DVDRecord

John Cameron Mitchell Így csajozz egy földönkívülivel punkscifi vígjátéka
[2018.04.19]

A 2017-es Cannes-i fesztivál egyik kedvence az első szerelem mindent elsöprő erejéről, és az univerzum legnagyobb rejtélyéről. Egyszerre sci-fi, szexkomédia és korrajz a punk születéséről, a lázadás kultuszáról.
A 70-es évek végén London egyik lepukkant városrészében, Croydonban járunk. Három punk srác véletlenül egy olyan házibuliba állít be, ahol egy csapat egészen furcsán viselkedő és egészen furcsa öltözetet viselő földönkívüli szállt meg, hogy tanulmányozzák bolygónkat. Zan (Elle Fanning), talán túlzott kíváncsiságból, közelebbről is megismerkedik az egyik kamaszfiúval (Alex Sharp) és a punk életérzéssel. Olyannyira beilleszkedik, hogy a közösen eltöltött idő után már egy extravagáns zenei producer (Nicole Kidman) veszi szárnyai alá, hogy sztárt csináljon belőle. A bájosan naiv idegennek választania kell: visszatér a bolygójára az övéivel vagy marad a Földön a szerelmével.

Főszereplők: Elle Fanning, Nicole, Kidman, Alex Sharp.

A film tavaly Cannes-ban versenyben volt, imádta a sajtó.

Magyarországon május 10-én, Londonban május 11-én, New York-ban és Los Angelesben május 18-án lesz a premier.

Trailer: https://youtu.be/DYzhZpE9ldY
(Hungaricom)


Rotten Tomatoes premier előtt
[2018.04.19]

Június 21-én lesz az országos premierje a KSZI, SIMON (12) című filmünknek, de premier előtti vetítéssorozat keretében már ezen a héten látható!

A Rotten Tomatoes-on 92%-os tetszési indexen és 7.5/10-es átlagponton álló vígjáték a ma induló műsorhéten az alábbi helyszíneken és időpontokban csíphető el, szinkronizált változatban:

· Április 20., péntek
Cinema City Aréna, 19:10

· Április 22., vasárnap
Cinema City Allee, 15:00

· Április 24., kedd
Cinema City Westend, 18:20
(Fórum Hungary)


ÍGY CSAJOZZ EGY FÖLDÖNKÍVÜLIVEL májusban érkezik
[2018.04.11]

ÍGY CSAJOZZ EGY FÖLDÖNKÍVÜLIVEL
A hiba a csillagainkban van.
Európában nálunk mutatják be először, május 10-én, Londonban május 11-én, New York-ban és Los Angelesben május 18-án lesz a premier.

A 2017-es Cannes-i fesztivál egyik kedvence az első szerelem mindent elsöprő erejéről, és az univerzum legnagyobb rejtélyéről. Egyszerre sci-fi, szexkomédia és korrajz a punk születéséről, a lázadás kultuszáról.
A 70-es évek végén London egyik lepukkant városrészében, Croydonban járunk. Három punk srác véletlenül egy olyan házibuliba állít be, ahol egy csapat egészen furcsán viselkedő és egészen furcsa öltözetet viselő földönkívüli szállt meg, hogy tanulmányozzák bolygónkat. Zan (Elle Fanning), talán túlzott kíváncsiságból, közelebbről is megismerkedik az egyik kamaszfiúval (Alex Sharp) és a punk életérzéssel. Olyannyira beilleszkedik, hogy a közösen eltöltött idő után már egy extravagáns zenei producer (Nicole Kidman) veszi szárnyai alá, hogy sztárt csináljon belőle. A bájosan naiv idegennek választania kell: visszatér a bolygójára az övéivel vagy marad a Földön a szerelmével.
Főszereplők: Elle Fanning, Alex Sharp, Nicole Kidman.


