DVDRecord

A Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon debütál az új magyar animációs film
[2018.07.11]

A Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon debütál az új magyar animációs film, a RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ (12E)
Ma délelőtt nyilvánosságra hozták a 71. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál programját. A fesztivál egyedülálló szabadtéri vetítésén, a 8000 férőhelyes Piazza Grandén lesz a Ruben Brandt, a gyűjtő (12E) című animációs akció-thriller, Milorad Krstić alkotásának a világpremierje. Európa legnagyobb méretű vetítővásznán, a páratlan hangulatáról és csúcstechnikájáról világhíres Piazza Grandén először vetítenek magyar gyártású filmet.
Az augusztus 1-11. között megrendezendő svájci filmünnep egyike a legrégebben alapított és legnagyobb presztízsű nemzetközi seregszemléknek, akár a cannes-i vagy a velencei filmfesztivál.


RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ - HÍR - A KÉPTOLVAJOK LASSAN ELÁRASZTJÁK BUDAPESTET IS
[2018.07.05]

Egyre nagyobb kíváncsiság övezi Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas alkotó novemberben a magyar mozikba kerülő RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ című egészestés, magyar, animációs akció-thrillerét, melyben különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait. Nos, a képtolvajok lassan elárasztják Budapestet is - Ruben Brandt és bandája hamarosan a főváros legváratlanabb szegleteiből kacsint majd ránk. Július 1-jétől egy, a graffiti kultúrából kinőtt képzőművész hívja izgalmas városi sétára a nyitott szemmel járókat. Gerilla tevékenységének köszönhetően nyáron havonta 6 karakter jelenik majd meg a budapesti utcákon a RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐből. 18 képet találhatunk.


MAGYAR ALKOTÁS AZ ODESSZAI NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL PITCH FÓRUMÁN
[2018.07.04]

PÁTKAI MARCELL showrunner és író megrázóan izgalmas BÖRTÖNKÓRHÁZ című TV sorozattervét beválogatták az ODESA IFF SCRIPTEAST SERIES PITCH fórumába. Ezzel a meghívott, összesen hat Kelet-Európai projekt közül egyedüliként képviseli Magyarországot 2018. július 13. és 21. között az Odesszai Nemzetközi Filmfesztiválon, melyet a szakma a Berlinale előszobájának tekint. A FILMTEAM gondozásában, jelenleg fejlesztés alatt álló drámai történelmi kórházsorozat két idősíkban, az 1956-os forradalom alatt, valamint 1957-ben, a megtorlás évében játszódik. A válogató bizottság elsődleges szempontként kiemelte a Kelet és Közép-Európai gyökerekkel rendelkező írók, nemzetközi potenciállal rendelkező projektjeit. A nyertes 20 000 USD-t kap a forgatókönyv megírásához és a gyártás előkészítéséhez.


Idén nyáron koccintsunk egy üdítő, kalandokkal és jókedvvel teli francia koktéllal Budapest ege felett!
[2018.07.04]

Idén nyáron, július 5. és augusztus 23. között a budapesti Francia Intézet, együttműködésben a Budapest Rooftop Cinemával és a Funzine-nal, moziesteket szervez a csillagok alatt a Corvin Club tetőteraszán. A műsorban találunk nyári vígjátékokat, nemrégiben elkészült, nálunk csak ezen alkalommal látható különlegességeket és a francia filmművészet megkerülhetetlen alkotásait.

A French Rooftop Cinema programjai megtalálhatók a Francia Intézet honlapján, Facebook-oldalán, a Budapest Rooftop Cinema oldalán valamint a Funzine magazinban.

Marion Cotillard 2008-ban a Piaf című filmért kapta meg a legjobb színésznőnek járó César-díjat. A film magával ragadja és szenvedélyes utazásra hívja a nézőket, akik megismerhetik egy mára már legendássá vált nő sorsát, valamint elgondolkodhatnak a művészi alkotás témaköréről. Felfedezhetjük Édith Piaf kivételes életútját a gyermekkortól a ragyogásig, a győzelmektől a sérülésekig, Belleville-től New Yorkig.

