DVDRecord

36 film versenyez az első Kovács László-Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Fesztiválon
[2018.01.17]

Lezárult a Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díj nevezési határideje. 36 diák küldte be alkotását. Az első díjátadót 2018.január 30-án a Vigadóban tartják. Ott derül majd ki, hogy kik nyerik az 50.000 USD értékű Sparks Kft - Panavision filmes kameracsomagot, a Magyar Filmlabor 1 millió forint értékű laborszolgáltatását, valamint az NMHH által felajánlott bruttó 500 ezer forint pénzjutalmat. Novák Emil az általa 2004-ben alapított Aranyszem Fesztivált nevezte át a magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról Kovács László-Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Fesztiválra.


TOVÁBBRA IS MŰSORON AZ ARANY MEDVE DÍJAS TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL
[2018.01.11]

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét még mindig nagy érdeklődés övezi, mostanra már több mint 95.000 néző váltott rá jegyet. A film tavaly a 67. Berlinalén mutatkozott be a közönség előtt, ahonnan az Arany Medvével, a fesztivál legfontosabb díjával távozott, és azóta is járja a világ filmfesztiváljait, ahol sorra kapja az elismeréseket. A Filmalap támogatásával készült film operatőre tavaly ősszel a Camerimage nemzetközi filmoperatőr fesztivál fődíját vehette át, A Testről és lélekről női főszereplője, Borbély Alexandra nemrégiben elnyerte az Európai Filmdíjat. Enyedi alkotását Magyarország hivatalos Oscar-nevezettjeként beválogatták a legjobb 9 idegennyelvű fim közé, és január 23-án derül ki, hogy a film a legjobb 5 között versenyezhet-e a majd az Oscar-díjért.


MEGALAPÍTOTTÁK A KOVÁCS LÁSZLÓ ÉS ZSIGMOND VILMOS OPERATŐR DÍJAT
[2017.12.28]

A Sparks kamera és lámpakölcsönző cég, a Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája megalapította a „KOVÁCS LÁSZLÓ ÉS ZSIGMOND VILMOS MAGYAR OPERATŐR DÍJ” elnevezésű díjat. A magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról elnevezett verseny a 2004-ben, Novák Emil alapította ARANYSZEM OPERATŐR VERSENY helyét veszi át és folytatja annak hagyományait. A díjakat minden év januárban adják majd át. A szervezők reményei szerint a jövőben a „Camerimage” nemzetközi operatőr rendezvénnyel egyenértékű lesz a Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőr verseny. Az első díjátadót 2018.január 30-án a Vigadóban tartják. Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy te legyél a díj első győztese – nevezés január 13-áig!


A VILÁG ÖSSZES PÉNZE (16E) előzetes
[2017.12.19]

Szeretném figyelmedbe ajánlani a 3 Golden Globe-díjra jelölt (Ridley Scott – legjobb rendező, Michelle Williams – legjobb színésznő, Christopher Plummer – legjobb mellékszereplő) A VILÁG ÖSSZES PÉNZE (16E) című Ridley Scott-film előzetesét, amit az alábbi linken érsz el:

https://goo.gl/1VZJUv

Hazai bemutató: 2018. január 25. Freemanfilm


Rekordot döntött a STAR WARS: AZ UTOLSÓ JEDIK (12) a magyar mozikban!
[2017.12.19]

Magyarország ezúttal is bizonyította, hogy a Star Wars világa iránti rajongásának nincsen párja: a STAR WARS: AZ UTOLSÓ JEDIK (12) minden idők legnagyobb első hétvégi jegybevételét produkálta a mozikban 422 millió forinttal – ez tehát meghaladja a Star Wars: Az ébredő Erő két évvel ezelőtti, 415,4 millió forintos rajtját.

A remek kritikákkal övezett filmet – melyet gyakran A Birodalom visszavág óta készült legjobb Star Wars-filmként emlegetnek – országszerte több mint 200 vásznon vetítik. Forgalmazója a Fórum Hungary.