Sodródás előzetes
[2018.04.05]

A vagány és talpraesett Tamit (Shailene Woodley) kalandvágya a festői Tahitire csábítja, ahol megismerkedik a szenvedélyes vitorlázóval, Richarddal (Sam Claflin). A két szabad szellem egymásba szeret, és együtt vágnak neki a végtelen Csendes-óceánnak, hogy eljuttassanak egy hajót Kaliforniába. Nem is sejtik, hogy minden idők egyik legpusztítóbb hurrikánja felé tartanak, amely hamarosan irtózatos erővel csap le rájuk. Amikor Tami magához tér, a hajót romokban, Richardot pedig súlyos állapotban találja. A semmi közepén, egyes-egyedül önmagára utalva a fiatal nőnek minden bátorságára és lelkierejére szüksége van, hogy életben maradjon és megmenthesse a férfit, akit szeret.

Az Everest rendezőjének filmje megtörtént eseményeken alapul, amelyben a Beavatott-sorozat és a Csillagainkban a hiba női főszereplője, Shailene Woodley és a Mielőtt megismertelek valamint Az éhezők viadala sztárja, Sam Claflin mutatja meg az emberi lélek és a szerelem mindent elsöprő erejét, lélegzetelállítóan szép környezetben.
Shailene Woodley és Sam Clafin főszereplésével készült SODRÓDÁS (12E) szinkronizált előzetesét, amit az alábbi linken érsz el.
Tervezett bemutató: 2018. július 5.

SODRÓDÁS (12E) előzetes:
https://goo.gl/ewPNVR

(Freeman)


KÖNYVKLUB (12E) – avagy az alkony ötven árnyalata
[2018.04.05]

Május 31-én mutatjuk be a KÖNYVKLUB (12E) – avagy az alkony ötven árnyalata – fergeteges vígjátékot Jane Fonda, Diane Keaton, Mary Steenburgen és Candice Bergen főszereplésével. Ebben az üdítő, minden pillanatában szórakoztató komédiában a hölgyek olyan férfiakat igéznek meg, mint Don Johnson, Andy Garcia, Richard Dreyfuss és Craig T. Nelson. Minden korosztálynak erősen ajánlott! A nyár nem is kezdődhetne jobban. (Freeman)


Javier Bardem, Penélope Cruz és a kétszeres Oscar-díjas Asghar Farhadi nyitja Cannes-t
[2018.04.05]

Idén 71. alkalommal, május 9. és 19. között tartják a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált. A világ legfontosabb filmes megmérettetésére számos jelentős rendező készül új munkával, a versenyprogramba beválogatott címeket április 12-én hozzák nyilvánosságra. Egy film azonban már most kiderült: a kétszeres Oscar-díjas Asghar Farhadi (Nader és Simin – Egy elválás története, Az ügyfél) első spanyol nyelven, világsztárokkal forgatott alkotása, a Javier Bardem, Penélope Cruz és Ricardo Darín főszereplésével készült Everybody Knows nyitja a fesztivált.
A feszes thrillerben Laura (Penélope Cruz) testvére esküvőjére utazik vissza családjával Buenos Airesből spanyolországi szülőfalujába. Az este során azonban olyan események történnek, amelyek alaposan felforgatják az életét, és választás elé kényszerítik férje (Ricardo Darín) és egykori szerelme (Javier Bardem) között.

Az iráni rendező eddig két filmmel szerepelt a cannes-i versenyprogramban: 2013-ban A múlt, és 2016-ban Az ügyfél cíművel, utóbbi alkotás pedig később a legjobb idegen nyelvű film Oscarját nyerte. Farhadi most először forgatott nemzetközi stábbal. Az Everybody Knows eddigi legnagyszabásúbb filmje, ami a jól ismert színészek mellett a spanyol filmgyártás legnagyobbjait vonultatja fel, köztük Jose-Luis Alcaine operatőrt és Sonia Grande jelmeztervezőt, Pedro Almodóvar állandó alkotótársait. A film vágója Hayedeh Safiyari volt, aki Farhadi két Oscar-díjas munkáin is dolgozott.

Az Everybody Knows az év végén kerül a magyarországi mozikba, forgalmazza a Mozinet.


