DVDRecord

EGY KUTYA NÉGY ÚTJA
[2019.02.18]

W. Bruce Cameron bestsellere alapján készült, szívet melengető film a nagysikerű Egy kutya négy élete folytatása. Miután Bailey kutya oly sok élet után hazatalált az előző részben, most gazdája arra kéri, ezúttal unokája, CJ életébe térjen vissza, és vigyázzon rá. Bailey új küldetést talál, ami szerető barátokhoz, megható, és örömteli kalandokhoz vezeti őt.
Tervezett hazai bemutató: 2019. június

EGY KUTYA NÉGY ÚTJA (6E) előzetese:
https://youtu.be/T9t5dSuJDf0

(UIP Dunafilm)


11. Budapesti Építészeti Filmnapok
[2019.02.14]

Március 7-10. között rendezik az idén 11 éves Budapesti Építészeti Filmnapokat a Toldi Moziban. A fesztivált szervező Kortárs Építészeti Központ (KÉK) immár 11 éve hozza el évről-évre Budapestre a legjobb építészettel és a várossal foglalkozó filmeket. A 26 filmből álló válogatást 11 tematikus blokkba osztva, eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal vetítik, melyek Magyarországon kizárólag a Budapesti Építészeti Filmnapokon lesznek láthatóak.

Helyszín: Toldi Mozi, 1054 Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2265286283795922/


KÖLCSÖNLAKÁS
[2019.02.13]

A héten Valentin-nap alkalmából egy fergetegesen vicces magyar romantikus vígjáték érkezik a mozikba! Csütörtökön debütál Dobó Kata filmje, a KÖLCSÖNLAKÁS!
A miniszter félrelép írójának színdarabjából egy igazi vérbő komédia született, melynek főszerepében olyan kiváló magyar színészekkel találkozhatunk, mint Balla Eszter, Haumann Máté, Martinovics Dorina, Klem Viktor, Szabó Simon, Kopek Janka, Fehér Tibor, Kiss Ramóna és Oroszlán Szonja!

Nem is lehetne két egymástól jobban különböző férj, mint Balázs (Haumann Máté) és Henrik (Klem Viktor).
Balázsnak a család fontos meg az otthona – amit éppen felújítanak. Henriknek viszont a csábítás fontos meg az otthon – amit a haverja éppen felújít, -
hogy legyen hova meghívni legújabb hódítását. A két férj és feleségeik: a gyerekre vágyó Anikó (Balla Eszter) meg a férjén minden áron bosszút állni vágyó Linda (Martinovics Dorina), valamint a lakást felújító dizájner (Szabó Simon) és az őt rajongásával üldöző csaj (Kopek Janka) mind arra vágyik, hogy végre egyedül maradhasson a felújítás alatt álló lakásban, és belépjen a nagy Ő.
De sajnos túl nagy az átmenő forgalom. Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne,
lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges. Nagy szívű, ám még nagyobbakat füllentő hőseink vágyak, szerelmek, átverések hálójából próbálnak kikecmeregni, amibe egyre jobban belegabalyodnak. Néha, egy-egy pillanatra az őszinteséggel próbálkoznak – és abból lesz a legnagyobb bonyodalom...

A film korhatára: 12 éven aluliak számára nem ajánlott.
(InterCom)


BIDF EXTRA március első hétvégéjén a Cinema City Aréna moziban
[2019.02.12]

A BIDF, Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szervezői március első hétvégéjén (péntektől vasárnapig) EXTRA vetítéssel köszönik meg a nézőknek a kimagasló részvételt.

Csatolom a sajtóhírt és a BIDF EXTRA plakátot. További információt és a pontos programot a honlapon találod:https://bidf.hu/hu/bidf-2019-hu/reszletes-program/


Kölcsönlakás: az első százezer néző nyer!
[2019.02.08]

A Valentin-napon a mozikba érkező Kölcsönlakás – Dobó Kata vígjátéka – úgy tűnik, minden szempontból különleges lesz:
nemcsak azért, mert bebizonyítja, hogy egyszerre lehet valami romantikus és szexi, és nem csak azért, mert több eddig alig ismert fiatal, és jó pár ismert színész számára teremt remek lehetőséget, hogy megmutassa, milyen jó a humora.
Hanem azért is, mert egy nagyszabású akciót fűz össze a filmmel, amelynek segítségével mindazok, akik február 24. előtt nézik meg a vígjátékot, nyernek. De biztosan.