Egy másik filmben is egy megkerülhetetlen francia sanzonénekesnő előtt tisztelgünk. A Barbara c. filmért a nagyszerű Jeanne Balibar 2018-ban elnyerte a legjobb színésznőnek járó César-díjat. Ez a semmilyen kategóriába be nem sorolható film magával ragadó: az igaz és a hamis keveredik össze Mathieu Amalric. pezsgő filmkölteményében.

Még mindig a zene témájánál maradva levetítjük a Rock’n’roll c. őrülten eredeti vígjátékot, melynek rendezője és főszereplője Guillaume Canet, a női főszereplője pedig Marion Cotillard. A film kirobbanóan szívderítő, a színészek pedig fergetegesek.

Gaspard Noé Enter the Void c. filmje felejthetetlen moziélményt kínál a bátor nézőknek. Az experimentális filmes elemeket és a lenyűgöző látványelemeket ötvöző film egy egész estén át igazi érzékszervi és esztétikai utazást nyújt a nézőknek.

Idén nyáron két klasszikussal tisztelgünk Jean-Pierre Melville előtt: megnézhetik Az áruló és a Bob nagyban játszik c. filmet is. Az áruló c. Jean-Pierre Belmondo főszereplésével készült krimi remekmű a maga nemében. Jean-Pierre Melville felrobbantja a hagyományos krimi kereteit és ma már mindenki által használt technikai alapokat honosít meg. Már maga a film légköre is igazi siker, az összetett és megoldásokban, fejleményekben, álmegoldásokban és feszültségben gazdag forgatókönyv pedig szintén megér egy misét. A Bob nagyban játszik a korához képest új hangot megütő „gengszterfilm”. Ez a film egyszerre nosztalgikus és burleszk: ne várjanak, azonnal nézzék meg (újra)!

A július 14-i nemzeti ünnep alkalmából a Francia Intézet különleges estére hívja Önöket: egy DJ-set után Eric Toledano és Olivier Nakache megkerülhetetlen vígjátékát, az Életrevalókat vetítjük. A François Cluzet és a jól ismert, ezért az alakításáért 2012-ben a legjobb színésznek járó César-díjjal jutalmazott Omar Sy főszereplésével készült filmben két, egymástól teljesen eltérő világ találkozik egymással. A találkozásból pedig egy erős és váratlan barátság születik. Az Életrevalók egyike azon kevés filmnek, amely szívmelengető és amely elgondolkodtat az emberi törékenységről.

A French Rooftop Cinema zárásaként a (Girl)Friend c. kirobbanóan romantikus vígjátékot vetítjük. A szereplők eldöntik, hogy nem szenvednek többé a szerelemtől, a végeredmény pedig egy hóbortos, mulatságos és érzelmekkel teli film. A nemrégiben elkészült filmet itt láthatják majd először!


X – A RENDSZERBŐL TÖRÖLVE
[2018.06.28]

Megérkezett a Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly új filmjének első előzetese!

A Liza, a rókatündér 2015-ös meglepetéssikere óta mindenki arra vár, hogy meglássa, sikerül-e megismételnie különleges teljesítményét Ujj Mészáros Károly rendezőnek.
Most végre megláthatjuk az első filmkockákat az elkészült új filmből, az X – A RENDSZERBŐL TÖRÖLVE című thrillerből.
A premierre novemberben kerül sor, de a héten a mozikba kerül, és ezzel egy időben az interneten is láthatóvá válik a film első előzetese.
A rendező ezúttal is jó pár lizás alkotótársával dolgozik együtt.
A film főszerepét, egy pánikbeteg gyilkossági nyomozót Balsai Móni alakítja, partnerei Schmied Zoltán, Bede-Fazekas Szabolcs, Molnár Áron és Kulka János
valamint Básti Juli, Hámori Ildikó, Olasz Renátó, Szirtes Ági és Fekete Ernő.
A különleges hangulatú, egyéni látványvilágú filmet az InterCom forgalmazza, a premier november 1-jére van kitűzve.