Titanic Nemzetközi Filmfesztivál zenei és magyar vonatkozási filmjei
[2018.04.05]

Számtalan zenei csemegét és fontos kérdéseket felvető magyar alkotásokat is hoz április 13-áig Budapesten a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A Nico, 1988 című road movie-ban a Velvet Underground énekesnője életének utolsó éveit láthatjuk, az American Valhalla Iggy Pop és a Queens Of The Stone Age frontembere, Josh Homme rendkívüli zenei együttműködését mutatja be, a RocKabul pedig az afgán főváros heavy metál és underground zenei színtereire kalauzolja a nézőt. A Megszállás 1968 című dokumentumfilm Csehszlovákia lerohanásának történetét mutatja be öt nemzet szemszögéből, a SajátSzínház: Remake_Bodony-ban egy baranyai falu lakói a fotóhang és a közösségi festés módszerével vizsgálták kapcsolataikat és életterüket, Bogdán Árpád Genezis című alkotásában pedig egy roma kisfiú egy brutális támadásban elveszíti a családját. Több alkotóval találkozhat is a közönség.
TOVÁBBÁ FONTOS TUDNIVALÓ: Bogdán Árpád Genezis c. filmjének sajtóvetítése április 10-én 10.00 órától lesz az Urániában.


Megkezdődtek a Creed II. munkálatai
[2018.04.03]

Tegnap vette kezdetét Philadelphiában a Creed II. forgatása, a főszerepben újfent Michael B. Jordannel és Sylvester Stallonéval. A film a Rocky-sorozat újabb epizódja, a 2015-ös, kritikai és közönségsikert aratott Creed – Apollo fia folytatása. Az első rész rendezője, Ryan Coogler (Fekete Párduc) ezúttal executive producerként vesz részt, a rendező most Steven Caple Jr..

Az élet kötéltánccá vált Adonis Creed számára. Személyes kötelezettségei és a következő nagy meccsre való felkészülése között megtalálni az egyensúlyt komoly kihívásnak bizonyul. Az, hogy ellenfele családja és a sajátja közös múlttal bír, csak feszültebbé teszi a közeledő megmérettetést a ringben. Rocky Balboa viszont mindvégig ott van mellette, így együtt néznek szembe régi sérelmeikkel, együtt jönnek rá, miért is érdemes küzdeni és együtt fedezik fel, hogy semmi sem fontosabb a családnál. A Creed II. visszanyúl az alapokhoz s újra rámutat, mitől is lesz valaki bajnok, és emlékezetünkbe vési, hogy bármerre tartunk, a múltunktól nem szabadulhatunk.

A Creed II. 2018. november 29-től látható a magyar mozikban a Fórum Hungary forgalmazásában.


Holnap kezdődik a Fesztivál
[2018.04.03]

VENDÉGEK ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK A 25. TITANICON
Holnap kezdődik a Fesztivál, amely színesíti a világod
Nyolc alkotó is elkíséri filmjét az idei Titanicra. Két versenyfilm rendezőjével, Julia Langhoffal (LOMO – Egy blogger élete) és Jonas Matzow Gulbrandsennel (Árnyak völgye) is találkozhat majd a közönség. Igazi szenzáció, hogy a Hullák a napon alkotópárosa, Hélène Cattet és Bruno Forzani, a RocKabul ausztrál rendezője, Travis Beard, valamint a Rekviem J. asszonyért főszereplőnője, a Kusturica-filmekből ismert Mirjana Karanovic szerb színésznő is Budapestre érkezik. Tinna Hrafnsdóttir, a Munda című izlandi rövidfilm alkotója, a Szveta című film kazah rendezőnője, Zhanna Issabayeva szintén a Titanic vendégei lesznek, a közönség találkozhat továbbá a Megszállás 1968 nemzetközi koprodukció egyik rendezőjével, Dombrovszky Lindával is. Április 4-13. között 34 nemzet 47 filmjét láthatják a nézők a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon Budapesten.

http://www.facebook.com/titanicfilmfest


A Marvel Studios megkezdte legújabb filmje, a Captain Marvel forgatását
[2018.03.27]

A Marvel Studios megkezdte legújabb filmje, a Captain Marvel felvételeit Los Angelesben, ahol a munkálatok java folyni fog. További forgatási helyszínek lesznek a szintén kaliforniai Fresno, illetve Baton Rouge és New Orleans Louisiana államban.

