DVDRecord

50 ÉVES A KECSKEMÉTFILM - Magyar népmesék, Vízipók, KAFF
[2021.06.10]

Generációk nevelkedtek az immár hungarikummá nyilvánított Magyar Népmese sorozaton, melyet a világhálón 170 országból 134 millióan látták. Itt készült a legendás Vízipók-csodapók, melyet 46 ország vásárolt meg és melyből generációk tanulhatták meg, hogy a barátság és a természet védelme egyaránt fontos. Három Oscar-jelölés és egy César-díj fémjelzi az itt készült nemzetközi produkciókat. Nemrégiben elkészültek a Toldi epizódjai és közeleg az általuk létrehozott 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, ahol augusztus 11-15. között a saját születésnapjukat is méltón megünneplik majd. Terveik között szerepel egyetemi animátor képzés indítása és a Magyar Animáció Háza Múzeum létrehozása. 50 éves a Kecskemétfilm, melyet az indulás óta az immár 80 éves Mikulás Ferenc vezet.


BEREMÉNYI GÉZA, MÉCS KÁROLY, MOÓR MARIANNA ÉS TORDAI TERI KAPNAK ÉLETMŰDÍJAT
[2021.06.07]

Bereményi Géza író-rendező, Moór Marianna, Mécs Károly és Tordai Teri színművészek kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjjal. Az ünnepélyes díjátadóra a Magyar Mozgókép Fesztivál keretében, 2021. június 25-én este Balatonfüreden a Kisfaludy galériában kerül majd sor. A június 23-26. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban megrendezendő hazai filmes mustra megemlékezik a nemrég elhunyt Törőcsik Mariról és Jankovics Marcellről, valamint Jancsó Miklósról, aki idén lenne 100 éves. Így a legfrissebb hazai filmtermés mellett olyan klasszikusokat is láthat majd a közönség, mint a Veszprémben forgatott Fényes szelek, az 50 éves Szindbád és az Európa Filmdíjas Eldorádó.


NYOLC MAGYAR FILM PREMIERJÉT IS A MAGYAR MOZGÓKÉP FESZTIVÁLON TARTJÁK
[2021.05.31]

Négy nagyjátékfilm, három tévéfilm és egy dokumentumfilm premierjét is a Magyar Mozgókép Fesztiválon tartják június 23-26 között.
A fesztivál nyitófilmjét, az Így vagy tökéletes című romantikus vígjátékot először Veszprémben láthatja a közönség, és premier előtt vetítik Nagy Dénes Ezüst medve-díjas alkotását, a Természetes fényt. Herendi Gábor új filmje, a Szabó Győző önéletrajzi írásán alapuló Toxikoma szintén a fesztiválon debütál, csakúgy, mint Badits Ákos Űrpiknik című sci-fi dráma vígjátéka és Krasznahorkai Balázs apa-fiú története, a Hasadék és Bakony Alexa Tobi színei című dokumentumfilmje. A Magyar Mozgókép Fesztivált Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban rendezik meg a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program közös szervezésében.


Az ÍGY VAGY TÖKÉLETES PREMIERJÉVEL NYIT A MAGYAR MOZGÓKÉP FESZTIVÁL
[2021.05.27]

Közel egy hónap múlva, 2021. június 23-26. között, a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program közös szervezésében rendezik meg a Magyar Mozgókép Fesztivált. A hazai filmek új ünnepén három városban - Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban-, öt kategóriában, nyolc helyszínen 84 magyar filmet láthatnak majd a filmbarátok. Szabadtéri vetítésekkel, filmpremierekkel, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, felújított klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal várják az érdeklődőket. A Magyar Mozgókép Fesztivál az idén elhunyt Törőcsik Marira emlékezik. A fesztivál ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A Magyar Mozgókép Fesztivál záróakkordjaként június 26-án a Magyar Filmakadémia átadja a Magyar Mozgókép Díjakat.


