DVDRecord

XlII. ARANYSZEM Fesztivál díjai
[2017.06.24]

Átadták a XlII. ARANYSZEM Fesztivál díjait. Az idei fesztiválon, 10 kategóriában 81 film versenyzett. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának jóvoltából immár harmadik alkalommal öt kategória nyertesei pénzdíjban is részesültek. A Legenda-díjat Andor Tamásnak ítélték, az Év Operatőre, Illés György-Arriszem-díjat pedig a Kincsem operatőre, Szatmári Péter kapta. A díjátadón bejelentették, hogy a fesztivált szervező HSC melyik négy filmet nevezi az idén először megrendezendő IMAGO nemzetközi operatőr versenyre.


ULTRA (12): Jótékonysági vetítés az autista otthonokért
[2017.06.07]

Simonyi Balázs filmje, az Ultra a nyár folyamán kiemelt időpontokban premier előtt látható. Az egyik ilyen esemény június 25-én, este 6 órakor lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban (1088 Budapest, Rákóczi út 21.). A jegyvásárlók a részvétellel az Autistic Art Alapítványt támogatják.
Az Autistic Art Alapítvány 10 hazai autizmusra specializálódott civil fenntartású otthont segít, 10 év alatt több mint 152 millió forinttal járult hozzá a működésükhöz.

Az autizmusra specializálódott családias lakóotthonokat alapítványok és egyesületek működtetik. Az állami támogatás mértéke az elmúlt 12 évben alig növekedett, és messze elmarad a nyugati mögött. Pedig az otthonok kielégítő megoldást nyújtanak egy, a társadalmat érintő problémára. Az otthonok működtetése az esetek egyedisége és különböző súlyossági foka miatt óriási apparátust igényel. Van olyan otthon, ahol 75 ápoltra 70 fős személyzet jut.

Az alacsony finanszírozottságú otthonok hónapról hónapra megküzdenek a fennmaradásért. Legnagyobb gondot a dolgozók bérezése, és a havi működési költség kitermelése okozza. Az otthonok visszajelzése alapján az Autistic Art által nyújtott támogatás nélkülözhetetlen forrás a fennmaradáshoz.

Simonyi Balázs filmje is a küzdelemről szól: a rendező nemzetközi stábjával öt versenyzőt mutat be a legendás Spartathlon futóversenyen. A film igazi különlegessége, hogy Simonyi is többszörös teljesítő, az öt szereplő közül az egyik maga az alkotó.

Az Ultra izgalmas, őszinte és magával ragadó mozi. Szinte együtt dobban a szívünk a hétköznapok hőseivel, ismeretlenül is érezzük az erőt, amely tovább viszi őket még egy kicsit, vagy megállítja őket a cél előtt néhány kilométerrel. A legmodernebb technikákkal készült, rendkívül látványos drónfelvételekben gazdag film semmihez sem hasonlítható, különleges moziélmény.

A támogatói jegy ára az Ultra jótékonysági vetítésére 2000 Ft, amelynek fele az Autistic Art Alapítvány munkáját támogatja. Elővételben itt vásárolható meg.


(Mozinet)


A Kincsem minden idők legsikeresebb magyar filmje!
[2017.05.24]

Két hónappal és egy héttel premierjét követően a Kincsem magyar film esetében még nem tapasztalt mérföldkőhöz érkezett: bevétele a keddi napon átlépte az 500 millió forintos határt. Herendi Gábor rendkívül népszerű filmje immáron minden idők legsikeresebb magyar filmjének számít, és változatlanul vezeti az idei nézettségi listát a mozikban 374 537 látogatóval.

A Kincsemben Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan életet él, amikor egy nap megjelenik nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, amivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Blaskovich nemes küzdelemben győzheti le ősi ellenségét, von Oettingen bárót (Gáspár Tibor), egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe (Petrik Andrea), apja gyilkosának lányába.


JUPITER HOLDJA hivatalos magyar előzetese
[2017.05.24]

Megérkezett Mundruczó Kornél új filmje, a JUPITER HOLDJA hivatalos magyar előzetese és plakátja!

A különleges látványvilágú, izgalmas film világpremierjére most pénteken a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon kerül sor. A film a hivatalos versenyprogramba is bekerült, ahol esélyes az Arany Pálma-díj elnyerésére.