Az előzetes megtekinthető és továbbosztható az alábbi linkről:
https://www.youtube.com/watch?v=5pTpDRarWlg


X - A RENDSZERBŐL TÖRÖLVE / Novemberben kerül a mozikba
[2018.06.13]

November 1-jén kerül a mozikba Ujj Mészáros Károly, a Liza, a rókatündér rendezőjének régen várt következő filmje, a titokzatos című X – A RENDSZERBŐL TÖRÖLVE.
A Nemzeti Filmalap támogatásával, a Focusfox gyártásában született különleges látványvilágú, erős hangulatú thrillert Balsai Mónival,
Schmied Zoltánnal, Molnár Áronnal és Bede-Fazekas Szabolccsal a főszerepben az InterCom forgalmazza.
Az X – A RENDSZERBŐL TÖRÖLVE különlegessége, hogy Kulka János ezzel a filmmel tér vissza a vászonra.
A rendező új műfajban bizonyítja tehetségét, és most sem lett hűtlen magához, ezúttal is különleges látványvilágú, erős hangulatú filmet készített.


Éva (Balsai Móni) zseniális rendőr. Meglátja, amit más nem, megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik.
Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság igazából összefügg, és egy zseniálisan gonosz sorozatgyilkos műve.
Ám Éva használhatatlan. Férje öngyilkossága óta pánikbeteg és a mániáival küzd. Ekkor felkerül a központba egy új tiszt. Péter (Schmied Zoltán) meglátja kolléganője különleges tehetségét és meglátja benne a nőt is…
Együtt erednek a mindeddig felderítetlen esetek nyomába. A szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozat gyökerei a régmúltba nyúlnak és nagyon nagyhatalmú emberekhez vezetnek…


9 év után újra magyar animációs rövidfilm az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon
[2018.06.11]

Az animációs filmszakma legnevesebb eseménye, a ma kezdődő Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjába válogatták Traub Viktória Sellők és Rinocéroszok című alkotását. Utoljára 9 éve, 2009-ben versenyzett magyar rövidfilm Annecy-ban. A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült 15 perces animációs rövidfilm a múlt héten az Oscar-kvalifikáló Zágrábi Animafest versenyprogramjában is szerepelt, a nyár folyamán pedig a világ legmenőbb fesztiváljain versenyez majd, köztük több további Oscar-kvalifikáló fesztiválon, melyek közül a következő a június 23-án kezdődő In The Palace lesz majd.


MEGKEZDŐDTEK A NAGY SIKERŰ DEMÓNA MÁSODIK RÉSZÉNEK MUNKÁLATAI
[2018.05.30]

ANGELINA JOLIE és ELLE FANNING főszereplésével már készül a Demóna II., a 2014-es világsiker folytatása a Pinewood Studiosban és külső helyszíneken az Egyesült Királyságban. Az Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-nyertes Angelina Jolie (Mr. és Mrs. Smith, Wanted) és Elle Fanning (Csábítás, Super 8) visszatérnek szerepükbe, mint a sötét tündér, Demóna, illetve Aurora hercegnő – a Csipkerózsikából jól ismert figurák. A Golden Globe-díjas, Oscar- és Emmy-díjra jelölt Michelle Pfeiffer (Gyilkosság az Orient expresszen, A Hangya és a Darázs) csatlakozik hozzájuk Ingrith királynő szerepében.

A Demóna II. rendezője Joachim Rønning, aki A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúját készítette legutóbb, a forgatókönyvet pedig Linda Woolverton (Alice Csodaországban, A szépség és a szörnyeteg) jegyzi. Sam Riley, Imelda Staunton, Juno Temple és Lesley Manville ugyancsak visszatérnek az első részből.

A fantasy-kalandfilm néhány évvel a Demóna eseményei után játszódik. Akkor a közönség megtudhatta, miként keményedett meg a szíve a Disney hírhedt gonosztevőjének, ami egy csecsemő, a kis Auróra hercegnő megátkozásához is vezetett. A második részben sokrétű kapcsolatuk tovább mélyül; új szövetségeket kötnek és új ellenségekkel veszik fel a harcot, hogy megvédjék közös birodalmukat és a csodálatos lényeket, amik lakják.

