DVDRecord

Csütörtöktől mozikban AZ ELSŐ ÁRULÓ (16)
[2020.03.09]

A sokszoros díjnyertes rendező, Marco Bellocchio a közelmúlt történelmének sötét évtizedeit eleveníti fel a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában szerepelt, ízig-vérig olasz maffiatörténetben. Az első áruló (16) csütörtöktől látható a hazai mozikban.

Tommaso Buscetta tanúvallomásának köszönhetően tudta Falcone vizsgálóbíró térdre kényszeríteni a szicíliai maffiát, a Cosa Nostrát. Buscetta kegyetlen bűnözőből vált Olaszország máig megosztó hősévé. A szervezetben csalatkozott férfi bizonyítékokkal szolgált ahhoz, hogy a bűnszövetkezet kulcsembereit letartóztassák, megingatva egy sziklaszilárdnak hitt, az évtizedek során egyre kegyetlenebbé és pénzéhesebbé vált rendszert.

Az „első áruló” annak ellenére ült a tanúk padjára, hogy pontosan tudta: ezzel saját maga, családja és barátai életét sodorja veszélybe. A maffia bosszúhadjáratában 33 rokonát végezte ki. Sokan a mai napig sem értik, hogy mi késztette arra a korábban kíméletlen bérgyilkosként hírhedtté vált Buscettát, hogy elsőként szembesítse a maffia vezetőit a tetteikkel.

Az első áruló forgatókönyvének születését hosszú és kiterjedt kutatómunka előzte meg. A jegyzőkönyvek, tanúvallomások alapján rekonstruálták a történéseket. A jelenetek egy részét a tényleges bírósági épületben vették fel, amelyet külön a „maxiper”-ként elhíresült eljáráshoz építettek.

Az első áruló 2020. március 12-től látható a mozikban a Mozinet Kft. forgalmazásában.


Bemutatkozik a banda – Megérkezett a Pesti balhé online plakátja
[2020.03.09]

Még három hónap a nagy akcióig. Június 11-től lesz látható a mozikban az év legeszementebb balhéja, amelyhez foghatót a nézők eddig aligha láttak magyar filmben.
A Pesti balhé hősei ugyanis a nagyszabású, fővárosi műkincs-árverésről nem elvinni akarnak valamit, hanem teljesítve barátjuk gyerekkori vágyát: belopni oda egy festményt. Eljött az idő, hogy végre mindenki megismerje ezt a vakmerő tervet kieszelő és kivitelező bandát.


A Másnaposok humorát idéző vígjáték ma debütáló online poszterén felsorakoznak a tizenöt év után újra összeálló csapat tagjai a lehető legjobb formájukat, arcukat nyújtva.

Köztük ott van Marcell (Mészáros Béla), a világhírű, ám boldogtalan építész, Alexa (Petrik Andrea), az örök tinilány, Guszti (Elek Ferenc), a túlóvatos állatorvos, Jet (Szabó Simon), az utánozhatatlan életművész és Adrián (Inotay Ákos), a nyugdíjasklubok szabadúszó Hamletje. Ők azok, akik gyerekkori barátjuk, a csapnivaló festőművésznek sem utolsó Vinsz (Jászberényi Gábor) egyik felbecsülhetetlen értéket nem képviselő festményét szeretnék a piktor apja (Hegedűs D. Géza) által szervezett aukció kiállított műtárgyi közé becsenni. Az akcióhoz profi bűnöző (Reviczky Gábor) ad segítséget, de még így is káosz, bonyodalom, kavarodás és sok kaland vár a bandára.