JÖVŐRE 4. MAGYAR FILMHÉT - ELINDULT A NEVEZÉS -
[2017.12.06]

A Magyar Filmakadémia Egyesület, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával 2018. február 8-11. között a Corvin moziban rendezi meg a 4. Magyar Filmhetet. A Magyar Filmdíjak ünnepélyes díjátadója március 11-én lesz. A filmalkotásaikat a filmelőállítók vagy a filmalkotók mától 2018. január 14-ig regisztrálhatják.
A 4. Magyar Filmhétre a 2017. január 1. – 2017. december 31. között mozi és televízió forgalmazásban vagy fesztiválon bemutatott filmeket lehet nevezni öt kategóriában: játékfilm, tévéfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm, animáció. Egy alkotó több alkotást is regisztrálhat a 3. Magyar Filmdíjra. 
A 3. Magyar Filmdíjra benevezett filmeket a 4. Magyar Filmhéten vetítik majd a Corvin moziban.

Nevezni a Magyar Filmakadémia oldalán a Nevezés menüpontban lehetséges. A Magyar Filmdíjról bővebb információ a Magyar Filmakadémia oldalán található. Kapcsolat: filmhet@magyarfilmakademia.hu 
 


Coco (6) december 7-től limitált előadásszámmal spanyol nyelven (felirat nélkül)
[2017.12.05]

A Pixar és a Disney széles körben méltatott új animációs filmje, a Coco (6) december 7-től limitált előadásszámmal spanyol nyelven (felirat nélkül) is látható lesz a Cinema City Allee moziban. Ez nem csak a spanyol nyelvet beszélők és tanulók számára jelent ritka, már-már példátlan lehetőséget, hanem a megrögzött filmrajongók számára is.

A Cocót spanyol nyelven 2D-ben, az Olaf karácsonyi kalandja nélkül lehet megtekinteni.

A film forgalmazója a Fórum Hungary.


CSÜTÖRTÖKTŐL JÁTSSZÁK A MOZIK WOODY ALLEN ÚJ FILMJÉT
[2017.12.04]

A Wonder Wheel – Az Óriáskerék parádés szereposztással érkezik

Kate Winslet, Jim Belushi, Justin Timberlake és Juno Temple főszereplésével december 7-én kerül a hazai mozikba legújabb filmje, a Wonder Wheel – Az óriáskerék, mely az 50-es években New York egyik utánozhatatlan hangulatú városrészében játszódik. Coney Island mindig is különleges helyet foglalt el Woody Allen szívében, az Annie Hall-ban Alvy Singer gyermekkori otthona is a zakatoló Ciklon hullámvasút alatt kapott helyet.

Woody Allen számos kedves emléket őriz Coney Islandről, hisz gyerekként gyakran látogatott el oda.„A fénykorát ugyan jóval a születésem előtt élte, de azért még a gyerekkoromban is elég izgalmas hely volt. Mindig lenyűgözött az a sok különös ember, az a rengeteg program, az a pezsgés! Azt gondoltam kiváló lenne egy drámai történet helyszíneként” – nyilatkozta a 82 éves ikonikus rendező.
Mint sok más Allen film, a Wonder Wheel – Az Az Óriáskerék is a szerelem és árulás témái körül forog.„Olvass bár görög drámát, Stendhalt, Tolsztojt vagy Dickenst, a szerelmi kapcsolatok mindegyikben jelenlevőek, hiszen annyi ember életébe hoznak gyötrődést, szítanak viszályokat. Megannyi összetett, mély, intenzív, zavaros és drámai érzéshez és helyzethez vezetnek. Engem különösen a nők problémái vonzottak mindig is. Az évszázadok során a pasik egyre kevésbé hajlamosak kimutatni a fájdalmukat. A férfiakban kódolva van a szenvedés palástolása.
Pont, mint mikor az ütőjátékost eltalálja a dobójátékos, a lényeg, hogy ne adja jelét a fájdalomnak. Ezzel szemben a nők mindig nyíltabban kezelték az érzéseiket.” – teszi hozzá a sajtókönyvben idézett interjúban Woody Allen.