A Demóna 2014 nyarán került a mozikba és több mint 750 millió dolláros bevételt ért el a világ mozijaiban; Magyarországon több mint 150 000-en látták.

A Demóna II. magyarországi forgalmazója a Fórum Hungary.


Franck Dubosc Szerelembe gurulva előzetes
[2018.05.07]

Franck Dubosc Szerelembe gurulva című filmjének előzetesét:https://www.youtube.com/watch?v=RzINHAuZLaI&feature=youtu.be

A franciáknál nagy népszerűségnek örvendő film június 7-től indul a mozikban.
A bájos, kedves, vicces vígjáték olyan kérdéseket boncolgat, mint lehet-e mentség a szerelem a hazugságra? Meddig tartható fenn a szerepjáték egy párkapcsolatban és milyen áron? És persze: mi mindenre vagyunk képesek a szerelemért?

Hangulatában az Életrevalók című filmre emlékeztet.
Főszereplők: Franck Dubosc és Alexandra Lamy
A Szerelembe gurulva feliratosan és szinkronizálva is elérhető lesz. A főszereplők magyar hangját a népszerű színészházaspár Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter kölcsönzi.


IGAZ TÖRTÉNET ALAPJÁN Polanski
[2018.05.07]

A rendezőlegenda, Roman Polanski legújabb filmje, az
IGAZ TÖRTÉNET ALAPJÁN
2018. május 17-én érkezik a hazai mozikba.
Polanski ezúttal Delphine De Vigan azonos című regényéből forgatott thrillert, amelynek főszerepére Eva Greent sikerült megnyernie. A színésznő 2004-ben szerepelt utoljára francia nyelvű filmben.

A Párizsban élő Delphine (Emmanuelle Seigner) szinte fürdik a sikerben, hiszen első regénye azonnal bestsellerré vált. Következő könyve viszont várat magára, mivel az írónő hamar alkotói válságba került. Mindezt névtelen levelek is tetézik, amelyekben családját fenyegetik. Az egyik dedikáláson egy rejtélyes nő jelenlétére lesz figyelmes, aki gyönyörű, intelligens, és úgy tűnik, lehetetlen neki ellenállni. Elle (Eva Green) teljes mértékben elcsavarja Delphine fejét, ezzel felborítva az asszony életét, aki számára minden kétségessé válik, ami mindaddig biztosnak tűnt…

Magyarországi premier: 2018. május 17.

Cinetel Filmforgalmazó


Szerelembe gurulva
[2018.05.02]

Június 7-től nálunk is látható lesz a Franciaországban nagy sikert aratott Szerelembe gurulva c. romantikus szerelmes film, melynek Franck Dubosc a rendezője és a főszereplője is.

A bájos, kedves, vicces francia film olyan kérdéseket boncolgat, mint lehet-e mentség a szerelem a hazugságra? Meddig tartható fenn a szerepjáték egy párkapcsolatban és milyen áron? És persze: mi mindenre vagyunk képesek a szerelemért?

Főszereplők: Franck Dubosc és Alexandra Lamy

A Szerelembe gurulva feliratosan és szinkronizálva is elérhető lesz. A főszereplők magyar hangját a népszerű színészházaspár Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter kölcsönzi.


A magyar mozikban is kasszát robbantott a BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚ (16)!
[2018.05.02]

A Marvel Studios tíz éve indította útjára filmes univerzumát, és az ennek méltó megkoronázásaként az elmúlt hétvégén mozikba került BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚ (16) világszerte hatalmas sikert aratott. Magyarország sem kivétel: a filmet 85 mozi tűzte műsorára, és már szerda este, premier előtt megkezdte hódítását. Vasárnapig, vagyis az első hétvégén 316,8 millió forintot gyűjtött, ami minden idők harmadik legjobb eredménye a Star Wars: Az utolsó Jedik és a Star Wars: Az ébredő Erő mögött. Ugyancsak figyelemreméltó az elkelt jegyek száma: 204 408 néző volt rá kíváncsi (csaknem ötvenezerrel haladja meg az Ultron kora indítását), a mai napon pedig már a 300 000. látogatóját fogadja.