A Pesti balhét tavaly nyáron két hónapon keresztül több mint 30 helyszínen forgatta a stáb. Dolgoztak a Skála Metró tetején, a Király fürdőben, a Párisi Divatházban, a Filozófusok kertjében, pesti és budai villákban, fővárosi hotelekben, Tatán a gyerektáborban és a 150 éves kőbányai pincerendszerben is, olykor a víz alatt. A nagyszámú színész-és statisztagárda mellett a stáb fontos feladatokat osztott a filmben különféle négylábú, kétlábú és lábatlan állatoknak is - többségében olyanoknak, amelyek nem az idomítható fajtából valók. Forgattak többek közt kígyókkal, kutyákkal és vissza-visszatérőn békákkal. Utóbbiak közül meggyűlt a bajuk a kecskebékákkal. Ők ugyanis lámpalázasnak bizonyultak és folyton elugráltak a kamera elől a mocsár felé, jelentősen megnehezítve a munkát és megnyújtva a jeleneteik rögzítésére szánt időt. A színészeknek, kaszkadőröknek szintén kijutott a kihívásokból. A Madách-téren dublőrrel felvett gázolási jelenet például olyan jól sikerült, hogy a felvételt figyelemmel kísérő turisták őszintén megrémültek a balesetben az autóra csapódó kaszkadőrt láttán. Szabó Simon pedig önként vállalata a rizikósabb feladatokat is a kamerák előtt. Ha a helyzet azt kívánta lezuhant két méter magasból, bunyózott és egyszer még a ruhája is lángra kapott. Természetesen ezek profi, sérülésmentes kivitelezéséhez előzetesen alapos tréninget kapott Gulyás Kiss Zoltán kaszkadőr szakértőtől.


A Pesti balhé rendezője Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi, A mi kis falunk), aki a forgatókönyvet együtt írta Kis-Szabó Márkkal, illetve Inotay Ákossal.


A produceri feladatokat Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás látta el, míg Balázs István Balázs operatőrként, Fekete Anna látványtervezőként, Kovács Andrea jelmeztervezőként, Kertai Gábor vágóként, dolgozott a filmen.


Magyar Filmdíjat nyert a Vad erdők, vad bércek
[2020.03.06]

A legjobb ismeretterjesztő filmnek járó díjat a film rendezője, Mosonyi Szabolcs vette át a Magyar Mozgókép Szemle csütörtöki gáláján a fővárosi Vígszínházban. Az Északi-középhegység vadregényes erdőségeit és élővilágát látványos képsorokon bemutató film március 26-tól látható a hazai mozikban.

Vad Szigetköz, Vad Kunság, Vad Balaton – az utóbbi évek kimagasló látványvilágú magyar természetfilmjeinek sorát hamarosan egy újabb alkotás gazdagítja: március 26-tól látható országszerte a mozikban Mosonyi Szabolcs rendező-operatőr és Bagladi Erika forgatókönyíró-producer legújabb filmje. A WWF Magyarország ajánlásával mozikba kerülő Vad erdők, vad bércek - A fantom nyomában a díjnyertes alkotópáros korábbi filmjeire is jellemző, lélegzetelállító képsorokon mutatja be az Északi-középhegység folyóvölgyeit, mély szurdokait, napfényben fürdő bérceit, ködbe vesző hegyoldalait és gazdag élővilágát. A különleges technikai megoldásokkal készült, látványos és részletgazdag 4K felvételeket felvonultató szélesvásznú természetfilmben intim közelségben, nem mindennapi helyzetekben tárul fel az észak-magyarországi erdőségek változatos növény- és állatvilága az avarszinttől a lombkoronáig.

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=_dOFjig-zsc

(Pannónia Entertainment)


AZ AKIK MARADTAK KAPTA A LEGJOBB FILMNEK JÁRÓ MAGYAR FILMDÍJAT
[2020.03.06]

Tóth Barnabás Akik maradtak című filmje kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a Magyar Filmakadémia csütörtöki gáláján a fővárosi Vígszínházban. A film alkotói további három díjat vehettek át, összesen 29 kategóriában osztottak ki elismeréseket. A tévéfilmes kategóriákban tarolt Deák Kristóf alkotása, a Foglyok.