SÜTÖRTÖKÖN KEZDŐDIK AZ 5. SZLOVÉN FILMNAPOK ONLINE - KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ IS
[2021.05.04]

Május 6-8. között a járványhelyzet miatt idén online, a Toldi Távmoziban rendezik meg az immár ötödik Szlovén Filmnapokat, mely így az ország egész területéről elérhető lesz, eredeti nyelven, magyar és angol felirattal. Az esemény nyitófilmje csütörtökön 20.30-kor a Frenk vagyok című alkotás. A vetítés után a közönség online beszélgethet a film rendezőjével, Metod Peveccel és a Martin Scorsese-vel is forgatott női főszereplővel, Katarina Čassal. A magyar nézők további két kortárs szlovén filmet tekinthetnek majd meg, köztük Szlovénia Oscar-nevezettjét, a 2019-es Szlovén Filmfesztiválon 12 díjat nyert A gesztenyeerdők meséi című alkotást, valamint Damjan Kozole számos nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepelt Féltestvér című munkáját. Az eseményt a Szlovén Filmközpont a BudapestFilm Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezi.


A 41. FANTASPORTO FILMFESZTIVÁLON KÉT DÍJAT IS NYERT A POST MORTEM
[2021.05.02]

Bergendy Péter rendező horrorfilmje, a Post Mortem a 41. Fantasporto Nemzetközi Filmfesztivál fő versenyprogramjában, a Fantasztikus Filmek versenyében két díjat is nyert a portugáliai Portóban. A legjobb rendezés mellett a filmnek ítélték a legjobb forgatókönyv díját is, amelyet Zánkay Piros írt Hellebrandt Gábor és Bergendy Péter történetéből. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, különleges hangulatú, a hazai filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó, a spanyolnátha idején játszódó alkotás Klem Viktor és Hais Fruzsina főszereplésével várhatóan 2021 őszén érkezik a magyar mozikba.


JÚNIUS VÉGÉN LESZ A MAGYAR MOZGÓKÉP ÚJ ÜNNEPE
[2021.04.29]

Új névvel, új helyszíneken, új időpontban, megújult külsővel és premierekkel rendezik meg a hazai filmek seregszemléjét. A csodálatos Veszprém-Balaton régióban lesz az új Magyar Mozgókép Fesztivál a vízparti szezon elején, 2021. június 23-26- között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban. A Nemzeti Filmintézet a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program szervezőivel közösen újragondolta a magyar film ünnepét. Az új fesztivál célja, hogy a legújabb alkotásokat bemutassa a nagyközönségnek és a magyar filmes-televíziós szakma találkozója legyen. A Magyar Mozgókép Fesztivál szabadtéri vetítésekkel, a legújabb magyar filmek premierjével, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, felújított klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal várja a filmek és alkotóik iránt érdeklődőket. Az esemény záróakkordjaként június 26-án adják át a Magyar Mozgókép Díjakat.


Oscar nyertesek 2021
[2021.04.26]

legjobb film: A nomádok földje
legjobb rendező: Chloé Zhao – A nomádok földje
legjobb férfi főszereplő: Anthony Hopkins – Az apa
legjobb női főszereplő: Frances McDormand – A nomádok földje
legjobb férfi mellékszereplő: Daniel Kaluuya – Judas and the Black Messiah
legjobb női mellékszereplő: Jun Jodzsong – Minari

legjobb eredeti forgatókönyv: Ígéretes fiatal nő — Emerald Fennell
legjobb adaptált forgatókönyv: Az apa — Christopher Hampton és Florian Zeller

legjobb idegen nyelvű film: Még egy kört mindenkinek
legjobb animációs film: Lelki ismeretek


A Mozinet májusi mozibemutatói
[2021.04.23]

Hamarosan újra nyitnak a mozik, így örömmel jelentjük be májusi mozibemutatóinkat. Elsőként a négy Oscar-díjra jelölt A messzi dél vadjai rendezőjének következő filmjével, a Sundance Filmfesztivált megjárt Wendyvel jelentkezünk. Még ugyanebben a hónapban érkezik a rendkívül különleges megközelítésű dokumentumfilm, a Gunda.

A négy Oscar-díjra jelölt A messzi dél vadjai rendezője az előző film spirituális folytatásaként újabb, képzelet és valóság határán egyensúlyozó történetet tár elénk: ezúttal Pán Péter jól ismert történetét értelmezte át Wendy szemszögéből.

Wendy édesanyja fiatalon lemondott az álmairól. Hogy eltartsa három gyermekét, naphosszat pincérnőként robotol az amerikai dél egy lepukkant kocsmájában. Wendyt azonban még hajtja a letörhetetlen kalandvágy. Megismerkedik Peterrel és az Elveszett Fiúkkal, akikkel mágikus utazásra indulnak az örökké tartó gyerekkor reményével kecsegtető trópusi szigetre.