Aki az ország bármely Cinema City mozijában nézi meg a filmet, az a vetítés végén kaparós sorsjegyet kap: a nyeremény – mind a százezer sorsjegyen! – a Marionnaud-nál beváltható valamilyen ajándék egyike.
A sorsjegyek ráadásul 8 fődíjat rejtenek: 4 db kétszemélyes wellness hétvégét a siófoki Residence Balaton**** Hotelbe és 4 db kétszemélyes wellness hétvégét a bikácsi Zichy Park Hotelbe.
És persze: aki kétszer nézi meg, az kétszer nyer is – és mindez csak ráadás a filmhez.
(InterCom)


HIÁNYZÓ LÁNCSZEM (6E) családi animációs vígjátékunk szinkronizált előzetes
[2019.02.07]

A HIÁNYZÓ LÁNCSZEM (6E) családi animációs vígjátékunk szinkronizált előzetese az alábbi linken.
Az ellenállhatatlanul kedves szőrmók, Mr. Link mosolyra csábító szemeivel, hatalmas tappancsaival, és fergeteges szóvicceivel garantáltan minden mozirajongó szívét rabul ejti majd. Szeretetben, barátokban, óriási felfedezésekben gazdag utazásara invitál a lenyűgöző stop-motion technikát alkalmazó Laika filmstúdió legújabb filmjében.
Tervezett hazai bemutató: 2019. április 11.


A HIÁNYZÓ LÁNCSZEM (6E) szinkronizált előzetese:
https://goo.gl/9PAk69

(Freeman)


Mesekönyv gyűjtés a Máltai Szeretetszolgálat és a Mozinet szervezésében
[2019.02.07]

A Máltai Szeretetszolgálat és a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjra jelölt Kafarnaum - A remény útja (16) magyarországi forgalmazója, a Mozinet mesekönyv gyűjtést szervez a rászoruló gyerekek számára.
A Kafarnaum - A remény útja (16) megtekintése után neves művészek és közéleti személyiségek - Till Attila, Korpás Kriszta, Rutkai Bori, Jordán Adél, Borbély Alexandra, Müller Péter Sziámi, Karafiáth Orsolya és Szabó Simon - mondták el véleményüket a hazai mozikban február 7-től látható filmről egy rövid videóban. Az kisfilmben elhangzottak adták az ötletet a mesekönyv gyűjtésre, amit a filmforgalmazó Mozinet a Máltai Szeretetszolgálat segítségével valósít meg az arra vállalkozó hazai mozikban.

A hazánkban 30 éves Máltai Szeretetszolgálat számtalan család útját támogatja a legnehezebb helyzetekben, és munkatársai tudják, hogy hol örülnének a legjobban a mesekönyveknek, és el is juttatják a mozinézők adományait a legkisebbeknek. Hozz Te is egy mesekönyvet a moziba és tedd egy kicsit szebbé a világot!

A következő mozik önként vállalták a mesekönyv adományok gyűjtését: Tabán - Budapest, Puskin - Budapest, Apolló Mozi - Pécs, Barátság Mozi - Székesfehérvár, TiszapArt Mozi - Szolnok, Belvárosi Mozi - Szeged, Agora Savaria Művelődési Ház - Szombathely.


KÖLCSÖNLAKÁS / A vártnál már hamarabb!
[2019.02.05]

Nagy az igény a KÖLCSÖNLAKÁS-ra – és még nagyobb egy Valentin-napi szexi és romantikus vígjátékra:
ennek köszönhető, hogy Dobó Kata filmje, a Kölcsönlakás a kiemelkedőnek ígérkező nézői igényeknek megfelelően a szokásos csütörtök helyett,
már szerdától, február 13-tól látható lesz országszerte a hazai mozikban.
Azok, akik korábban kezdenék a Valentin-napozást, már szerdán megnézhetik, hogy mi történik, ha egyszerre sok pár próbál túljárni a társa eszén:
és mind ugyanabban a lakásban szeretne letérni az egyenes útról.

A korai vetítések természetesen úgy az igaziak, ha korábban is lehet rájuk jegyet vásárolni.
Ahogy a legnagyobb filmsikerek esetében szokás, az elővétel már be is indult:
aki nem akar kinn rekedni a Kölcsönlakás első előadásairól, az máris biztosíthatja a helyét.
Ami már csak azért is megéri, mert a vígjáték alkotói arról is gondoskodnak, hogy filmjük nézői – párok és szinglik egyaránt –
Valentin napján számos meglepetésben részesüljenek és ajándékokat kapjanak…
de előtte még nagyon sokat nevessenek a filmen.
(InterCom)


Piedone nyomában - Bővített moziváltozat
[2019.02.04]

Február 28-tól érkezik a magyar mozikba Király Levente "Piedone nyomában - Bővített moziváltozat" című dokumentumfilmje, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm a magyarok kedvenc pofonosztójáról, Bud Spencerről. A több mint négy éven át, öt országban és negyvenöt közreműködővel forgatott film a legendás sportoló és színész teljes életművét a nézők elé tárja és kivételes személyiségének eddig kevésbé ismert oldalát is bemutatja.
Forgalmazó: Pannónia Entertainment


Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál - Díjak
[2019.02.04]

A magyar közönség igent mondott a dokumentumfilmekre és a meztelen valóságra.