Diesel-meghajtású Bloodshot
[2020.02.21]

Vin Diesel nagyon megválogatja, hogy milyen filmben szerepel, és döntései sosem véletlenek. A Bloodshot (Bloodshot, hazai bemutató: március 12.) is azért került fel a listájára, mert márt rég ismerte, és rég kiszemelte magának. És most már abban bízik, hogy sorozattá fejlesztheti.
– Először persze azt tudtam a sztoriról, hogy rajta volt a New York Times bestseller listáján – nyilatkozta az ötven fölött is nagyszerű kondiban lévő színész, amikor arról kérdezték, hogy miért vállalta az orvosi kísérletek alanyává váló, halott katona szerepét. – Amikor pedig elolvastam, nagyon érdekesnek találtam, hogy a pasas tulajdonképpen visszajön a halálból, mégis ő ragaszkodik az összes szereplő közül a legjobban az emberségéhez. És az is tetszett, hogy miközben képregényfilmet csinálunk, egészen realisták maradhatunk. Ez nem valami kibővített realitás: ez igazi realitás. A háborús stresszbetegség valóság. És akkor még ehhez jött hozzá, hogy van pár olyan fordulat a sztoriban, ami nagyon összekevart. Jól megdolgoztatja az ember agyát, hogy eldöntse, mi igaz, és mi álom…
A Bloodshot-ban Vin Diesel azt játszhatja, amit a legjobban szeret: átlagembert, aki akarata ellenére kénytelen szuperhőssé válni, hisz a történet szerint az amerikai deszantos, akinek az utolsó emléke egy közel-keleti bevetés, nem is szeretne Bloodshot lenni. Hogy mivé válik a figura, ha már elfogadta az új sorsát, az legfeljebb a második részből derül majd ki. Vin Diesel azt mondja: arra is készen áll.
IC Press


A vágyak veszélyesek
[2020.02.21]

A színész fejében összefüggenek a szerepek. Michael Peña számára például nem olyan nagy a távolság a Narcos Mexikó sorozatban és A vágyak szigete (Fantasy Island, már a mozikban) című új horrorfilmjében játszott figurája.
– A Narcos miatt sokat voltam Mexikóvárosban – nyilatkozta a színész. – És nagyon sok helyi színésszel beszélgettem. Ők főleg színházban játszanak, sokan szeretnének persze Amerikában karriert csinálni, és tökéletesen beszélnek angolul. Talán még nálam is jobban. Csak van egy kis furcsa régimódiság a beszédükben: mintha ötven évvel korábban tanultak volna artikulálni, mint én, és a szókincsük is onnan volna. Amikor Mr. Roarke szerepének a megformálásán gondolkodtam, ők jutottak eszembe: a fura, fehér öltönyös pasas, aki a Vágyak szigetére érkezőket fogadja, tökéletes, de valahogy mégis körüllengi, hogy nem ide való. Van benne valami nagyon furcsa, kísérteties, veszélyes… A mexikói színészekről másoltam – leszámítva, hogy ők nem akarnak bántani senkit. Ellentétben A vágyak szigeté-vel és annak a gazdájával…
IC Press


Álló ovációval fogadták Szabó István új filmjét az első vetítéseken
[2020.02.17]

Az országos premiert megelőzően, február 13-án és 14-én a közönségtalálkozóval egybekötött elővetítéseken a szegedi és debreceni nézők már láthatták Szabó István új filmjét, a Zárójelentést. A teltházas előadásokon álló tapssal fogadták az Oscar®-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező új alkotását, amiben korábbi sikeres filmjei után újra Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal és Koltai Lajos operatőrrel dolgozott együtt. A Zárójelentés országosan február 27-től lesz látható.
Az erről készült videót itt lehet megtekinteni: http://bit.ly/31RuDgL

A nézők a film és készítők iránti nagy érdeklődését mi sem bizonyíthatná jobban, minthogy a vastaps után még hosszan teltházas maradt a terem, hogy meghallgassák a film főszereplőinek és készítőinek történeteit a forgatásról. Szabó István mellett a vetítéseken tiszteletét tette Sándor Pál és Pék Csaba producerek, valamint a film színészei, Stohl András, Virga Tímea és Orosz Ákos is.