Gunda egyike a világon élő egymilliárd sertésnek. Ő is pusztán azért született meg, hogy beteljesítse azt a sorsot, amit az emberi civilizáció szánt neki: utódokat szüljön, majd élelemként szolgáljon. Gunda azonban erről mit sem sejt, számára idilli környezetben neveli malacait a tanya többi állata között, minden egyes nappal közelebb jutva az elkerülhetetlenhez.

A Joaquin Phoenix produceri közreműködésével készült Gunda egyszerre intim portré egy állatcsaládról és megdöbbentő erejű, szöveg nélküli dokumentumfilm, amely különleges vizuális megközelítéssel tesz fel súlyos morális kérdéseket.
(Mozinet)


ONLINE X. MOZINET FILMNAPOK Április 5-11-ig a Budapesti Távmoziban
[2021.03.30]

A mozik nyitására várva ezúttal online, a Budapesti Távmozi felületén újra megrendezésre kerül a X. Mozinet Filmnapok. Április 5-11-ig minden este egy-egy film látható, az egyes előadásokat pedig kiegészítő program kíséri. A jegyelővételre már megkezdődött, az esemény Facebook-oldala folyamatosan frissül az aktuális információkkal.
Facebook esemény:
https://mozinet.us9.list-manage.com/track/click?u=5d2e57e75679402d8383e091d&id=d57ad21cea&e=cb17a3bf3c
(Mozinet)


Négy újabb fesztiválon versenyez a Post Mortem
[2021.03.25]

Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem újabb négy fesztivál versenyprogramjába kapott meghívást. Bekerült a világ egyik legnagyobb fantasztikus filmfesztiválja, a brüsszeli BIFFF versenyprogramjába, ott lesz két brazil fesztiválon, a Fantaspoán Porto Alegrében és a Cinefantasyn Sao Paulóban, valamint a Fantasportón Portóban. A különleges hangulatú, a hazai filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó első magyar horrorfilm főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina. Mellettük olyan nagyszerű színészeket láthatunk a filmvásznon, mint Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor. A Post Mortem a hazai mozikba is eljut, mihelyt ezt a járványhelyzet lehetővé teszi.


Oscar-jelölést kapott a SHAUN, A BÁRÁNY ÉS A FARMONKÍVÜLI
[2021.03.16]

2021. március 15-én kihirdették a 93. Oscar-díjátadó gála jelöltjeit. A legjobb egészestés animációs film kategória öt esélyese közé került a Csibefutam és a Wallace és Gromit alkotóinak legújabb, stop-motion technikával készült alkotása, a Shaun, a bárány és a farmonkívüli. A díjátadóra április 26-án kerül sor. A film most is látható több hazai szolgáltató, köztük a Cinego kínálatában.
A sorozatból és a korábbi mozifilmből jól ismert hősök, Shaun, Blitzer és a többiek életre szóló utazásra indulnak az Aardman stúdió animációs kalandjában.

A történet hősei, Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy váratlan jövevény pottyan közéjük – egyenesen az égből. A nyáj már-már lehetetlen küldetésre vállalkozik: igyekeznek hazajuttatni a meglepő képességekkel teli farmonkívülit, Lu-Lát, mielőtt az ufóvadász ügynökök kaparintanák meg.

A Shaun, a bárány és a farmonkívüli a Mozinet Kft. forgalmazásában látható a Cinego, Telekom és Vodafone kínálatában.


EZÜST MEDVÉT NYERT FLIEGAUF BENCE FILMJE A 71. BERLINI FILMFESZTIVÁLON
[2021.03.05]