A Bosszúállók: Végtelen háború 2D-ben, 3D-ben, 4DX-ben és IMAX 3D-ben, szinkronizált és feliratos változatlan is látható a mozikban. Forgalmazója a Fórum Hungary.


John Cameron Mitchell Így csajozz egy földönkívülivel punkscifi vígjátéka
[2018.04.19]

A 2017-es Cannes-i fesztivál egyik kedvence az első szerelem mindent elsöprő erejéről, és az univerzum legnagyobb rejtélyéről. Egyszerre sci-fi, szexkomédia és korrajz a punk születéséről, a lázadás kultuszáról.
A 70-es évek végén London egyik lepukkant városrészében, Croydonban járunk. Három punk srác véletlenül egy olyan házibuliba állít be, ahol egy csapat egészen furcsán viselkedő és egészen furcsa öltözetet viselő földönkívüli szállt meg, hogy tanulmányozzák bolygónkat. Zan (Elle Fanning), talán túlzott kíváncsiságból, közelebbről is megismerkedik az egyik kamaszfiúval (Alex Sharp) és a punk életérzéssel. Olyannyira beilleszkedik, hogy a közösen eltöltött idő után már egy extravagáns zenei producer (Nicole Kidman) veszi szárnyai alá, hogy sztárt csináljon belőle. A bájosan naiv idegennek választania kell: visszatér a bolygójára az övéivel vagy marad a Földön a szerelmével.

Főszereplők: Elle Fanning, Nicole, Kidman, Alex Sharp.

A film tavaly Cannes-ban versenyben volt, imádta a sajtó.

Magyarországon május 10-én, Londonban május 11-én, New York-ban és Los Angelesben május 18-án lesz a premier.

Trailer: https://youtu.be/DYzhZpE9ldY
(Hungaricom)


Rotten Tomatoes premier előtt
[2018.04.19]

Június 21-én lesz az országos premierje a KSZI, SIMON (12) című filmünknek, de premier előtti vetítéssorozat keretében már ezen a héten látható!

A Rotten Tomatoes-on 92%-os tetszési indexen és 7.5/10-es átlagponton álló vígjáték a ma induló műsorhéten az alábbi helyszíneken és időpontokban csíphető el, szinkronizált változatban:

· Április 20., péntek
Cinema City Aréna, 19:10

· Április 22., vasárnap
Cinema City Allee, 15:00

· Április 24., kedd
Cinema City Westend, 18:20
(Fórum Hungary)


ÍGY CSAJOZZ EGY FÖLDÖNKÍVÜLIVEL májusban érkezik
[2018.04.11]

ÍGY CSAJOZZ EGY FÖLDÖNKÍVÜLIVEL
A hiba a csillagainkban van.
Európában nálunk mutatják be először, május 10-én, Londonban május 11-én, New York-ban és Los Angelesben május 18-án lesz a premier.

A 2017-es Cannes-i fesztivál egyik kedvence az első szerelem mindent elsöprő erejéről, és az univerzum legnagyobb rejtélyéről. Egyszerre sci-fi, szexkomédia és korrajz a punk születéséről, a lázadás kultuszáról.
A 70-es évek végén London egyik lepukkant városrészében, Croydonban járunk. Három punk srác véletlenül egy olyan házibuliba állít be, ahol egy csapat egészen furcsán viselkedő és egészen furcsa öltözetet viselő földönkívüli szállt meg, hogy tanulmányozzák bolygónkat. Zan (Elle Fanning), talán túlzott kíváncsiságból, közelebbről is megismerkedik az egyik kamaszfiúval (Alex Sharp) és a punk életérzéssel. Olyannyira beilleszkedik, hogy a közösen eltöltött idő után már egy extravagáns zenei producer (Nicole Kidman) veszi szárnyai alá, hogy sztárt csináljon belőle. A bájosan naiv idegennek választania kell: visszatér a bolygójára az övéivel vagy marad a Földön a szerelmével.
Főszereplők: Elle Fanning, Alex Sharp, Nicole Kidman.