A szegedi és debreceni vetítésen kívül két városban lesz még lehetőségük az érdeklődőknek az országos premier előtt megnézni a filmet: Sopronban február 20-án 19:00-kor a Kultik-Elit moziban, míg Pécsen február 21-én 18:00-kor a Kultik-Uránia moziban. A soproni vetítés után a közönságtalálkozón Szabó István, Sándor Pál, Eperjes Károly, Szirtes Ági, Bálint András, Virga Tímea és Pék Csaba producer, míg Pécsen Szabó István, Sándor Pál, Eperjes Károly, Kerekes Éva, Virga Tímea és Pék Csaba vesznek részt.

Február 25-én a budapesti Corvin moziban a Zárójelentés nyitja a Magyar Filmdíj 2020 - Magyar Mozgókép Szemlét, a nézők országszerte pedig február 27-től láthatják a mozikban az InterCom forgalmazásában.


Csütörtöktől újra országszerte mozikban a négy Oscar-díjas ÉLŐSKÖDŐK
[2020.02.11]

A legjobb film, legjobb rendezés, legjobb nemzetközi film és legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díjával kitüntetett Élősködők (16) csütörtöktől újra számos moziban – összesen 47-ben – látható országszerte.
(Mozinet)


Oscar-filmtörténetet írt az ÉLŐSKÖDŐK
[2020.02.10]

A Oscar-díjátadó 92 éves történetében most először fordult elő, hogy egy idegen nyelvű film nyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat. Az Élősködők (16) emellett elnyerte a legjobb idegen nyelvű film, a legjobb rendezés és a legjobb forgatókönyv díját, így összesen négy elismerést gyűjtött be.

A film főszereplői, Ki-tek és családja mindig a könnyebbik utat választják. Irigykedve nézik a Pak család fényűző életmódját, és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek. Azonban természetesen semmi sem a családfő tervei szerint alakul.

Két évvel az Okja után Bong Joon-ho legújabb filmje is a patinás Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, ahol ezúttal elnyerte a fesztivál legfontosabb díját, az Arany Pálmát. Az Élősködők azóta elsöprő nemzetközi siker lett: világviszonylatban átlépte a 130 millió dolláros bevételt, egyben a 2019-es év legnézettebb nem angol nyelvű filmje az észak-amerikai piacon.
(Mozinet)


Oscar 2020
[2020.02.10]

A legfontosabb kategóriák győztesei:
Legjobb film: Élősködők.
Legjobb rendező: Bong Joon-hoo (Élősködők).
Legjobb férfi főszereplő: Joaquin Phoenix (Joker).
Legjobb női főszereplő: Renée Zellweger (Judy).
Legjobb férfi mellékszereplő: Brad Pitt (Volt egyszer egy... Hollywood).
Legjobb női mellékszereplő: Laure Dern (Házassági történet).
Legjobb nemzetközi film: Élősködők (Dél-Korea).
Legjobb eredeti forgatókönyv: Élősködők (Bong Joon-ho és Han Jin Won).
Legjobb adaptált fogatókönyv: Jojo Nyuszi (Taika Waititi).
Legjobb animáció: Toy Story 4.
Legjobb dokumentumfilm: American Factory.