A film rendezőpárosa Anna Boden és Ryan Fleck, akik többek között az Oscar-díjra jelölt Fél Nelsont készítették korábban. A címszerepet az Oscar-díjas Brie Larson játssza, partnerei a korábbi Marvel-mozikból már ismerős Samuel L. Jackson, Djimon Hounsou, Lee Pace és Clark Gregg, valamint Ben Mendelsohn és Jude Law.

A képregényekben először 1968-ban felbukkant Marvel-figura alapján készült Captain Marvel folytatja a nagyívű filmsorozatot, amelynek korábbi tagjai A Vasember, A hihetetlen Hulk, a Vasember 2., a Thor, az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló, a Bosszúállók, a Vasember 3., a Thor: Sötét világ, az Amerika Kapitány: A Tél Katonája, A galaxis őrzői, a Bosszúállók: Ultron kora, A Hangya, az Amerika Kapitány: Polgárháború, a Doctor Strange, A galaxis őrzői vol. 2., a Pókember: Hazatérés, a Thor: Ragnarök és legutóbb a Fekete Párduc voltak.

A történet Carol Danverst követi nyomon, akiből a világegyetem egyik legnagyobb hatalmű hőse lesz, mikor a Föld két idegen faj galaktikus háborújának részesévé válik. Az 1990-es években játszódó Captain Marvel vadonatúj kaland a Marvel mozis univerzumának eddig ismeretlen szakaszából. A film magyarországi bemutatója 2019. március 7-én lesz, forgalmazója a Fórum Hungary.


VISZONTLÁTÁSRA ODAFÖNT (16)
[2018.03.27]

Csütörtöktől mozikban az 5 César-díjas film

Albert Dupontel lenyűgözően látványos filmje, a 13 César-díjra jelölt és öttel (legjobb rendezés, adaptált forgatókönyv, operatőr, jelmez és díszlet) díjazott VISZONTLÁTÁSRA ODAFÖNT (16) csütörtöktől látható a mozikban.

Pierre Lemaitre idehaza is népszerű, Goncourt-díjas regényének filmadaptációjában a szadista Pradelle főhadnagy (Laurent Lafitte) a háború utolsó óráiban levezényel egy teljesen értelmetlen rohamot a kitüntetés reményében. A két szerencsétlen közkatona, Édouard (Nahuel Pérez Biscayart) és Albert (Albert Dupontel) csaknem az életükkel fizetnek ezért.

A vérfürdő maradandó károkat okozott a túlélőkben. Édouard az utolsó csatában elvesztette a fél arcát, ezért arra kéri Albertet, hogy ne küldje vissza a családjához, inkább nyilváníttassa halottnak. Albert bajtársiasságból gondoskodni kezd fiatal társáról, aki a rajztehetségét kihasználva olyan maszkokat készít, amelyek nemcsak elfedik a sérülését, de igazi érzelmeket is képesek kifejezni. A két barát bosszút esküszik a haza ellen, amely csak a halottakat ünnepli, a megnyomorítottakkal nem törődik: extravagáns emlékművek ígéretével csalnak ki pénzt a háborún meggazdagodottaktól és az államtól, hogy aztán a megbízási díjjal lelépjenek. A tét számukra egymillió frank, azonban ha lebuknak, az életükkel fizetnek érte. Erre pedig minden esélyük megvan, ugyanis éppen a legkritikusabb pillanatban tűnik fel újra a pszichopata főhadnagy.
(Mozinet)


Nicole Kidman punkot alakít - Így csajozz egy földönkívülivel
[2018.03.23]

A David Bowie-ra hajazó Nicole Kidman extravagáns punkvezért játszik John Cameron Mitchell, Így csajozz egy földönkívülivel /How to talk to girls at parties/ című vígjátékában.