Sodródás előzetes
[2018.04.05]

A vagány és talpraesett Tamit (Shailene Woodley) kalandvágya a festői Tahitire csábítja, ahol megismerkedik a szenvedélyes vitorlázóval, Richarddal (Sam Claflin). A két szabad szellem egymásba szeret, és együtt vágnak neki a végtelen Csendes-óceánnak, hogy eljuttassanak egy hajót Kaliforniába. Nem is sejtik, hogy minden idők egyik legpusztítóbb hurrikánja felé tartanak, amely hamarosan irtózatos erővel csap le rájuk. Amikor Tami magához tér, a hajót romokban, Richardot pedig súlyos állapotban találja. A semmi közepén, egyes-egyedül önmagára utalva a fiatal nőnek minden bátorságára és lelkierejére szüksége van, hogy életben maradjon és megmenthesse a férfit, akit szeret.

Az Everest rendezőjének filmje megtörtént eseményeken alapul, amelyben a Beavatott-sorozat és a Csillagainkban a hiba női főszereplője, Shailene Woodley és a Mielőtt megismertelek valamint Az éhezők viadala sztárja, Sam Claflin mutatja meg az emberi lélek és a szerelem mindent elsöprő erejét, lélegzetelállítóan szép környezetben.
Shailene Woodley és Sam Clafin főszereplésével készült SODRÓDÁS (12E) szinkronizált előzetesét, amit az alábbi linken érsz el.
Tervezett bemutató: 2018. július 5.

SODRÓDÁS (12E) előzetes:
https://goo.gl/ewPNVR

(Freeman)


KÖNYVKLUB (12E) – avagy az alkony ötven árnyalata
[2018.04.05]

Május 31-én mutatjuk be a KÖNYVKLUB (12E) – avagy az alkony ötven árnyalata – fergeteges vígjátékot Jane Fonda, Diane Keaton, Mary Steenburgen és Candice Bergen főszereplésével. Ebben az üdítő, minden pillanatában szórakoztató komédiában a hölgyek olyan férfiakat igéznek meg, mint Don Johnson, Andy Garcia, Richard Dreyfuss és Craig T. Nelson. Minden korosztálynak erősen ajánlott! A nyár nem is kezdődhetne jobban. (Freeman)


Javier Bardem, Penélope Cruz és a kétszeres Oscar-díjas Asghar Farhadi nyitja Cannes-t
[2018.04.05]

Idén 71. alkalommal, május 9. és 19. között tartják a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált. A világ legfontosabb filmes megmérettetésére számos jelentős rendező készül új munkával, a versenyprogramba beválogatott címeket április 12-én hozzák nyilvánosságra. Egy film azonban már most kiderült: a kétszeres Oscar-díjas Asghar Farhadi (Nader és Simin – Egy elválás története, Az ügyfél) első spanyol nyelven, világsztárokkal forgatott alkotása, a Javier Bardem, Penélope Cruz és Ricardo Darín főszereplésével készült Everybody Knows nyitja a fesztivált.
A feszes thrillerben Laura (Penélope Cruz) testvére esküvőjére utazik vissza családjával Buenos Airesből spanyolországi szülőfalujába. Az este során azonban olyan események történnek, amelyek alaposan felforgatják az életét, és választás elé kényszerítik férje (Ricardo Darín) és egykori szerelme (Javier Bardem) között.

Az iráni rendező eddig két filmmel szerepelt a cannes-i versenyprogramban: 2013-ban A múlt, és 2016-ban Az ügyfél cíművel, utóbbi alkotás pedig később a legjobb idegen nyelvű film Oscarját nyerte. Farhadi most először forgatott nemzetközi stábbal. Az Everybody Knows eddigi legnagyszabásúbb filmje, ami a jól ismert színészek mellett a spanyol filmgyártás legnagyobbjait vonultatja fel, köztük Jose-Luis Alcaine operatőrt és Sonia Grande jelmeztervezőt, Pedro Almodóvar állandó alkotótársait. A film vágója Hayedeh Safiyari volt, aki Farhadi két Oscar-díjas munkáin is dolgozott.

Az Everybody Knows az év végén kerül a magyarországi mozikba, forgalmazza a Mozinet.