Fliegauf Bence legújabb szerzői filmjében, a Rengeteg - Mindenhol látlak című alkotásban nyújtott alakításáért Kizlinger Lillának ítélte a zsűri a Legjobb Mellékszereplőnek járó Ezüst Medvét a 71. Berlini Filmfesztiválon. Idén csupán két színész díjat ítéltek oda: a legjobb fő- és legjobb mellékszereplő díját. Az anyja halála miatt az apját hibáztató tinit alakító 20 éves lány jelenleg filmrendező szakos hallgató, ez az első filmje színésznőként. A Rengeteg - Mindenhol látlak hétköznapi életünk, párkapcsolataink lázálom szerű útvesztőjébe kalauzol, ahol a szereplők életük talán legnagyobb titkát próbálják felfejteni: a másik embert. A film különösen aktuális a karantén, be- és összezártság idején, amikor addig láthatatlan feszültségek, félelmek öltenek testet. A koronavírus-világjárvány miatt idén február helyett júniusban tartják meg a világ egyik legnagyobb presztízsű A-kategóriás filmfesztiváljának vörös szőnyeges premierjeit és a hivatalos díjátadóra is akkor kerül majd sor.
Az idei Berlinálén csupán két színész díjat ítéltek oda: a legjobb fő- és legjobb mellékszereplő díját. Ezek közül az egyiket vihette haza Fliegauf Bence Rengeteg - Mindenhol látlak című filmjének egyik mellékszerelője. „Felfoghatatlan, nagyon fura és lenyűgöző.” – így fogadta a hírt, hogy Ezüst Medvét nyert Kizlinger Lilla, aki Janisch Attila és Nagy Viktor osztályában tanulja a filmrendezést.
Fliegauf Bence legújabb szerzői filmje - az első részhez hasonlóan - hétköznapi életünk, párkapcsolataink lázálom szerű útvesztőjébe kalauzol, ahol a szereplők életük talán legnagyobb titkát próbálják felfejteni: a másik embert. Hat kis történetet látunk és világos, hogy láthatatlan fonál köti össze az azokban szereplő embereket, de honnan ered ez a fonál? Ki szövi a hálót? Budapest túl kicsi, itt semmi sem maradhat titokban, az éjszakák hosszúak, és van miről beszélgetni. Ahogy egyre mélyebbre és mélyebbre hatolunk a Rengeteg hipnotikus világába, megértjük, hogy lehetetlen eldönteni, kinek van igaza, ki érdemel büntetést, szeretetet, elfogadást, halált vagy felmentést.


KÖZEL EGY HÓNAP MÚLVA INDUL AZ INGYENES ONLINE JAPÁN FILMFESZTIVÁL
[2021.01.29]

A Japán Alapítvány Budapesti Iroda minden évben nagy sikerrel mutatja be a japán filmtermés legjavát, ám idén először online formában hozza el a nappalinkba a mozizás élményét. Az eddigi legnagyobb repertoárt kínálva 2021. február 26. és március 7. között az ország egész területén eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal ingyenes nézhetünk meg 30 japán alkotást, melyek között a közönség találhat a kritikusok által elismert díjnyertes munkákat és mainstream szórakoztató filmeket egyaránt. Az összesen 20 országot érintő JFF PLUS Online Japán Filmfesztivál 2020. novemberében indult világkörüli útjára. Állomásai közt szerepelt Thaiföld, Ausztrália, Kanada, Észak-Amerika, Németország és Spanyolország is.
A fesztivál ideje alatt, 2021. február 26. és március 7. között a https://watch.jff.jpf.go.jp weboldalon minden nap három film lesz elérhető, melyeket 24 órán keresztül akár többször is újranézhet a közönség, választható magyar vagy angol felirattal. Magyar nyelvű filmleírások és bővebb információ az Alapítvány Budapesti Irodájának honlapján található: www.japanalapitvany.hu.


Február 12-én és 14-én a Távmozi műsorán debütál a GUNDA (6)
[2021.01.22]

A Joaquin Phoenix produceri közreműködésével készült Gunda (6) egyszerre intim portré egy állatcsaládról és megdöbbentő erejű, szöveg nélküli dokumentumfilm, amely különleges vizuális megközelítéssel tesz fel súlyos morális kérdéseket. A film most az országos mozibemutató előtt, február 12-én és 14-én a Távmozi műsorán látható. Jegyelővételre ezen az oldalon van lehetőség:
https://film.artmozi.hu/gunda-online-premier-elott/

Gunda egyike a világon élő egymilliárd sertésnek. Ő is pusztán azért született meg, hogy beteljesítse azt a sorsot, amit az emberi civilizáció szánt neki: utódokat szüljön, majd élelemként szolgáljon. Gunda azonban erről mit sem sejt, számára idilli környezetben neveli malacait a tanya többi állata között, minden egyes nappal közelebb jutva az elkerülhetetlenhez.

