DVDRecord

Elkezdődött a Mary Poppins Returns forgatása
[2017.02.20]

Megkezdődött a kaliforniai Shepperton Studiosban a Mary Poppins Returns forgatása, ami a Disney 1964-es Marry Poppins című klasszikusának folytatása. A főszerepeket a Golden Globe-díjas Emily Blunt (A lány a vonaton, Vadregény) és az Emmy-, Grammy- és Tony-díjas Lin-Manuel Miranda (a Vaiana Oscar-jelölt dalszerzője) játssza. Rendezője és producere az Oscar-jelölt és Emmy-díjas Rob Marshall, aki a Vadregény és a Chicago jóvoltából nagy gyakorlattal rendelkezik a zenés filmekben. A Mary Poppins Returns bemutatója 2018 karácsonyára várható.
(Fórum Hungary)


Testről és lélekről - Arany Medve-díj
[2017.02.20]

Enyedi Ildikó szerelmes filmje, a Testről és lélekről a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon elnyert díjai:
- A fesztivál fődíja, Arany Medve-díj a Versenyprogram legjobb filmjének
- A FIPRESCI (Filmújságírók Nemzetközi Szövetsége) díja a Versenyprogram legjobb filmjének
- Az Ökumenikus Zsűri fődíja a Versenyprogram legjobb filmjének
- A Berliner Morgenpost közönségdíja


Premier előtti vetítés a 75 éve elhunyt Stefan Zweig emlékére
[2017.02.20]

1942. február 22-én vetett véget életének Stefan Zweig, a 20. század egyik legjelentősebb osztrák írója. Életének utolsó éveit önkéntes száműzetésben töltötte, New Yorkot, Argentínát megjárva végül Brazíliában telepedett le. Maria Schrader filmje, a Stefan Zweig - Búcsú Európától (12) az ízig-vérig európai szerző utolsó éveit dolgozza fel, és az író halálának 75. évfordulóján premier előtt látható a Művész moziban egy beszélgetéssel egybekötött vetítés keretében.


A Petőfi Irodalmi Múzeummal együttműködve szervezett, nyilvános premier előtti vetítésre 2017. február 22-én, 18.30-kor kerül sor a Művész moziban (1066 Budapest, Teréz körút 30.). A jegyelővétel már megkezdődött ezen az oldalon.

A vetítést követően a filmről Wilhelm Droste irodalomtörténész, író, műfordító és Király Edit irodalomtörténész, műfordító beszélget. Moderátor: Sárossi Bogáta, a Goethe Intézet munkatársa.


Magyar Filmhet
[2017.02.08]

A Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával a Magyar Filmakadémia Egyesület 2017. február 26. és március 5. között rendezi meg a Magyar Filmhetet és azt követően a Magyar Filmdíjak ünnepélyes díjátadóját. A Magyar Filmdíjakra nevezett alkotások közül a Filmakadémia tagjaitól legtöbb szavazatot kapott filmalkotások és alkotók összesen 23 kategóriában versenyeznek. Budapesten új helyszínen, a Cinema City Aréna moziban kerülnek bemutatásra a tavalyi év legjobbnak ítélt filmjei. Idén első alkalommal 10 vidéki nagyvárosban is lesznek Magyar Filmhét vetítések, sőt országos közönségdíjat is odaítélnek majd.


Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének világpremiere
[2017.02.01]

Február 10-én lesz Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének világpremiere a 67. BERLINALÉN. Hét alkalommal vetítik majd Berlinben a versenyprogramban szereplő magyar alkotást, melyet a rendező mellett elkísér a fesztiválra Mécs Mónika és Muhi András producer, Herbai Máté operatőr, Szalai Károly Szacsa vágó, Lukács Péter Benjámin hangmérnök, Balázs Ádám zeneszerző, Horkai Zoltán állatkoordinátor, Borbély Alexandra és Morcsányi Géza főszereplők, valamint Tenki Réka és Nagy Ervin is. A Testről és lélekről világforgalmazója a Films Boutique. Az új Enyedi-film március 2-ától már országosan látható lesz a magyar mozikban a Mozinet forgalmazásában.


Magyar film az Oscar jelölésen
[2017.01.25]

Ma hirdették ki a 2017-es Oscar-díjátadó jelöltjeit. A Saul fia után egy évvel ismét magyar film került a listára: ezúton is gratulálunk Deák Kristófnak és alkotótársainak a Mindenki című kisfilm nominációjához! Emellett örömmel jelentjük be, hogy a Mozinet forgalmazásában három, a legjobbak közé beválogatott alkotás is látható a hazai mozikban. Az Oscar-díjakat magyar idő szerint február 27-én hajnalban adják át Los Angelesben.


