legalábbis néhányra.
Előzetes: https://goo.gl/4XxVkQ

Bemutató dátum: 2018. október 18. (Freeman)


RUBEN BRANDTTAL NYÍLIK A TIZENEGYEDIK CINEAST FESZTIVÁLT LUXEMBURGBAN
[2018.09.24]

Most vált nyilvánossá, hogy most először magyar film, a Filmalap által finanszírozott RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ (12) című egészestés, magyar, animációs akció-thriller nyitja meg a 2018. október 4. és 21. között megrendezendő CinEast Fesztivált Luxemburgban. A locarnói világpremier óta Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas rendező a James Bond-filmek hangulatát idéző alkotásáról a nemzetközi sajtó is a legnagyobb elismeréssel nyilatkozik, a magyarországi elővetítések pedig mind teltházzal futottak. Hazánkban legközelebb október 2-án a 23. Őszi Kulturális Fesztiválon Szegeden vetítik premier előtt a filmet, mely november 15-én kerül a hazai mozikba a Mozinet forgalmazásában.


A KATEGÓRIÁS FESZTIVÁLON LESZ AZ X – A RENDSZERBŐL TÖRÖLVE VILÁGPREMIERE
[2018.09.21]

Októberben két nemzetközi fesztiválra is meghívást kapott a Liza, a rókatündér rendezőjének új filmje, a Nemzeti Filmalap támogatásával készült X – A rendszerből törölve.
Ujj Mészáros Károly különleges látványvilágú, erős hangulatú, fordulatokban gazdag, szövevényes thrillerének világpremiere az október 12. és 21. között zajló A-kategóriás Varsó Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, ahol versenybe válogatták a filmet. A 2018. október 10. és 21-e között tartó 54. Chicago Nemzetközi Filmfesztiválon a World Cinema szekcióban mutatkozik be az amerikai közönség előtt az X – A rendszerből törölve.
A film november 1-jén Balsai Móni, Schmied Zoltán, Bede-Fazekas Szabolcs, Molnár Áron és Kulka János főszereplésével kerül a hazai mozikba.


SZEMREVALÓ - MA KEZDŐDIK A JEGYÉRTÉKESÍTÉS
[2018.09.20]

Közeleg a SZEMREVALÓ! 2018. szeptember 27. és október 7. között immár hetedik alkalommal láthatjuk a Művész moziban a német nyelvterület legújabb filmjeinek legjavát. MA KEZDŐDIK A JEGYÉRTÉKESÍTÉS.

1. A Szimpli (Simpel) című alkotásban anyjuk halála után Ben és szellemi fogyatékos testvére egy lopott rendőrautóban nekivágnak egy kalandos útnak.

2. A Kékről álmodom (Blue My Mind) című film idén elnyerte a Svájci Filmdíjon a legjobb film, a legjobb forgatókönyv és a legjobb női főszereplő díját is. A különleges látványvilágú, a coming-of-age, a dráma és a fantasy műfaját ötvöző filmben a 15 éves Mia sorsdöntő metamorfózis előtt áll, amely egész eddigi létét megkérdőjelezi. A filmet a későbbiekben az ADS mutatja be hazánkban.

3. A Murer – Egy per anatómiája (Murer – Anatomie eines Prozesses) című alkotásban Franz Murert 1963-ban bíróság elé állítják a II. világháború alatt elkövetett bűntetteiért, ám a hatalom központjaiban szemet akarnak hunyni a múlt felett …

4. A negyedik hatalmi ág (Die vierte Gewalt) sokkolóan szembesít azzal, hogy az internet mi mindent változtatott meg az újságírásban. A film égetően aktuális, mert az álhírek, a bulvársajtó hazug rágalmai vagy a szerkesztőségeket sújtó megszorítások mindnyájunkat érintenek.

5. A Diagonale 2017-en közönségdíjat nyert A lehetséges világok legjobbika (Die beste aller Welten) Adrian Goiginger osztrák rendező saját gyerekkori élményein alapul - a hétéves Adrian és kábítószerfüggő anyja közötti bensőséges kapcsolatról szól.

6. A Zsaruk (Cops) című filmben Christoph egy bevetés alkalmával jogosnak vélt önvédelemből lelő egy férfit. Miközben egyre súlyosabb poszttraumás teljesítményzavaroktól szenved, kifelé kétségbeesetten igyekszik őrizni az „erős férfi” látszatát. A filmet két jelentős fesztivál is fontos díjakkal méltatta: a Max Ophüls Filmfesztiválon a közönségdíjat és a társadalmilag releváns filmnek járó díjat nyerte el, a Diagonale-n pedig a közönségdíjat és a teljes társulatnak megítélt színészdíjat kapta meg.

7. A 303 egy lendületes road trip Nyugat-Európán át, melyben a Jule lakókocsijával felveszi a stoppos Jant és az út során arról beszélgetnek, hogy az ember természeténél fogva önző-e, hogy vajon boldogtalansághoz vezet–e a monogámia és magunk döntjük-e el, hogy kibe szeressünk bele?
EGY HÉT ALATT, TÖBB MINT 50.000-EN LÁTTÁK A BÚÉK-OT!
Három Mozinet film is a Golden Globe jelöltek között!
Annie-díjra jelölték a Ruben Brandt, a gyűjtőt
KIOSZTOTTÁK A 16. ANILOGUE FESZTIVÁL DÍJAIT
SZERDÁN KEZDŐDIK A 16. ANILOGUE NEMZETKÖZI ANIMÁCIÓS FILMFESZTIVÁL
Álommeló
BÚÉK / Megérkezett az új előzetes!
Kétszer is levetítik Goztola Kristina filmjét Los Angeles-ben
Újra mozikban a felújított Egri csillagok
A 8. MOZINET FILMNAPOK TELJES PROGRAMJA

Milliárdos fiúk klubja (16) 59
Álommeló (12) 2
Aquaman (12) 3
Klimt és Schiele: Amor és Psyche - A szecesszió születése 2
Pókember - Irány a pókverzum (6) 2
McQueen (16) 4
BÚÉK (16) 120
Még mindig itt vagyunk 62
The Escort (16) 5
Bergman 100 6