Kiosztották a III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjakat
[2020.02.08]

Tegnap este a Pesti Vigadóban kiosztották a harmadik Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjakat.
Diák kategóriában a zsűri Gyuricza Mátyás a Kelet című film fényképezését találta a legjobbnak, így neki ítélte az 60.000 USD értékű Sparks Kft - Panavision filmes kameracsomagot és a Nemzeti Filmintézet, 1 millió forint értékű laborszolgáltatását. Máthé Tibor, Jancsó Nyika és Szalai András életműdíjban részesül, Hajdú Miklós fővilágosító. Bojkovszky Béla díjat kap, Bille Lászlónak ítélték az idén először kiadandó Kameraman díjat, Kovács Lászlónak pedig a szintén idén létrehozott Fénymegadó díjat. Vagyóczky Tibor HSC vehette át az Európai Operatőr Szövetség, az IMAGO „The IMAGO International Tribute Award” díját. A FOMO című film fényképezéséért M.Deák Kristófnak ítélték a legjobb operatőr díját nagyjátékfilm kategóriában. A rendezvény fő támogatói a Nemzeti Filmintézet és a Magyar Művészeti Akadémia.


WASP NETWORK – AZ ELLENÁLLÓK
[2020.02.05]

Február 20-tól indul a mozikban Olivier Assayas WASP NETWORK – AZ ELLENÁLLÓK c. filmje, ami a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon debütált.

Főszereplők:Edgar Ramírez, Penélope Cruz,Wagner Moura,Ana de Armas, Gael Garcia Bernal.
Csatolom a sillabuszt és a sajtókönyvet, amiben háttérinfókat találtok.

Havanna, a kilencvenes évek eleje. A pilótaként dolgozó René González ellop egy repülőgépet, és elrepül Kubából, maga mögött hagyva szeretett feleségét és lányát. Miamiban kezd új életet, de nemsokára más kubai disszidensek követik, és szép lassan kialakítanak egy kémhálózatot. Azt tűzik ki küldetésük céljául, hogy épüljenek be az erőszakos, Castro-ellenes szervezetekbe, amelyek a sziget elleni terrortámadásokért felelősek.

Elkészült a film hivatalos trailere:https://www.youtube.com/watch?v=Ls7qLJ_EeSI
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Forgalmazó: Big Bang Media


SZABÓ ISTVÁN ÚJ FILMJE NYITJA A MAGYAR FILMDÍJ 2020 - MAGYAR MOZGÓKÉP SZEMLÉT
[2020.02.01]

2020. február 25-én a Corvin moziban Szabó István új filmje, a Zárójelentés nyitja a Magyar Filmdíj 2020 - Magyar Mozgókép Szemlét. Az Oscar®-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal, és Koltai Lajos operatőrrel készített új mozifilmet. A filmben olyan kiemelkedő magyar színészek is szerepet kaptak, mint Stohl András, Kerekes Éva, Udvaros Dorottya és Bálint András. A Magyar Filmakadémia Egyesület a Nemzeti Filmintézet támogatásával 2020. február 26-29. között a Corvin moziban rendezi meg a Magyar Filmdíj 2020 - Magyar Mozgókép Szemlét. Szabó István egyike annak az öt művésznek, akinek pályáját a Magyar Filmakadémia Egyesület idén életműdíjjal méltatja.


JÖN A MAGYAR FILMDÍJ 2020 - MAGYAR MOZGÓKÉP SZEMLE - ÉLETMŰDÍJASOK
[2020.01.29]

A Magyar Filmakadémia Egyesület a Nemzeti Filmintézet támogatásával 2020. február 26-29. között a Corvin moziban rendezi meg a Magyar Filmdíj 2020 - Magyar Mozgókép Szemlét. A Magyar Filmdíjra nominált alkotások mellett kísérő programként idén először népszerű magyar on-line csatornák alkotásaiból készült válogatást is megnézhet majd a közönség. Immár nyilvános, hogy Béres Ilona, Cserhalmi György, Eperjes Károly, Pécsi Ildikó színművészek és Szabó István rendező az az öt művész, akinek pályáját a Magyar Filmakadémia Egyesület idén életműdíjjal méltatja. Az ünnepélyes díjátadóra a Magyar Filmdíj 2020 - Magyar Mozgókép Szemlén, 2020. február 28-án a Pesti Vigadóban kerül majd sor.