A mai napon végre kihirdették a várva várt Oscar®-díj jelöltjeit!
[2017.01.24]

Az egyik legtöbb jelölést Kenneth Lonergan gyönyörű filmje a február 23-án érkező A RÉGI VÁROS kapta. A film szinte minden fő kategóriában képviselteti magát, köztük, élete második Oscar®-jelölésének örülhet Casey Affleck, aki nagy eséllyel haza is viheti majd az elismerést a legjobb férfi főszereplő kategóriában. A mozikban már láthat inspiráló A SZÁMOLÁS JOGA című film 3 jelöléssel büszkélkedhet: legjobb film, legjobb női főszereplő (Octavia Spencer) és a legjobb adaptált forgatókönyv díjára esélyes. Chris Pratt és Jennifer Lawrence közös filmje az UTAZÓK is elmondhatja magáról, hogy Oscar®-díj jelölt, ugyanis a legjobb zene és a legjobb díszlet nomináltjai közé került. Kiemelkedően magasan, összesen 8 kategóriában izgulhat majd a tavalyi év legjobb sci-fijének kikiáltott ÉRKEZÉS, ami a legjobb film, rendező és forgatókönyv mellett a technikai szekciókban is jelen van. A TROLLOK című animációs film népszerű betétdala a Can’t stop the feeling a legjobb dalok kategóriájban száll versenybe, a Harry Potter világ spin-offja a LEGENDÁS ÁLLATOK ÉS MEGFIGYELÉSÜK pedig kétszeresen is örülhet. A tavalyi év sikerfilmjei közül a SULLY – CSODA A HUDSON FOLYÓN-t és a SUICIDE SQUAD – ÖNGYILKOS OSZTAG-ot is jelöléssel jutalmazta a Filmakadémia.
Valamint magyarokként nagyon büszkék lehetünk, ugyanis a MINDENKI című magyar rövidfilmet is Oscar®-díjra jelölték az ’élő szereplős rövid filmek’ kategóriájában. Szívből gratulálunk a film alkotóinak!

A nyertesek neveit február 26-án hirdetik ki Los Angelesben. Az est házigazdája Jimmy Kimmel lesz.


Az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjazott filmjei
[2016.12.01]

Spanyol film, a Pszichonauták - Az elveszett gyerekek című alkotás kapta az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál fődíját, míg A levágott kezű lány című francia filmnek különdíjat ítélt oda a zsűri. A legjobb rövidfilmet idén először 2000 euróval jutalmazták, melyet a svéd Joanna Rytel Tűzről pattant anyák című alkotása nyerte. A közönségdíjat Alberto Vazquez Decorado című animációja érdemelte ki.


Március 16-tól látható a mozikban Ewan McGregor első rendezése az Amerikai pasztorál (12E)
[2016.12.01]

Philip Roth Pulitzer-díjas regényéből készítette el rendezői bemutatkozását Ewan McGregor: a hazai mozikban 2017. március 16-tól szinkronizáltan és feliratosan is látható Amerikai pasztorál (12E) főszereplői Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning és David Strathairn.


Február 9-től látható a mozikban Natalie Portman főszereplésével a Jackie (12E)
[2016.12.01]

A Mozinet forgalmazásában kerül a hazai mozikba a jövő évi Oscar-díjátadó egyik legnagyobb esélyesének kikiáltott film, a Jackie (12E). Az egykori First Ladyt, Jackie Kennedyt az Oscar-díjas Natalie Portman formálja meg a magyar mozikban 2017. február 9-től szinkronizáltan és feliratosan is látható, szívszorítóan izgalmas drámában.


Kálloy Molnár Péter hazaérkezett a #Jézus - Apám nevében gálavetítésére
[2016.12.01]

Kálloy Molnár Péter őszi külföldi szerepléseit követően hazaérkezett Magyarországra, hogy részt vegyen a #Jézus - Apám nevében című új magyar mozifilm díszbemutatóján. A filmben Júdást megformáló színész Zürich és London teátrumaiban tartott vendégszereplések után november 23-án részt vett az alkotás gálaestjén.

Kálloy Molnár Péter a premieren elmondta: "Nagyon vártam, hogy végre egyben láthassam a filmet. Mert mindenkinek van egy Jézus-képe, Jézus-álma. Mindenkié más. Roczó-Nagy Zoltáné egy nagyon határozott Jézus-látomás, mely a mai kor emberének víziója archaikus elemekkel. Millió dolog eszembe jutott a forgatás alatt és a filmet nézve a saját életemből. A film hat és segít. Megosztja a közönséget. Mint minden fontos film."