Kiemelkedő érdeklődéssel, telt házas vetítésekkel zárult az 5 BIDF, a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál. Nagyon sokan voltak kíváncsiak a világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmekre.

2019. január 28 és február 3 között 5. alkalommal rendezték meg a BIDF-et, Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált a Cinema City Aréna moziban.

A 2019-es fesztivál sokrétű, akut, akár tabutémákat is érintő filmjei lenyűgözték a nézőket és a zsűrit is.

A művészeti élet, a közélet és a sajtó elismert szereplőiből álló rangos, magyar és nemzetközi zsűri öt kategóriában döntött a díjakról. Külön értékelte a filmeket, díjakat osztott a diák és nyugdíjas zsűri és a fesztivál közönsége is szavazhatott a legjobb filmre.
A kategóriák fődíjas filmjei:
Meztelen remény: Marta Prus Túl minden határon. Meztelen üzenet: Leon Lee Segélykiáltás a Kinai munkatáborból. Meztelen igazság: Christian Frei Genezis 2.0. Meztelen szenvedély: Erick Stoll & Chase Whiteside America. Meztelen rövidség: Olah Kata, Csukás Sándor Mignon.
A különdíjak:
Meztelen remény: Cyril Aris A hinta. Meztelen üzenet: Simon Lereng Wilmont Ugatás a távolból, Meztelen igazság: Hans Block & Moritz Riesewieck Tisztogatók. Meztelen szenvedély: Jean Libon, Yves Hinant Isten engem úgy segéljen.
A nemzetközi diákzsűri díját Hogir Hirori A hatástalanító című filmje kapta.

A nyugdíjas zsűri Hans Block & Moritz Riesewieck Tisztogatók című filmjét díjazta.

Közönségdíj: Daniel McCabe Ez Kongó.

Az idei BIDF rendkívüli sikeréhez hozzájárultak a fesztivál civil nagykövetei is, akik különböző korosztályokból és szakmákból önkéntesen vállalták, hogy hírét viszik az eseménynek.

A kreatív dokumentumfilmek rólunk szólnak és közel állnak hozzánk, a meztelen valóságot mesélik el. Szórakoztatnak, megérintenek és gondolkodóba ejtenek. A hangsúlyos érdeklődés is jól tükrözi, az emberek igenis kíváncsiak arra, mi történik ma a nagyvilágban.


A GUERILLA CÍMŰ MAGYAR FILM CSAPATA TÁMOGATJA A FORTEPANT
[2019.02.04]

Különleges, XXI. századi dagerrotípiák on-line jótékonysági árverése

2019. március 7-én kerül a mozikba Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje, a Guerilla. Az 1849-ben játszódó történet két testvér viszonyán és egy szerelmi háromszögön keresztül, közeli perspektívából mutatja meg az erdőben harcoló fiatal gerillák életét. A múlt és a jelen az emberek által kapcsolódik össze, ezért a Mozinet úgy döntött, olyan dagerrotípiákat készíttet, melyeken a jelenből vetítenek vissza egy-két szereplőt a szabadságharc korába. A különleges, XXI. században készült, mégis teljesen hiteles technikával alkotott dagerrotípiák árverése ma kezdődik, a teljes bevételt a forgalmazó a Fortepan számára ajánlja fel.

A dagerrotípia a világ első fotóeljárása, melyet Louis Daguerre és Nicéphore Niépce fejlesztettek ki 1837-ben. Ezüstözött rézlemezt políroztak, majd tisztítottak, mely így egy tükörhöz lett hasonló. Ezután jódgőzben érzékenyítették, amihez speciális fadobozt használtak. A fényérzékeny lemezt a kamerába helyezve exponálták, majd gyertyával melegített higany gőzével hívták elő. A kész kép az ezüst lemez utolsó emléke, egy tükörbe zárt pillanat. A dagerrotípia mai értelemben nem volt sokszorosítható, ezért gyakorlatilag minden megmaradt dagerrotípia fotó egyedi műtárgy.

Ez adta a forgalmazónak az ötletet, hogy a világosi fegyverletétel után játszódó Guerillához két dagerrotípiát készíttessen. Olyan képeket akartak létrehozni, amelyek akár az 1848–49-es szabadságharc idején is készülhettek volna. A dagerrotip eljárás rendkívül körülményes, és sok időt vesz igénybe, ezért végül Bakody Máté Mráz István analóg fotóiról készítette el a két XXI. századi, mégis teljesen hitelesen alkotott dagerrotípiát. A fotózás a film egyik forgatási helyszínén, a Dömörkapunál történt. A színészek tartása szándékosan merev, mintha valóban nagyon hosszú záridővel fényképezték volna őket. A képeken a színészek a filmbeli jelmezeiket hordják, amelyeket Szlávik Juli jelmeztervező állított össze és melyek között vannak eredeti XIX. századi ruhadarabok is!