A korábban a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon nagy sikerrel vetített Gundát a legjobb európai dokumentumfilm kategóriában Európai Filmdíjra jelölték.
(Mozinet)


VADLOVAK - HORTOBÁGYI MESE: Április 22-től mozikban minden idők leglátványosabb magyar természetfilmje
[2021.01.21]

A Vadlovak – Hortobágyi mese játékfilmhez hasonló történettel és látványvilággal mutatja be a vadlovak és a hortobágyi puszta izgalmas világát, úgy ahogyan azt még biztosan nem láttuk. A természetfilm április 22-től látható országosan a mozikban, amennyiben a járványügyi intézkedések lehetővé teszik.
A lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, a vadlovak háborítatlanul élhetnek a pusztán. Ide születik meg Cseppke, a vadlócsikó, aki hamarosan már szülei vezetésével vándorol a hatalmas mocsarakkal és kis ligeterdőkkel megtört végtelen rónaságban, ahol rókákkal, sasokkal és sok más állattal élnek együtt. A körülöttük lévő lenyűgöző világ viszont távolról sem veszélytelen: a vadlovak élete folyamatos küzdelem egymással és a természeti elemekkel.

Török Zoltán előző mozifilmje, az éppen tíz évvel ezelőtt bemutatott Vad Magyarország megváltoztatta, hogy miként tekintünk a saját környezetünkre, a minket körülvevő állatokra és tájra, és bebizonyította, hogy egy magyar természetfilmnek lehet milliós nézettsége is. Új filmje, a Vadlovak - Hortobágyi mese három évig készült a legfejlettebb technikákat felhasználva, immár játékfilmeket meghazudtoló költségvetéssel.
(Mozinet)


A HÉT KIS VÉLETLEN PREMIER ELŐTT EGYSZER TÁVMOZIBAN
[2020.12.21]

December 27-én, vasárnap 20.30 órakor a Művész távmoziban idén, egyetlen egyszer, premier előtt látható lesz Gothár Péter új alkotása, a Hét kis véletlen (16).
A film egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közelmúlt emlékeihez. A Megáll az idő rendezőjének új munkája rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére vállalkozó érzékeny alkotás, finom humorral átszőve. A főszereplők, Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér mellett a filmben olyan nagyszerű színészek játszanak, mint Básti Juli, Bezerédy Zoltán, Börcsök Enikő Bajomi Nagy György és Znamenák István. A Hét kis véletlent 2021-ben a mozik nyitásakor vetítik majd országosan, nagy vásznon, a gyártó Filmpartners forgalmazásában.


Ezúttal argentin és francia fesztiváldíjakat nyert Horvát Lili Oscar-nevezett filmje
[2020.12.19]

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (16) című rendezése a legjobb film díját, a főszerepet alakító Stork Natasa a legjobb színésznő díját nyerte el. A valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilm Magyarország hivatalos Oscar-nevezése, és hamarosan látható lesz az Egyesült Államokban is.

Újabb fesztiválzsűriket hódított meg Horvát Lili második mozifilm rendezése, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre. A legújabb közép-európai alkotásokból mutatott be válogatást december elején Argentínában és Kolumbiában – a koronavírusjárvány miatt ezúttal online – az Al Este filmfesztivál. Az argentin filmesekből álló zsűri a legjobb film díjával Horvát Lili alkotását tüntette ki az elmúlt héten.

Stork Natasa a Felkészülés… főszerepéért a legjobb színésznő díját nyerte el a péntek este véget ért Les Arcs-i Filmfesztiválon, melynek a francia Alpok elegáns üdülőhelye ad otthont és filmszakmai berkekben rendkívül népszerű, de idén az online térbe kényszerült.
(Mozinet)


Már otthon is elérhetők az idén bemutatott Mozinet-filmek
[2020.12.15]

A mozik január közepéig sajnos még biztosan zárva tartanak, így a filmrajongók számára az idei év végi kikapcsolódási lehetőségek eltérnek a megszokottaktól. Az ünnepi filmnézésről szerencsére mégsem kell teljesen lemondania a művészibb alkotások iránt elkötelezett közönségnek: a Mozinet összes 2020-as bemutatója hamarosan elérhető a különböző VOD platformokon.
A Mozinet 2020-as filmjei jelenleg az alábbi felületeken láthatók:

Cinego:
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
Palm Springs - szinkronizált és feliratos változat
Medvevilág Szicíliában - szinkronizált és feliratos változat
A láthatatlanok
Az első áruló
A hegyek szigete

Budapesti Távmozi - Toldi (műsorváltozás lehetséges!):
A hegyek szigete, 2020.12.17., 22.00
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, 2020.12.29., 22.00
A hegyek szigete, 2021.01.02., 22.00

Budapesti Távmozi - Kinocafé:
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, 2020.12.18., 22.00

Budapesti Távmozi - Művész (műsorváltozás lehetséges!):
Palm Springs - feliratos változat, 2020.12.29., 20.00

Budapesti Távmozi - Puskin (műsorváltozás lehetséges!):
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, 2021.01.06., 19.00

Telekom (IPTV, TV GO) - már elérhető:
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
Teljes titoktartás - szinkronizált és feliratos változat
Palm Springs - szinkronizált és feliratos változat
Medvevilág Szicíliában - szinkronizált és feliratos változat

Telekom (IPTV, TV GO) - január 1-től látható:
A láthatatlanok
Az első áruló
A hegyek szigete

Vodafone TV box - már elérhető:
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
Teljes titoktartás - szinkronizált és feliratos változat
Palm Springs - szinkronizált és feliratos változat
Medvevilág Szicíliában - szinkronizált és feliratos változat
A láthatatlanok
Az első áruló
(Mozinet)


KIOSZTOTTÁK A 18. ONLINE ANILOGUE FESZTIVÁL DÍJAIT
[2020.11.29]

Két kategóriában osztottak díjat a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál első, on-line felvonásában. A rövidfilmek versenyében Dina Velikovskaya Ties (Kötelékek) című filmjének ítélte a zsűri Best of Anilogue díjat és az Anilogue közönsége idén ugyanazt a filmet találta a legjobbnak. A gyerekeknek készült animációk versenyének győztese Aliona Baranova Leaf (Falevél) című animációja. Mindkét rövidfilmes díj 1000 eurós pénzjutalommal jár. Orosz Judit Odakint című alkotása a gyermekfilmes zsűri külön elismerésében részesült. November 29-én, vasárnap 17 órakor a Toldi Távmoziban a BEST OF ANILOGUE 2020 válogatásban újra láthatóak lesznek a nyertes alkotások, 19.30-kor pedig portugál rövidfim-válogatást nézhet a közönség, amely után Zoomon találkozhat is a rendezőkkel. Az Anilogue második felvonására 2021 májusában kerül majd sor, akkor az Uránia, az Art+ és a Francia Intézet mozitermeiben lesznek a vetítések.
50 ÉVES A KECSKEMÉTFILM - Magyar népmesék, Vízipók, KAFF
BEREMÉNYI GÉZA, MÉCS KÁROLY, MOÓR MARIANNA ÉS TORDAI TERI KAPNAK ÉLETMŰDÍJAT
NYOLC MAGYAR FILM PREMIERJÉT IS A MAGYAR MOZGÓKÉP FESZTIVÁLON TARTJÁK
Az ÍGY VAGY TÖKÉLETES PREMIERJÉVEL NYIT A MAGYAR MOZGÓKÉP FESZTIVÁL
SÜTÖRTÖKÖN KEZDŐDIK AZ 5. SZLOVÉN FILMNAPOK ONLINE - KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ IS
A 41. FANTASPORTO FILMFESZTIVÁLON KÉT DÍJAT IS NYERT A POST MORTEM
JÚNIUS VÉGÉN LESZ A MAGYAR MOZGÓKÉP ÚJ ÜNNEPE
Oscar nyertesek 2021
A Mozinet májusi mozibemutatói
ONLINE X. MOZINET FILMNAPOK Április 5-11-ig a Budapesti Távmoziban

Szörnyella (12) 337
Perzsa nyelvleckék  1
Egy igazán dühös ember (16) 2
Démonok között: Az ördög kényszerített (18) 1
Vad víz: Aqua Hungarica (6) 386
A világ dicsősége 1
Nomádok földje (12) 0
Előzmények törlése (16) 0
A nagy visszatérők (16) 0
Lelki ismeretek (12) 22