Európában nálunk látható először, május 10-én John Cameron Mitchell, Így csajozz egy földönkívülivel /How to talk to girls at parties/ című angol filmje, melynek főszereplői az Oscar-díjas Nicole Kidman, Elle Fanning, (Demóna, Super 8) és a Tony-díjas Alex Sharp (A kutya különös esete az éjszakában).

A 2017-es Cannes-i fesztivál egyik kedvence az első szerelem mindent elsöprő erejéről és az univerzum legnagyobb rejtélyéről. Egyszerre sci-fi, szexkomédia és korrajz a punk születéséről, a lázadás kultuszáról.
A 70-es évek végén London egyik lepukkant városrészében, Croydonban járunk. Három punk srác véletlenül egy olyan házibuliba állít be, ahol egy csapat egészen furcsán viselkedő és egészen furcsa öltözetet viselő földönkívüli szállt meg, hogy tanulmányozzák bolygónkat. Zan (Elle Fanning), talán túlzott kíváncsiságból, közelebbről is megismerkedik az egyik kamaszfiúval (Alex Sharp) és a punk életérzéssel. Olyannyira beilleszkedik, hogy a közösen eltöltött idő után már egy extravagáns zenei producer (Nicole Kidman) veszi szárnyai alá, hogy sztárt csináljon belőle. A bájosan naiv idegennek választania kell: visszatér a bolygójára az övéivel vagy marad a Földön a szerelmével.
A különös humorú és elképesztő látványvilágú történet a legendás Neil Gaiman író nagysikerű novellája, a „Hogyan beszélgessünk bulin csajokkal" alapján íródott, melyet a kultikus független filmes, John Cameron Mitchell (Hedwig és a mérges csonk, Shortbus) rendező víziói teszik varázslatossá.
Az őrületes zenét Nico Muhly& Matmos, A.C. Newman a The New Pornographers-ből, Ezra Furman, Martin Tomlinson és Bryan Weller, valamint a rendező, John Cameron Mitchell szerezték.    

A csodás látvány Frank DeMarco operatőr és Helen Scott látványtervező munkáját dicséri.
A fantasztikus jelmezt a többszörös Oscar-díjas Sandy Powell tervezte.


25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
[2018.03.23]

2018. április 4-13. között a jubileumi alkalomhoz illő izgalmas és színes programot kínál hazánk egyik legnagyobb filmes eseménye, az immár 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Budapesten 7 helyszínen 47 filmet vetítenek majd a világ minden tájáról, melyek közül 9 versenyfilm. A zsűri tagjai Európa legjobb színésznője, Borbély Alexandra és Dobos Tamás operatőr, a zsűri elnöke Török Ferenc lesz. Wes Anderson Ezüst Medve-díjas Kutyák szigete című filmjével nyit az idei fesztivál, de itt lesz majd először látható a Szellem/Világ az Oscar-díjas Casey Affleckkel a főszerepben és Chloé Zhao Cannes-ban is díjat nyert A rodeós című alkotása, de jön az American Valhalla című doku is Iggy Popról és Josh Homme-ról. A fesztivál teljes programja mától nyilvános.


Viszont látásra odafönt premier előtt a Urániában
[2018.03.22]

Albert Dupontel lenyűgözően látványos filmje, a 13 César-díjra jelölt és öttel (legjobb rendezés, adaptált forgatókönyv, operatőr, jelmez és díszlet) díjazott VISZONTLÁTÁSRA ODAFÖNT (16) jövő hét csütörtökön kerül a mozikba. Addig egyetlen utolsó alkalommal premier előtt látható: most pénteken, 18 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínház (1088 Budapest, Rákóczi út 21.) a műsorára tűzi. A vetítést beszélgetés követi.
A film után Györffy Ágnes százados, klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus és Ungváry Krisztián történész és egyetemi oktató engednek betekintést az első világháború utáni évekbe, és szóba kerül a katonákat érő poszttraumás stressz is. A beszélgetés moderátora Csákvári Géza.
(Mozinet)


Marry Poppins 2
[2018.03.22]

Mary Poppins visszatér karácsonykor. AZ előzetes:

https://youtu.be/ZseDcD5MXcc

(Fórum Hungary)


Könyvklub (12E) szinkronizált előzetes:
[2018.03.22]

A nyár egyik legjobban várt vígjátéka, a Könyvklub (12E) – avagy az alkony ötven árnyalata – szinkronizált előzetesét, amiben olyan zseniális színésznők komédiáznak, mint Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen és Mary Steenburgen.