A film magyarországi premiernapja a közelmúltban változott: január 12-én kerül a magyar passiófilm a mozik vásznaira.


A MOZINET FORGALMAZZA ENYEDI ILDIKÓ ÚJ FILMJÉT
[2016.12.01]

A TESTRŐL ÉS A LÉLEKRŐL 2017 tavaszán kerül a hazai mozikba

A Cannes-ban Arany Kamerát nyert Az én XX. századom, a Bűvös Vadász, a Simon mágus valamint a nagysikerű Terápia című tévésorozat alkotója, Enyedi Ildikó hosszú szünet után ismét nagyjátékfilmet rendezett. A TESTRŐL ÉS A LÉLEKRŐL 2017 tavaszán kerül a hazai mozikba az Inforg-M&M Film gyártásában, a Mozinet forgalmazásában.

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

Enyedi Ildikó Balázs Béla díjas, Érdemes művész filmjeivel több mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el, szerepelt Cannes-ban (Az én XX. századom, Arany Kamera a legjobb elsőfilmnek), Velencében (Bűvös Vadász, Tamás és Juli) Locarnoban (Simon mágus, a Zsűri különdíja) és más meghatározó fesztiválokon. Legutóbbi munkája az HBO-n nagy sikerrel játszott Terápia című sorozat volt, amelyet Gigor Attilával közösen rendezett.


MÁR LEHET JEGYET FOGLALNI A 6. MOZINET FILMNAPOK FILMJEIRE
[2016.10.18]

Megkezdődött a jegyfoglalás a 6. Mozinet Filmnapok filmjeire, köztük a Cannes-ból érkező legújabb filmszenzációkra.

Október 28. és 31. között a filmbarátok országosan 14 art moziban merülhetnek el a kortárs filmművészet legjavában. A programban a nézők olyan alkotók legújabbjaival találkozhatnak, mint Park Chan-Wook (A szobalány), Bruno Dumont (A sors kegyeltjei… meg a többiek), Asghar Farhadi (Az ügyfél) és Alain Guiraudie (Állva maradni). A rendezvény ingyenes katalógusa is elkészült, mely már megtalálható az egyes mozikban.


JUTALOMJÁTÉK
[2016.10.18]

Az Emmy-díjas, Golden Globe-díjra jelölt legendás skót színész, Brian Cox új filmje, a JUTALOMJÁTÉK premierjére hamarosan Budapestre érkezik. A JUTALOMJÁTÉK bemutatójára a film női főszereplője, a magyar-osztrák származású, tehetséges fiatal színésznő, Coco König is a magyar fővárosba látogat. A derűs, szellemes és életigenlő magyar-angol vígjáték október 27-én kerül a hazai mozikba, szinkronizáltan és feliratosan egyaránt.


Cannes Corporate Film Awards: magyar díj
[2016.10.18]

A Cannes Corporate Film Awards fesztiválról idén is díjjal tért haza Mankovits Marcell rendező és Győri Márk operatőr. Az október 12-13-án megrendezett filmfesztiválon az Öregfiúk kisfilmmel nyertek Ezüst Delfin díjat, mely rendhagyó és friss látásmódot hozott a Foci Eb-re időzített szurkolói tematikában. Mankovits Marcell rendező és a tavaly Aranyszemmel díjazott operatőr már javában készülnek közös nagyjátékfilmjükre.


Soul Exodus nyilvános premier előtti vetítése
[2016.10.05]

Bereczki Csaba rendező (Életek éneke) új zenés dokumentumfilmje, a Soul Exodus nyilvános premier előtti vetítése legközelebb az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz, 2016. október 10-én, hétfőn, 20 órától.
A különleges, többrétegű road movie, amely tartalmában és üzeneteiben jóval túlmutat egy zenés dokumentumfilmen, már szeptemberben nagy sikert aratott a közönség körében a Zsidó Kulturális Fesztiválon és a Jameson CineFest Nemzetközi Filmfesztiválon. A hétfői vetítést követően az Uránia Nemzeti Filmszínházban a közönség találkozhat a film rendezőjével, Bereczki Csabával, a beszélgetést Winkler Nóra moderálja. A film december 15-étől látható a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában.


Lecsapott a magyar Jézus-filmre a Parlux Entertainment
[2016.10.05]

A PARLUX Entertainment filmforgalmazó viszi a mozikba a magyar passió filmet, mely új címet is kap: "#Jézus - Apám nevében".
Az eddig kisszámú vetítéssel tervezett Jézus-film forgalmazásáról állapodott meg a PARLUX Entertainment a gyártó Hunicom Stúdióval, így várhatóan több moziban és a multiplexekben is látható lesz az alkotás.
A film magyarországi bemutatója 2016. november 24-re, advent első hétvégéjére változott.