Az ’50-es években játszódó filmben - melyet az Apokalipszis most három Oscar-díjas operatőre, Vittorio Storaro fényképezett - négy ember sorsa fonódik össze és változik meg végzetesen Coney Island nyüzsgő vidámparkjában. Az érzelmileg labilis Ginny (Kate Winslet – A felolvasó, A szabadság útjai), aki korábban színésznő volt, most pincérnőként dolgozik. Férje, Humpty (Jim Belushi – Kutyám, Jerry Lee, Jim szerint a világ), egy szedett-vetett körhintát üzemeltet több-kevesebb sikerrel, Mickey (Justin Timberlake – Rossz tanár, Barátság extrákkal), a fiatal életmentő arról álmodozik, hogy író lesz belőle, a fiatal Carolina (Juno Temple – St. Trinian’s, Bakelit), Humpty lánya pedig, bár régóta elhidegült apjától, most kénytelen a házában meghúzni magát, miután gengszterek elől menekül.
A Wonder Wheel – Az óriáskerék az első nagyjátékfilm, melyet az Amazon önállóan gyártott és forgalmaz. Magyarországon 2017. december 7-étől a Cinetel forgalmazásában feliratosan fut majd a mozikban.
http://cinetel.hu


KIOSZTOTTÁK AZ ANILGOUE FESZTIVÁL DÍJAIT
[2017.12.03]

2017. december.3. vasárnap - Az egészestés animációk versenyét A hegyek és vizek könyve című kínai animáció nyerte, A világ innenső végén a zsűri külön elismerését kapta. A rövidfilmek versenyében A teher című animáció kapta a 15. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál 2000 eurós díját, Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget című rövidfilmje, a Lerajzolni valakit kilencszer, a Nem történik semmi és a Manivald külön elismerésben részesült, utóbbi kapta a közönségdíjat is. Ma 14 órakor a Kinoban megtekinthetőek a nyertes kisfilmek, az Urániában 17 órakor pedig A kenyérkereső című ír-luxemburgi-kanadai film, melynek bemutatóra a produkció magyar származású forgatókönyvírója, Anita Doron is Budapestre érkezik.

Az egész estés versenykategória győztes filmjét, A hegyek és vizek könyve című animációt Hszuan Liang és Csun Csang rendezte. A filmben egy 16 éves lányt delfinként az emberek közé küldenek beavatási szertartása részeként. Amikor bajba kerül, egy fiatalember az élete árán menti meg, ezért a lány hálából megpróbálja feltámasztani a fiú lelkét. Page, a zsűri elnöke azt mondta: a zsűrire mély benyomást tett a kínai alkotás történetének egyedülálló és varázslatos univerzuma, valamint emlékezetes és összetett karakterei. A testület szerint a rendező a két- és háromdimenziós technikát is sikerrel használta fel a szórakoztató és gazdag látványvilágú film létrehozásábanA mezőnyben versenyzett még az iráni Teheráni tabuk, a Zombillénium belga-francia és A saját hangod című japán alkotás. Katabucsi Szunao filmje, A világ innenső végén a zsűri külön elismerését kapta, mert érzékeny és részletes leírását adja egy japán kis közösség hétköznapjainak, amelyet mélyen érintenek a korabeli történelmi események, a második világháború.

Az egész estés animációkat értékelő nemzetközi zsűri tagja volt Jacques-Rémi Girerd rendező-producer, Kimmo Sillanmikko producer, fesztiváligazgató, Shelley Page animációs tehetségkutató és Vassilis Konstandopoulos filmforgalmazó.A rövidfilmes mezőnyben harminc produkció versengett a fesztivál egyetlen pénzdíjas elismeréséért, a 2000 eurós fődíjért, amelyet végül a svéd Niki Lindroth von Bahr alkotása, A teher kapott meg. A kategória zsűrijében volt Nancy Phelps animációs szakújságíró, Javier Mrad filmrendező, Katariina Lillqvist filmrendező és Tamás Patrovits filmrendező, fesztiváligazgató. A grémium szerint A teher eredeti módon használja a bábanimációt, és különlegesen ötvözi a zenés színházat a társadalmi kérdésekkel.


A Steven Spielberg rendezte A Pentagon titkait a legjobb filmnek járó díjjal jutalmazták
[2017.12.01]