Mindig van új a nap alatt…még a hatodik X után is.
Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) és Carol (Mary Steenburgen) egész életükben jó barátnők voltak. Diane nemrégiben vált özveggyé 40 év házasság után, Vivian nagykanállal eszi a férfiakat (reggelire), Sharon még mindig nem jutott túl évtizedekkel ezelőtti válásán, Carol 35 éve tartó házassága pedig finoman szólva ellaposodott. Miután azonban az általuk alapított könyvklubban a méltán híres erotikus regény, A szürke ötven árnyalata kerül terítékre, mindegyikükből előbújik a végzet asszonya. Új és régi szerelmek lángolnak fel, törnek a tabuk, no meg a férfiszívek – mert a szenvedélyhez sosincs késő.

A nyár nem is kezdődhetne jobban, mint egy fergeteges vígjátékkal, amiben a humor és a szenvedély a tetőfokára hág. Jane Fonda, Diane Keaton, Mary Steenburgen és Candice Bergen ebben az üdítő, minden pillanatában szórakoztató komédiában olyan férfiakat igéznek meg, mint Don Johnson, Andy Garcia, Richard Dreyfuss és Craig T. Nelson. Minden korosztálynak erősen ajánlott!
Tervezett hazai bemutató: 2018. május 31.

Könyvklub (12E) szinkronizált előzetes:
https://goo.gl/4FudFt


A Láthatás 2018. március 15-től látható a mozikban a Mozinet Kft. forgalmazásában
[2018.03.12]

A LÁTHATÁS a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb rendezésért járó Ezüst Oroszlán-díjat, és Xavier Legrand rendező a debütálásával azonnal az európai filmművészet élvonalába került. E rendkívül erőteljes, emlékezetes alkotás március 15-től látható országosan a magyar mozikban.

Bár Miriam (Léa Drucker) és Antoine (Denis Ménochet) hivatalosan elváltak egymástól, továbbra is bíróságra járnak. A nő szeretné kiharcolni, hogy fiukra egyedüli felügyeletet szerezzen, megfosztva volt férjét a láthatási jogtól. A megtört és szemlátomást igyekvő Antoine-t látva a bírónő a közös felügyelet mellett dönt. A rettegő Miriam mindent elkövet, hogy szeretteit megóvja, ezért titkolja új lakcímüket. Antoine csupán a kiharcolt jogainak szeretne érvényt szerezni, és nem érti egykori felesége bizalmatlanságát. Vajon az apa valóban erőszakos, és Miriam okkal fél tőle, vagy a nő meg akarja téveszteni a bíróságot?


A TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL LETT A LEGJOBB FILM A 3. MAGYAR FILMDÍJON
[2018.03.12]

Enyedi Ildikó a Testről és lélekről című alkotása öt díjat, köztük a legjobb játékfilmnek járó Magyar Filmdíjat nyert el a 3. Magyar Filmdíjon. Az elismerést tegnap este Budapesten, a Vígszínházban megrendezett gálán adták át. Rudolf Pétert választották az akadémia tagok a legjobb férfi színésznek az 1945-ben nyújtott alakításáért. A Kincsem kapta a közönségdíjat, Fazakas Péter Árulók című alkotása pedig mind az öt televíziós kategóriában nyert.
Kérlek, segítsd munkánkat és a magyar film sikerét a hír közzétételével, illetve jelezd, én hogyan segíthetem a munkádat!