A Jupiter holdja a magyar mozikba június 8-án érkezik.
https://www.youtube.com/watch?v=i828wZRVjuw


A MAGYAR FILMAKADÉMIA TÁMOGATJA A VÁGÓKAT ÉS HANGMESTEREKET
[2017.05.22]

A Magyar Filmakadémia Egyesület 2017-es éves közgyűlésén Zányi Tamás, a Filmakadémia hangmérnök/hangmester szekció vezetője, a vágó szekcióval közösen benyújtott napirendi pontját az "Állásfoglalás a filmvágók és hangmesterek közreműködésének szerzői jogállásával kapcsolatban" címmel, a közgyűlés egyhangúan elfogadta és támogatásáról biztosította. A felvetés értelmében a jövőben a közös jogdíjkezelés rendszerének átalakításával a rendezőkhöz, operatőrökhöz, díszlet-és jelmeztervezőkhöz hasonlóan a vágók és a vezető hangmesterek/hangmérnökök nemcsak alkotótársnak, hanem szerzőtársnak is minősülnének, mely szerint jogdíjazás is megilletné őket az adott film mozi, televíziós, DVD/Blu-ray és On-demand forgalmazása alapján.


Aranyszem Operatőr Fesztivál
[2017.05.19]

2017. júniusban XIII. alkalommal rendezik meg az Aranyszem Operatőr Fesztivált, amelyet 2004-ben Novák Emil alapított. A tavalyi év kivételével 2010 óta az eseményt minden évben a Magyar Operatőrök Társaságával közösen a HSC Stábiskola rendezte meg. A nevezéseket a szervezők 12 kategóriában június 10-éig várják. A nyertesek pénzjutalomban is részesülnek majd!

Idén a támogatók lehetővé tették, hogy a HSC Stábiskola ismét megrendezhesse a XIII. Aranyszem Operatőr Fesztivál - ARRIszem versenyt. A nevezéseket a szervezők az alábbi 12 kategóriában a HYPERLINK "http://www.stabiskola.hu" www.stabiskola.hu oldalon várják június 10-éig:
1. Diák (felsőfokú Intézmények hallgatói)
2. Kisjátékfilm
3. Híranyagok
4. Zenés klipek
5. Reklám
6. Televíziós show műsorok
7. Természetfilm
8.  Dokumentumfilm
9. Dramatizált dokumentumfilm
10. Ismeretterjesztőfilm
11. Tévéfilm
12. Játékfilm


Újabb filmes siker: Nemzetközi fesztiválon a magyar-Jézus film
[2017.04.25]

Május 4-6. között Orlandóban két magyar produkciót is vetítenek az International Christian Film Festival (ICFF - Nemzetközi Keresztény Filmfesztivál) alkalmával.
A #Jézus - Apám nevében című kétórás alkotás versenyen kívül indul a fesztiválon, míg a film főcímdalából készült, Hrutka Róbárt által jegyzett videoklip jelölést is kapott a Legjobb zenés videó kategóriában. A Jézus életét modern díszletek között bemutató filmet 503 keresztény témájú alkotás közül választotta ki az amerikai zsűri.


Almadóvár JULIETA-ja érkezik a hazai mozikba
[2017.04.25]

Pedro Almodóvar legújabb drámája, a JULIETA, azonos címmel és magyar szinkronnal 2017. május 4-én érkezik a hazai mozikba.

Rövid tartalom:

Julieta és lánya, Antía rettenetesen szenvednek a családfő elvesztése után. Az idő nem gyógyítja a sebeket, sőt inkább eltávolítja egymástól a két nőt. Antía a 18. születésnapja után szó nélkül magára hagyja anyját. Julieta a kétségbeesett keresés során folyamatosan azzal szembesül, hogy mennyire nem ismerte lányát.


Ősztől mozikban Simonyi Balázs filmje, az ULTRA (12), már elővételben is hatalmas az érdeklődés
[2017.04.25]

Simonyi Balázs és nemzetközi stábja öt versenyző küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen – a filmnek pedig igazi különlegessége, hogy a rendező is többszörös teljesítő, az öt szereplő közül az egyik maga az alkotó. Az ULTRA (12) csak szeptember 21-én kerül országosan a mozikba, de már most óriási az érdeklődés iránta. A nyárra meghirdetett premier előtti vetítésekre már most alig lehet jegyet kapni - a Toldi moziba például az esemény kihirdetését követő percekben, rekordgyorsasággal elkelt az összes jegy!