A National Board of Review bizottságának kedd esti bejelentése szerint 2017 legjobb filmje a Steven Spielberg rendezésében készült A Pentagon titkai. Az 1909-ben alapított, az Egyesült Államok legnívósabb kritikusaiból álló szervezet a film két főszereplőjét is díjazta: Tom Hanks a legjobb színésznek, Meryl Streep pedig a legjobb színésznőnek járó trófeával távozhat a 2018. január 9-én New York-ban megrendezésre kerülő gáláról. A kritikusokból, akadémikusokból, filmes szakemberekből álló testület minden évben több mint 250 alkotás közül választja ki a legkiemelkedőbbeket. „A Pentagon titkai egy gyönyörűen felépített alkotás, amit tökéletesen rezonál a világban zajló eseményekre.” – nyilatkozta a filmről Annie Schulhof, a National Board of Review elnöke. Az Oscar-díj előfutárának is nevezett National Board of Review tízes toplistájára az elmúlt 17 évben csak két olyan film került fel, ami végül nem jutott el az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia jelöléséig.
A megtörtént esetet feldolgozó A Pentagon titkai az 1971-es The New York Times-ban megjelent tényfeltáró cikk körül zajló eseményeket mutatja be, mikor egy szigorúan titkos jelentésből kiderült, hogy az USA kormánya félrevezette a közvéleményt a vietnámi háborúval kapcsolatban. Az ügyben érintetté vált a Wahington Post is, melynek élén a sajtószabadságért küzdő női laptulajdonos, Katherine Graham állt.
Steven Spielberg alkotása, A Pentagon titkai 2018. februártól látható a hazai mozikban.


Eszeveszett Panorámás Meglepetés Buli a Dunán Jegyek már kaphatók!
[2017.11.23]

December 14-én érkezik a hazai mozikba az Életrevalók rendezőinek új vígjátéka, a Franciaországban már milliók által imádott Eszeveszett esküvő (12). A következő hetekben országosan több mozi premier előtt műsorra tűzi a filmet. Az egyik vetítésre igazán extravagáns helyszínen, különleges körítéssel kerül sor: december 2-án, szombaton este 7-től a csodás pesti panorámát kínáló TRIP Hajó fedélzetén (1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér, kettes számú móló) korlátlan pezsgőfogyasztás mellett mozizhatnak az érdeklődők, sok más meglepetés mellett.
A buliba olyan fiúkat és lányokat várunk, akiknek egy kicsit elege van a megszokott szingli életből és szívesen lazulnának egy nem hétköznapi buliban. Vagy éppen friss, vagy magukat frissnek érző házasokat, akik szívesen romantikáznának megint egyet. És persze a násznépet, akik újra koccintanának a párok egészségére és táncolnának, mint egy eszeveszett esküvőn! Egyszóval: mindenkit, aki különleges körülmények között szórakozna egy jó filmen, majd belevágna az éjszakába.

A vetítést követően a vendégek pazar Hungaria Extra Dry pezsgőkkel koccinthatnak, a jó hangulatról és a remek zenékről pedig az International Love Affair csapata, valamint egy igazi celeb vőfély, Pierre kapitány gondoskodik, de természetesen további meglepetésekkel is készülünk.

Jegyár: 4990 Forint, amely tartalmazza az eszeveszett mozijegyet, az eszeveszett popcornt, a korlátlanul fogyasztható eszeveszett pezsgőt és a belépőt az Eszeveszett International Love Affair Buliba. Vigyázat, a létszám limitált! Jegyelővétel itt.

Ha pedig elérkezettnek látod az időt, és a csajodat a nejeddé tennéd, írj nekünk, mert segítünk, hogy igazán emlékezetes lehessen a leánykérés!
(Mozinet)


Szerdától viszkizünk!
[2017.11.20]

A Viszkis nem kispályázik. Antal Nimród 14 év után újra itthon forgatott filmje, A Viszkis hivatalosan november 23-tól kerül a hazai mozikba. Ám akkora az érdeklődés a megtörtént eseményeken alapuló, akciójelenetekben bővelkedő thriller iránt, hogy a mozik legtöbbje már egy nappal korábban, szerdán, november 22-én műsorára tűzi, ráadásul – ahogy csak a legnagyobb filmek esetében szokás – jegyelővételt hirdettek meg hozzá.
Aki az elsők között szeretné látni a leghíresebb magyar bankrabló, a minden akció előtt a helyszínen egy pohár viszkit felhajtó bűnöző történetét, az már most biztosíthatja a helyét.
November 13-án megkezdődött az országos elővétel!
Szerdán az ország kb. 40, csütörtöktől pedig 65 mozijában kezdik vetíteni A Viszkis-t, amelyet Antal Nimród írt és rendezett, a kamera mögött a Kincsem-et és a Liza, a rókatündér-t is fényképező Szatmári Péter állt,
a főszerepeket Szalay Bence valamint Schneider Zoltán, Móga Piroska és Klem Viktor játssza, a zenét Yonderboi szerezte.
(InterCom)


Az amerikai bemutató előtt érkezik Magyarországra az ŐSEMBER (6E)
[2017.11.15]

A Csibefutam és a Wallace és Gromit atyjának legújabb őrült családi animációs vígjátékában őskori hősök kelnek életre. E feledhetetlen egész estés kaland a négyszeres Oscar-díjas rendezőtől, Nick Parktól a hazai mozikba az amerikai premier előtt egy nappal, február 15-én érkezik.