HAMAROSAN ÁTADJÁK A MAGYAR FILMDÍJAKAT
[2018.03.08]

Egy héttel az Oscar-díj átadás után, március 11-én, vasárnap este a filmszakma képviselői, filmes alkotók és neves színművészek jelenlétében a Vígszínházban rendezik meg az ünnepélyes Magyar Filmdíj díjátadót. A Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával megtartott 4. Magyar Filmhéten február 8-11. között a Corvin moziban tekinthette meg a közönség a 2017-es év filmterméséből benevezett alkotásokat. 5 kategóriában 131 film versenyzett, melyek közül a Magyar Filmakadémia tagok vasárnap reggelig titkos szavazással döntötték el, hogy a 23 kategóriában melyik 5-5 alkotást és alkotót jelölték a 3. Magyar Filmdíjra. A nézők ma még voksolhatnak kedvencükre a Filmhét honlapján. Vasárnap este az is kiderül hogy melyik alkotás nyeri a Közönségdíjat.


Szász János filmjét díjazták a kritikusok Portóban
[2018.03.06]

A HENTES, A K*RVA ÉS A FÉLSZEMŰ című „kegyetlen mese” nyerte a Fantasporto nemzetközi filmfesztivál kritikusi zsűrijének a díját.

A genti és a haifai seregszemléket követően a portói nemzetközi filmfesztivál, a Fantasporto Rendezők Hete (Semana dos realizadores) versenyprogramjában szerepelt Szász János A hentes, a k*rva és a félszemű című filmje. A Gryllus Dorka, Nagy Zsolt és Hegedűs D. Géza főszereplésével készült „kegyetlen mese” Portóban meghódította a kritikusok zsűrijét. A február 20. és március 4. között immár 38. alkalommal megrendezett Fantasporto mintegy száz új alkotást vonultatott fel.

A HENTES, A K*RVA ÉS A FÉLSZEMŰ
A jómódú HENTES kiskirályként él az első világháború utáni Magyarországon. Egy nap régi üzlettársa, a kegyvesztett FÉLSZEMŰ csendőrtiszt egy nővel menekül a falujába. Az idegen asszony jelenléte feltüzeli a mészárszék életunt tulajdonosát, aki munkát ad mindkettőjüknek. Amikor a nőről kiderül, hogy Pesten K*RVA volt, a hentes pénzzel próbálja megvenni szerelmét. A pár belemegy a játékba és veszélyes alkudozás veszi kezdetét: egyikük sem tudhatja, ki fog hátba szúrni kit, ha végül eljön az elszámolás ideje.

Szász János legutóbbi filmjének forgatókönyvét Bodzsár Márk (Isteni műszak) közreműködésével írta. A cselekmény fő helyszínei, a mészárszék, a húsüzem és a bordélyház egyedi látványát Valcz Gábor (Moszkva tér, Isteni műszak, Swing) tervezte, az operatőr Máthé Tibor volt.

A hentes, a k*rva és a félszemű a Filmalap támogatásával az Unio Film gyártásában készült, és 2018 januárja óta látható a magyar mozikban a Big Bang Média forgalmazásában.
John Cameron Mitchell Így csajozz egy földönkívülivel punkscifi vígjátéka
Rotten Tomatoes premier előtt
ÍGY CSAJOZZ EGY FÖLDÖNKÍVÜLIVEL májusban érkezik
Sodródás előzetes
KÖNYVKLUB (12E) – avagy az alkony ötven árnyalata
Javier Bardem, Penélope Cruz és a kétszeres Oscar-díjas Asghar Farhadi nyitja Cannes-t
Titanic Nemzetközi Filmfesztivál zenei és magyar vonatkozási filmjei
Megkezdődtek a Creed II. munkálatai
Holnap kezdődik a Fesztivál
A Marvel Studios megkezdte legújabb filmje, a Captain Marvel forgatását

Bűbáj herceg és a nagy varázslat (6) 36
Belle és Sebastian 3 - Mindörökké barátok (12) 2
Bosszúállók: Végtelen háború (12) 3
Vad Balaton 149
Jönnek a kacsák (6) 3
Hurrikán meló 3
Veszett vidék (16) 4
Ghost Land (18) 3
Éjjeli napfény (12) 4
Genezis (16) 142