Megérkezett Szabó István új filmje, a Zárójelentés plakátja
[2020.01.28]

Február végétől lesz látható a mozikban Szabó István új filmje, a ZÁRÓJELENTÉS,
amelyet az Oscar®-, Golden Globe®-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal és Koltai Lajos operatőrrel együtt készített.
A mai napon megjelent a Zárójelentés plakátja, melyen a film főszereplői – Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly és Stohl András – láthatók.


A ZÁRÓJELENTÉS főhőse Stephanus professzor (Klaus Maria Brandauer), az elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak.
A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként folytatja munkáját.
Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik,
és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz velük.
A film plakátja az alábbi linken érhető el és tölthető le: http://bit.ly/30YVozt

(InterCom)


TENET magyar szinkronos online előzetese
[2020.01.17]

Évkezdésként megérkezett az év egyik legjobban várt filmje, a TENET magyar szinkronos online előzetese. Christopher Nolan, titokzatos új filmje júliusban érkezik a mozikba.

Az előzetes megtekinthető és továbbosztható az alábbi linkről:

https://youtu.be/2utrI40N844

A legsikeresebb Batman-trilógia és az Eredet rendezője, Christopher Nolan ismét különlegesen egyedi, izgalmas és meghökkentő fordulatokban gazdag thrillert rendezett, amelyen egy angol kémnek kellene megmentenie a Földet a rá leselkedő és pusztulással fenyegető katasztrófától. Ám a szuperügynöknek nemcsak az idegen hatalmak embereivel, hanem a legnagyobb ellenséggel, az Idővel is meg kell küzdenie.

A főszerepet játszó John David Washington mellett fontos feladatot kapott a filmben Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Debicki, Clémence Poésy és a Christopher Nolan filmjeiből (is) kihagyhatatlan Michael Caine is.

A film tervezett hazai bemutatódátuma: 2020. július 16.
(InterCom)


Francois Girard A nevek dala előzetes
[2020.01.17]

Február 6-án indul a mozikban Francois Girard A nevek dala című filmjének két földrészen és fél évszázadon átívelő, érzelmes detektívtörténete két Oscar-díjra jelölt színész, Tim Roth (Martin) és Clive Owen (Dovidl) főszereplésével.

A címben is szereplő, „A nevek dalával” végződő, a barátság, árulás és megbocsátás témáin átgyűrűző cselekmény bemutatja, hogy a legsötétebb rejtélyek közepette néha csak a zene tudja megvilágítani az igazságot, egyedül a dallamok képesek elhozni a gyógyulást és a megváltást.

Zeneszerző az Oscar -díjas Howard Shore.

Magyar producerek: Robert Lantos producer, Petrányi Viktória társproducer, Krsko Tibor executive producer.

Elkészült a film magyar előzetese:

https://www.youtube.com/watch?v=syaOzirgpLIend
(Big Bang Media)https://www.youtube.com/watch?v=syaOzirgpLIend


Az ÉLŐSKÖDŐK (16) hat kategóriában Oscar-jelölt!
[2020.01.13]

Ma koradélután kihirdették a 92. Oscar-díjátadó jelöltjeit. A teljesen őrült filmeket jegyző dél-korai rendezőfenomén, Bong Joon-ho semmihez sem hasonlítható éjsötét vígjátékát, az Élősködőket összesen hat kategóriában jelölték a világ legrangosabb filmes elismerésére: versenybe száll a legjobb film, a legjobb idegen nyelvű film, rendezés, eredeti forgatókönyv, vágás és látvány kategóriákban. A díjátadóra február 9-én kerül sor. A film már látható a hazai mozikban.

Ki-tek és családja mindig a könnyebbik utat választja. Irigykedve nézik a Pak család fényűző életmódját, és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek. Azonban természetesen semmi sem a családfő tervei szerint alakul.