Jutalomjáték
[2016.10.03]

A Bourne-rejtély, az X-Men 2. és a Trója sztárja, a legendás angol színész, Brian Cox és a gyönyörű, fiatal tehetség, a magyar-osztrák származású Coco König főszereplésével 2016. október 27-én kerül a hazai mozikba a derűs, szellemes és életigenlő JUTALOMJÁTÉK című magyar-angol vígjáték, a Mythberg Films gyártásában, az A Company Hungary forgalmazásában, szinkronizáltan és feliratosan egyaránt.

Előzetes:
Szinkronos: https://youtu.be/1egr9HFs6bE

Feliratos: https://youtu.be/xWv9wFIndyI


Hatalmas siker a MÉYLYTENGERI POKOL
[2016.09.20]

A Mark Wahlberg, Kate Hudson, Kurt Russell főszereplésével készült valós történetet feldolgozó látványos katasztrófafilm, a MÉLYTENGERI POKOL (12E) világpremierjét kedd este tartották a 41. Torontói Filmfesztiválon. A 2010. áprilisában a Deepwater Horizon olajfúrótornyon bekövetkezett katasztrófa 11 áldozatának emléket állító film vetítését követően a nézők percekig állva tapsoltak. Az eseményen az alkotók mellett a katasztrófa egyik valódi túlélője, Mike Williams – róla mintázták Mark Wahlberg karakterét - is részt vett családjával és feleségével. Peter Berg rendező legújabb alkotását rendkívül megindítónak találta a közönség. „Minél hitelesebben akartuk visszaadni, hogy mi is történt valójában azon a szörnyű estén az olajfúró tornyon. A 11 áldozat előtt tisztelgünk ezzel a filmmel.” - nyilatkozta Mark Wahlberg, akinek ez már a második sikeres együttműködése a rendezővel.


A Kaliforniai álom a Torontói Filmfesztivál Közönségdíjasa
[2016.09.20]

Damien Chazelle rendező lenyűgöző romantikus filmje, a KALIFORNIAI ÁLOM (12E, eredeti cím: La La Land) Velence után a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is hatalmas sikert aratott. A Hollywood fénykorát megidéző alkotás a 10 napos mustrát követően, vasárnap a neves fesztivál Közönségdíjával távozott. Velencéhez hasonlóan, a Torontói Fesztivál nézői is egyből szívükbe zárták az Emma Stone és Ryan Gosling főszereplésével készült, lenyűgöző képekkel, egyedi dal-, és táncbetétekkel tarkított filmet, amelyet már most a legnagyobb Oscar-esélyesek között emleget a sajtó. Damien Chazelle nyilatkozatában elmondta, mennyire meghatódott a díj hallatán, hisz egy álma vált valóra azzal, hogy a Kaliforniai álom elkészülhetett, majd azt is hozzátette, hihetetlen örömmel tölti el, hogy a Fesztivál közönsége ennyire megszerette a filmet.

Nem véletlen, hogy már most a jelöltek között emlegetik a Whiplash rendezőjének legújabb alkotását, hisz a Torontói Filmfesztivál Közönségdíját az Oscar-díj előhírnökének is tekintik. 2008 óta mindegyik Közönségdíjas alkotást Oscar-díjra is jelölték, melyből 3 film – a Gettómilliomos, A király beszéde és a 12 év rabszolgaság - el is vitte a Legjobb Filmnek járó arany szobrocskát.
A Kaliforniai álom decembertől látható a hazai mozik műsorán.
Elkezdődött a Mary Poppins Returns forgatása
Testről és lélekről - Arany Medve-díj
Premier előtti vetítés a 75 éve elhunyt Stefan Zweig emlékére
Magyar Filmhet
Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének világpremiere
Magyar film az Oscar jelölésen
A mai napon végre kihirdették a várva várt Oscar®-díj jelöltjeit!
Az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjazott filmjei
Március 16-tól látható a mozikban Ewan McGregor első rendezése az Amerikai pasztorál (12E)
Február 9-től látható a mozikban Natalie Portman főszereplésével a Jackie (12E)

Szép álmokat! (12) 39
John Wick: 2.felvonás (2017) (18) 5
A régi város 3
Tékasztorik (12)  2
A művészet templomai: Botticelli: Dante pokla 35
Az egészség ellenszere (16) 99
Paterson (12) 19
Pofoncsata 6
Az arany (16) 5
Holdfény (12) 3