Már több mint 300 ezren látták a Kincsemet!
[2017.04.25]

Több mint egy hónappal bemutatóját követően változatlanul számos nézőt vonz a Kincsem. A nagyszabású romantikus kalandfilm az elmúlt hétvégén átlépte a 300 ezer nézős határt, s ezzel olyasmit vitt véghez, amit magyar film több mint 10 éve nem: utoljára a Szabadság, szerelemre voltak ennyien kíváncsiak. Kiugró eredményével a kritikus- és közönségkedvenc Kincsem továbbra is az idei év legnézettebb filmjének számít.


Megérkezett a Star Wars: Az utolsó Jedik (12E) szinkronizált előzetese!
[2017.04.25]

Figyelmedbe ajánljuk az idei év legvártabb filmjének első szinkronizált előzetesét, amely már elérhető YouTube-csatornánkon.

A Star Wars: Az utolsó Jedik (12E) december 14-én kerül a magyar mozikba.


24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
[2017.03.22]

Budapest a filmek szerelmeseinek paradicsomává válik április 6-13 között. A nyolc napon át zajló 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra 34 friss, izgalmas és kihagyhatatlan alkotás érkezik a Föld minden szegletéből. A fesztivál az Óriás című svéd filmmel nyit, itt lesz látható hazánkban először Török Ferenc új alkotása, az 1945, de vetítenek Oscar-jelölt filmeket, Ewan McGregor, Koncsalovszkij és Jim Jarmusch egy-egy munkáját és dokumentumfilmet David Lynch-ről és Leonard Cohenről. Utóbbi rendezője, Tony Palmer elkíséri filmjét a Titanicra! A zsűri tagjai Frédéric Strauss francia kritikus és Dragomán György író, a zsűri elnöke Enyedi Ildikó lesz.


Már több mint 18 ezren látták a Kincsemet
[2017.03.22]

A Kincsem a bemutató napját követően (beleértve a március 15-i premier előtti vetítéseket is) már 18.716 nézőnél jár, ami nem csak a hazai produkciók között számít kiemelkedőnek. A sajtó által kedvezően fogadott film a nézők szívét is rabul ejteni látszik, amit a számtalan pozitív visszajelzés és magas közösségi média-aktivitás is bizonyít.


Kincsem: Az elmúlt 10 év legnagyobb magyar filmsikere!
[2017.03.22]

A kritikusok után a nézők is kitörő lelkesedéssel fogadták a Kincsemet. A romantikus kalandfilm az elmúlt tíz év legnagyobb első hétvégi eredményét produkálta a magyar filmek mezőnyében: a premier előtti vetítésekkel együtt 72.089 jegyet kelt el rá, a bevétel pedig megközelíti a 100 millió forintot. A hatalmas érdeklődés érthető: ritkán kerül a mozikba ilyen nagyszabású produkció - a film továbbra is országszerte több mint 80 moziban látható.

A Kincsemben Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan életet él, amikor egy nap megjelenik nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, amivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Blaskovich nemes küzdelemben győzheti le ősi ellenségét, von Oettingen bárót (Gáspár Tibor), egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe (Petrik Andrea), apja gyilkosának lányába.

A Kincsem forgalmazója a Fórum Hungary.


Közönségtalálkozó Enyedi Ildikóval, a Testről és Lélekről című film rendezőjével
[2017.03.22]

Változatlanul nagy érdeklődés övezi a TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL című alkotást, mely az idei Berlinalén négy díjat is besöpört, köztük a fesztivál legnagyobb elismerését, az Arany Medvét. Már közel 40.000-en látták a filmet, a jövő héten pedig a fővárosi közönségnek több alkalma is lesz találkozni Enyedi Ildikó rendezővel.
Március 27-én hétfőn 17 órakor a Filmművész Szövetség szervezésében a Ráday utca 31-ben vetítik a filmet, utána Báron György beszélget Enyedi Ildikóval. Március 28-án, kedden 19 órakor az Erzsébet téri Akvárium Klubban a Zeitgeist sorozat 9. estjét Az álom témának szentelik. Az est folyamán Enyedi Ildikó, Dr. Angster Mária pszichoterapeuta, a Hellinger-féle családállítás hazai szakértője és Dr. Bódizs Róbert pszichológus, álomkutató beszélgetnek egymással. A rendezvényre az alábbi linken lehet regisztrálni: https://goo.gl/UEZ5nv
Március 29-én a New York Művész Páholy művészeti szalonban Juhász Anna beszélget Enyedi Ildikóval, március 31-én a 18 órai vetítés után az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz közönségtalálkozó Enyedi Ildikóval, április 1-jén, szombaton a Művész moziban 18 órakor pedig angol felirattal pereg a Testről és Lélekről, utána pedig angol nyelven lesz beszélgetés a film rendezőjével.
Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas, Érdemes művész filmjeivel több mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el korábban, szerepelt Cannes-ban (Az én XX. századom, Arany Kamera díj a legjobb elsőfilmnek), Velencében (Bűvös vadász, Tamás és Juli), Locarnóban (Simon mágus, a Zsűri különdíja) és más meghatározó fesztiválokon.
A Testről és lélekről női főszereplője Borbély Alexandra és Morcsányi Géza. A filmben olyan kitűnő színészeket láthatunk még többek között, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin.


Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
[2017.03.10]

2017. április 6-13. között rendezik meg Budapesten a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált, de már március 21-én, kedden megkezdődnek az eseményhez kötődő programok: 17.30 órakor a Ludwig Múzeumban egy, a későbbiekben a Titanicon is futó észt filmet, az Anyát nézheti meg a közönség ingyenesen. A fesztivál az Óriás című svéd filmmel nyit, továbbá itt vetítik Magyarországon először, Török Ferenc Berlinben díjat nyert filmjét, az 1945-öt. Idén új helyszínként bekapcsolódik a „Pop-Up Cinema@Ódry Színpad SZFE” is.


Oscar nyertesek 2017
[2017.02.27]

A legjobb film: Holdfény (Moonlight)
A legjobb férfi főszereplő: Casey Affleck – A régi város (Manchester by the Sea)
A legjobb női főszereplő: Emma Stone – Kaliforniai álom (La La Land)
A legjobb férfi mellékszereplő: Mahershala Ali – Holdfény (Moonlight)
A legjobb női mellékszereplő: Viola Davis – Fences
A legjobb rendező: Damien Chazelle – Kaliforniai álom (La La Land)
A legjobb animációs film: Zootropolis – Állati nagy balhé
A legjobb dokumentumfilm: Ezra Edelman – O.J.: Made in Americam
A legjobb zene, filmzene: Justin Hurwitz – Kaliforniai álom.


Magyar Oscar-díj
[2017.02.27]

A legjobb kisjátékfilm kategóriában Deák Kristóf Mindenki című kisfilmje nyert.


Elkezdődött a Mary Poppins Returns forgatása
[2017.02.20]

Megkezdődött a kaliforniai Shepperton Studiosban a Mary Poppins Returns forgatása, ami a Disney 1964-es Marry Poppins című klasszikusának folytatása. A főszerepeket a Golden Globe-díjas Emily Blunt (A lány a vonaton, Vadregény) és az Emmy-, Grammy- és Tony-díjas Lin-Manuel Miranda (a Vaiana Oscar-jelölt dalszerzője) játssza. Rendezője és producere az Oscar-jelölt és Emmy-díjas Rob Marshall, aki a Vadregény és a Chicago jóvoltából nagy gyakorlattal rendelkezik a zenés filmekben. A Mary Poppins Returns bemutatója 2018 karácsonyára várható.
(Fórum Hungary)


Testről és lélekről - Arany Medve-díj
[2017.02.20]

Enyedi Ildikó szerelmes filmje, a Testről és lélekről a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon elnyert díjai:
- A fesztivál fődíja, Arany Medve-díj a Versenyprogram legjobb filmjének
- A FIPRESCI (Filmújságírók Nemzetközi Szövetsége) díja a Versenyprogram legjobb filmjének
- Az Ökumenikus Zsűri fődíja a Versenyprogram legjobb filmjének
- A Berliner Morgenpost közönségdíja
XlII. ARANYSZEM Fesztivál díjai
ULTRA (12): Jótékonysági vetítés az autista otthonokért
A Kincsem minden idők legsikeresebb magyar filmje!
JUPITER HOLDJA hivatalos magyar előzetese
A MAGYAR FILMAKADÉMIA TÁMOGATJA A VÁGÓKAT ÉS HANGMESTEREKET
Aranyszem Operatőr Fesztivál
Újabb filmes siker: Nemzetközi fesztiválon a magyar-Jézus film
Almadóvár JULIETA-ja érkezik a hazai mozikba
Ősztől mozikban Simonyi Balázs filmje, az ULTRA (12), már elővételben is hatalmas az érdeklődés
Már több mint 300 ezren látták a Kincsemet!

Dunkirk (2017) 63
Szerelmes SMS (12) 5
Valerian és az ezer bolygó városa (12) 3
A majmok bolygója: Háború (12) 138
Baywatch (16) 6
Én és a mostohám 5
Pókember (12) 143
Kipörgetve (16) 4
Swingerklub (18) 6
Mérgezett egér (16) 153