Két évvel az Okja után Bong Joon-ho legújabb filmje is a patinás Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, ahol ezúttal elnyerte a fesztivál legfontosabb díját, az Arany Pálmát. Az Élősködők azóta elsöprő nemzetközi siker lett: világviszonylatban átlépte a 130 millió dolláros bevételt, egyben a 2019-es év legnézettebb nem angol nyelvű filmje az észak-amerikai piacon.

(Mozinet)


Globális posztertervezési verseny
[2019.12.18]

Az EON Productions, a Metro Goldwyn Mayer Studios (MGM), a Universal Pictures International és a United Artists Releasing az egész világra kiterjedő kihívást kezdeményezett a legkreatívabb 007-rajongók számára, hogy elkészítsék saját, eredeti James Bond-poszterüket a 007 Nincs idő meghalni (16E) 2020 áprilisi bemutatójára készülve.

Az MGM, a Universal Pictures International és a United Artists Releasing marketingcsapataiból álló döntőbizottság olyan munkákat keres, amik egyediek, figyelemfelkeltőek és kétségtelenül bondosak. A Daniel Craig-féle Bond-filmek ihlette alkotásoknak a filmsorozatra jellemző designt kell megidézniük, az elbírásnál pedig a kreativitást (30%), az eredetiséget (30%) és a téma feldolgozásának általános sikerességét (40%) veszik figyelembe.

A kiválasztott alkotók pénzjutalmat kapnak, illetve visszajelzést a benyújtott munkájukról egy kreatív ügynökségtől, továbbá pályatanácsadást, hogy bátorítsák és a filmipar felé tereljék a művészek és kreatív elmék következő nemzedékét.

A résztvevőknek 2020. január 16-án 18.00 óráig kell benyújtaniuk pályaművüket, a kiválasztott alkotókat pedig márciusban jelentik be. További információ a 007.talenthouse.com oldalon olvasható.

A 007 Nincs idő meghalni (16E) 2020 áprilisától látható a világ mozijaiban. Magyarországi forgalmazója a Forum Hungary.


TÓTH BARNABÁS - AKIK MARADTAK - OSCAR©-SHORLISTEN
[2019.12.17]

Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása is szerepel a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes művek szűkített listáján, jelentette be keddre virradóra az Amerikai Filmakadémia Los Angelesben. A Susotázs rendezője és a Testről és lélekről producerei új filmjének elkészültét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011-ben életre hívott támogatási programja, a Magyar Média Mecenatúra program támogatta. A Jászai Mari-díjas Hajduk Károly és az ígéretes tehetségű Szőke Abigél főszereplésével készült lélekemelő film a II. Világháború utáni Budapesten játszódik, könnyedséggel és melegséggel beszél a szeretet gyógyító erejéről. Tóth Barnabás alkotását több mint 25.000-en látták eddig a hazai mozikban. A film 12. hete van immár műsoron a Budapest Film forgalmazásában és több moziban most is megtekinthető.
Csütörtöktől mozikban AZ ELSŐ ÁRULÓ (16)
Bemutatkozik a banda – Megérkezett a Pesti balhé online plakátja
Magyar Filmdíjat nyert a Vad erdők, vad bércek
AZ AKIK MARADTAK KAPTA A LEGJOBB FILMNEK JÁRÓ MAGYAR FILMDÍJAT
Diesel-meghajtású Bloodshot
A vágyak veszélyesek
Álló ovációval fogadták Szabó István új filmjét az első vetítéseken
Csütörtöktől újra országszerte mozikban a négy Oscar-díjas ÉLŐSKÖDŐK
Oscar-filmtörténetet írt az ÉLŐSKÖDŐK
Oscar 2020

Lassie hazatér (6) 1428
Nyomorultak 9
Az első áruló (16) 4
Emma 14
Bloodshot (16) 10
Tess és én - Életem legfurcsább hete (12) 4
A mi Kodályunk (12) 4
Talpig fegyverben (18) 275
Világpolgárok 5
Előre (6) 5