2017-es Lux filmdíj
[2017.11.14]

A “Számi vér” nyerte a 2017-es Lux filmdíjat
A svéd-dán-norvég koprodukcióban készült “Számi vér” nyerte a 11. Lux filmdíjat, jelentette be Antonio Tajani az EP elnöke kedden Strasbourgban.

„A Lux díj a kulturális és nyelvi sokszínűségünket, kreativitásunkat is magában foglaló európai filmkészítés előretolt bástyája” - mondta az EP elnöke, aki mindhárom döntős film stábjának gratulált.
A „hetedik művészet” itt, Európában született. A mozi a kultúra, a párbeszéd és közös értékeink hajtóereje. Az európai kulturális örökség nem csupán irodalomból és képzőművészetből áll, benne foglaltatnak azok a történetek, amelyeket a filmvásznon látunk. Ez életünk szövete - tette hozzá Antonio Tajani.
Az Amanda Kernell által rendezett Számi vér egy lány történetét meséli el, aki egy új élet nyomában otthagyja faluját, de a rasszizmus falába ütközik.


Két hét múlva kezdődik a 15. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál
[2017.11.14]

2017. november 29. és december 3. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino moziban nézheti meg a közönség az elmúlt év legjelentősebb animációs alkotásait a világ minden tájáról. Idén 5 egészestés animáció és 30 rövidfilm lesz versenyben, köztük Orosz Tina Bye-Bye, Mom című rövidfilmje, Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget és Csáki László Néhány szó című alkotása. A fesztivál öt napja alatt összesen több mint 200 új animációs rövidfilmet és 15 egész estés mozit láthat majd a közönség.


Csütörtöktől mozikban a Magyarországon forgatott MEGTORLÁS (18)
[2017.11.14]

Az európai Tarantinónak nevezett holland rendezőzseni, Martin Koolhoven részben Magyarországon forgatott filmje egy fiatal nő története, aki nem hajlandó elfogadni, hogy a férfiak uralta kegyetlen világ csupán tárgyként tekintsen rá, és a saját kezébe veszi a sorsát. A Guy Pearce és Dakota Fanning főszereplésével készült Megtorlás november 16-tól látható a magyar mozikban.
Mozinet


EGY HÓNAP MÚLVA JÖN WOODY ALLEN LEGÚJABB FILMJE A MOZIKBA
[2017.11.07]

Csupán hat nappal az amerikai bemutató után, december 7-én érkezik a magyar mozikba Kate Winslet, Jim Belushi, Justin Timberlake és Juno Temple főszereplésével Woody Allen legújabb filmje, a Wonder Wheel – Az óriáskerék, melyet az Apokalipszis most három Oscar-díjas operatőre, Vittorio Storaro fényképezett. A film az ’50-es évekbe és New York egyik utánozhatatlan hangulatú városrészébe, Coney Island nyüzsgő vidámparkjába kalauzolja a nézőt, ahol négy ember sorsa fonódik össze és változik meg végzetesen. Woody Allen azt mondta Kate Winsletnek, hogy utálni fogja a forgatókönyvét, de nem így történt. A Wonder Wheel – Óriáskerék az első nagyjátékfilm, melyet az Amazon önállóan gyártott és forgalmaz.


LUX-filmnapok
[2017.11.06]