Titanic Nemzetközi Filmfesztivál zenei és magyar vonatkozási filmjei
[2018.04.05]

Számtalan zenei csemegét és fontos kérdéseket felvető magyar alkotásokat is hoz április 13-áig Budapesten a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A Nico, 1988 című road movie-ban a Velvet Underground énekesnője életének utolsó éveit láthatjuk, az American Valhalla Iggy Pop és a Queens Of The Stone Age frontembere, Josh Homme rendkívüli zenei együttműködését mutatja be, a RocKabul pedig az afgán főváros heavy metál és underground zenei színtereire kalauzolja a nézőt. A Megszállás 1968 című dokumentumfilm Csehszlovákia lerohanásának történetét mutatja be öt nemzet szemszögéből, a SajátSzínház: Remake_Bodony-ban egy baranyai falu lakói a fotóhang és a közösségi festés módszerével vizsgálták kapcsolataikat és életterüket, Bogdán Árpád Genezis című alkotásában pedig egy roma kisfiú egy brutális támadásban elveszíti a családját. Több alkotóval találkozhat is a közönség.
TOVÁBBÁ FONTOS TUDNIVALÓ: Bogdán Árpád Genezis c. filmjének sajtóvetítése április 10-én 10.00 órától lesz az Urániában.


Megkezdődtek a Creed II. munkálatai
[2018.04.03]

Tegnap vette kezdetét Philadelphiában a Creed II. forgatása, a főszerepben újfent Michael B. Jordannel és Sylvester Stallonéval. A film a Rocky-sorozat újabb epizódja, a 2015-ös, kritikai és közönségsikert aratott Creed – Apollo fia folytatása. Az első rész rendezője, Ryan Coogler (Fekete Párduc) ezúttal executive producerként vesz részt, a rendező most Steven Caple Jr..

Az élet kötéltánccá vált Adonis Creed számára. Személyes kötelezettségei és a következő nagy meccsre való felkészülése között megtalálni az egyensúlyt komoly kihívásnak bizonyul. Az, hogy ellenfele családja és a sajátja közös múlttal bír, csak feszültebbé teszi a közeledő megmérettetést a ringben. Rocky Balboa viszont mindvégig ott van mellette, így együtt néznek szembe régi sérelmeikkel, együtt jönnek rá, miért is érdemes küzdeni és együtt fedezik fel, hogy semmi sem fontosabb a családnál. A Creed II. visszanyúl az alapokhoz s újra rámutat, mitől is lesz valaki bajnok, és emlékezetünkbe vési, hogy bármerre tartunk, a múltunktól nem szabadulhatunk.

A Creed II. 2018. november 29-től látható a magyar mozikban a Fórum Hungary forgalmazásában.
A Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon debütál az új magyar animációs film
RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ - HÍR - A KÉPTOLVAJOK LASSAN ELÁRASZTJÁK BUDAPESTET IS
MAGYAR ALKOTÁS AZ ODESSZAI NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL PITCH FÓRUMÁN
Idén nyáron koccintsunk egy üdítő, kalandokkal és jókedvvel teli francia koktéllal Budapest ege felett!
X – A RENDSZERBŐL TÖRÖLVE
X - A RENDSZERBŐL TÖRÖLVE / Novemberben kerül a mozikba
9 év után újra magyar animációs rövidfilm az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon
MEGKEZDŐDTEK A NAGY SIKERŰ DEMÓNA MÁSODIK RÉSZÉNEK MUNKÁLATAI
Franck Dubosc Szerelembe gurulva előzetes
IGAZ TÖRTÉNET ALAPJÁN Polanski

Felhőkarcoló (16) 117
HOTEL TRANSYLVANIA 3. – SZÖRNYEN RÉMES VAKÁCIÓ (6) 2
Férfiak fecskében 3
Egy burka, egy nadrág (12) 161
Papás babás (16) 3
Ramen shop – Ízek a múltból 3
A hihetetlen család 2. (6) 3
Sodródás (12) 2
Szupercella 2: Hades (16)  143
Nem vagyok sorozatgyilkos (18) 5