November 8-10. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be az Európai Parlament filmművészeti díjára, a LUX filmdíjra jelölt, Európa sokszínűségét közvetítő, egyúttal fontos társadalmi problémákra reflektáló játékfilmeket. A versenyben lévő három döntős alkotást – bár témájukban és stilárisan különbözőek – a díj hagyományaihoz híven összeköti az európaiság, az európai identitás komplex kérdésköre, melyhez a szerzők valós élethelyzeteken és kihívást jelentő szituációkon keresztül közelítenek. Valeska Grisebach Western című alkotása szokatlan vendégmunkás-történetben ábrázolja Kelet- és Nyugat-Európa találkozását. Amanda Kernell Számi vér (Sameblod) című filmdrámája a kisebbségi létről, diszkriminációról és önérvényesítésről beszél, Robin Campillo 120 dobbanás percenként (120 battements par minute) című filmje a korai 90-es években induló AIDS-aktivizmus történetébe enged bepillantást. A nyitóvetítés előtt kávéházi beszélgetéssel várják az érdeklődőket, téma a női alkotók perspektívái a kortárs filmgyártásban. A vetítésekre a belépés díjtalan, jegyeket az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának Facebook-oldalán lehet nyerni egy rövid kvízjáték kitöltésével. Részletes program és filmismertetők: HYPERLINK "http://europarl.hu/"http://europarl.hu és HYPERLINK "http://urania-nf.hu/"http://urania-nf.hu .


Négy Európai Filmdíjra jelölték Enyedi Ildikó filmjét
[2017.11.04]

Ma délben hozták nyilvánosságra a 30. Európai Filmdíj jelöltjeit. Enyedi Ildikó Testről és lélekről című szerelmes filmjét összesen négy kategóriában nominálták: versenybe száll a legjobb film, legjobb rendező, legjobb forgatókönyvíró (Enyedi Ildikó) és legjobb női főszereplő (Borbély Alexandra) díjáért.

Az Európa Filmdíj a legfontosabb európai filmes díjátadó, melyet minden évben az Európai Filmakadémia tagjai ítélnek meg. Az ünnepélyes eseményre december 9-én, Berlinben kerül sor.

A Testről és lélekről az Inforg-M&M Film gyártásában, a Filmalap 420 millió forintos gyártási támogatásával készült. Producerei Mécs Mónika (Konyec, Kaméleon, Pánik, Csak a szél, Csicska), Muhi András (Rengeteg, Dealer, Womb – Méh, Csak a szél), valamint Mesterházy Ernő (Konyec, Liliom ösvény), operatőre Herbai Máté (A nyomozó, Utolsó idők, Kút).

A filmet eddig 84 ezer néző látta a magyar mozikban, és továbbra is folyamatosan műsoron van. Magyarországon forgalmazza a Mozinet.


Egy hónap múlva kezdődik a 15. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál
[2017.10.30]

2017. november 29. és december 3. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino moziban nézheti meg a közönség az elmúlt év legjelentősebb animációs alkotásait a világ minden tájáról.
A fesztivál nyitófilmje a Have a Nice Day című kínai egész estés animáció, amely az Anilogue előtt a Berlinale versenyprogramjában mutatkozott be. A fesztivál öt napja alatt több mint 200 új animációs rövidfilmet és 15 egész estés mozit láthat a közönség, köztük a legendás Makoto Shinkai új alkotását, a Your Name-et, mely Japánban minden idők legnézettebb animációs filmje lett. Az Anilogue számos gyerekprogrammal várja majd a családosokat is, a Makám együttes animált látványkoncerttel készül.
36 film versenyez az első Kovács László-Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Fesztiválon
TOVÁBBRA IS MŰSORON AZ ARANY MEDVE DÍJAS TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL
MEGALAPÍTOTTÁK A KOVÁCS LÁSZLÓ ÉS ZSIGMOND VILMOS OPERATŐR DÍJAT
A VILÁG ÖSSZES PÉNZE (16E) előzetes
Rekordot döntött a STAR WARS: AZ UTOLSÓ JEDIK (12) a magyar mozikban!
JÖVŐRE 4. MAGYAR FILMHÉT - ELINDULT A NEVEZÉS -
Coco (6) december 7-től limitált előadásszámmal spanyol nyelven (felirat nélkül)
CSÜTÖRTÖKTŐL JÁTSSZÁK A MOZIK WOODY ALLEN ÚJ FILMJÉT
KIOSZTOTTÁK AZ ANILGOUE FESZTIVÁL DÍJAIT
A Steven Spielberg rendezte A Pentagon titkait a legjobb filmnek járó díjjal jutalmazták

Thelma 129
A legsötétebb óra (2017) 4
68 lepedő (18) 4
Gengszterzsaruk (16) 4
Floridai álom (12) 4
Parázs a szívnek 4
Kutyák és titkok (16)Vert 148
Prince: Sign o The Times (1987) 6
The Commuter - Nincs kiszállás (16) 4
Fortunata 8