A forgalmazó Mozinet úgy döntött, hogy az elkészült dagerrotípiákat árverésre bocsájtja és annak teljes bevételét a Fortepan számára ajánlja fel! Török András, a Fortepan kommunikációját végző Summa Artium igazgatója elmondta: „A Fortepan csapata nagy örömmel fogadja el a felajánlást – mi is a nemzeti emlékezetet építjük. Szeretnénk, ha a mai fiatalok megtanulnák, hogy a történelem nem velük kezdődik. Ha nem csak 1990 előtt készült képeket gyűjtenénk, ezt a két képet is feltennénk a portálra”.

Az árverés ma kezdődik a https://axioart.com/aukcio/2019-03-05/jotekonysagi-arveres-a-fortepan-reszere/teljes-katalogus linken. A képek 1 forintos kikiáltási árról indulnak és 1000 forint a licitlépcső. A történelem és a különleges fényképezési technikák iránt fogékony érdeklődőknek egy hónap áll rendelkezésükre, hogy tétjeiket megtegyék. A regisztráció ingyenes. A film díszbemutatója március 6-án, szerdán lesz. A képek vásárlói a képek mellé fejenként két jegyet nyernek az eseményre.

Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje, a Guerilla 1849-ben, a világosi fegyverletétel után játszódik, mikor sokan még nem tudják, hogy a szabadságharc elbukott. Barnabás (Váradi Gergely) korábban megszökött a sorozás elől, az öccse (Vilmányi Benett) vonult be helyette. Csak most, a vereség után csatlakozik a tizen-huszonéves, erdőben bujkáló gerillákhoz. A bűntudattól hajtott fiú bízik benne, hogy hazaviheti a testvérét, de egy hazugsága folytán besorozzák, így maradnia kell. Közel kerül egy lányhoz (Mészáros Blanka), aki a sebesülteket ápolja, és akibe az öccse szerelmes: ez tovább szítja a fivérek közötti ellentéteket. Barnabásnak hamarosan olyan döntéseket kell hoznia, amelyeknek egyre súlyosabb következményei lesznek.
Előzetes: https://youtu.be/McvyiBEt8dw


ELKÉSZÜLT A GUERILLA CÍMŰ MAGYAR FILM ELŐZETESE
[2019.01.25]

Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje, a Guerilla 2019. március 7-én kerül a hazai mozikba a Mozinet forgalmazásában. 1849-ben, a világosi fegyverletétel után sokan még nem tudják, hogy a szabadságharc elbukott. A történet két testvér viszonyán és egy szerelmi háromszögön keresztül, közeli perspektívából mutatja meg az erdőben harcoló fiatal gerillák életét, miközben kérdéseket tesz fel bátorságról és felelősségről. A Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával készült Guerilla világpremierje holnap lesz a Göteborg Nemzetközi Filmfesztiválon. Elkészült a film előzetese.

Előzetes: https://youtu.be/McvyiBEt8dw


Oscar-jelölt filmek a Mozinet forgalmazásában
[2019.01.23]

Kihirdették a 91. Oscar-díj jelöltjeit. Az átadó ünnepség budapesti idő szerint február 25-én hajnalban lesz Los Angelesben. Az alábbi jelölt alkotások a Mozinet forgalmazásában láthatók a magyarországi mozikban:

HIDEGHÁBORÚ (Zimna wojna / Cold War) (12)
Oscar-díj jelölés 2019: A legjobb rendezés
Oscar-díj jelölés 2019: A legjobb operatőri munka
Oscar-díj jelölés 2019: A legjobb idegen nyelvű film
A lengyel Pawel Pawlikowski előző munkájával, az Idával elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar- és BAFTA-díjat, illetve öt Európa Filmdíjat, köztük a legjobb filmét és a legjobb rendezését. Pawlikowski legújabb alkotása egy évtizedeken és országokon átívelő, se veled, se nélküled szerelmi történet.
A Hidegháborúban két lengyel zenész kapcsolata bontakozik ki előttünk, akiket egy idő után elválaszt a férfi disszidálása. A nő a kommunista rendszerben igyekszik érvényesülni, miközben szerelme a lüktető párizsi szalonokban és jazzklubokban próbál szerencsét. Európa különböző pontjain keresztezik egymás útját, hiába telnek az évek, a köztük lévő vonzalom úgy tűnik, hogy erősebb az őket körülvevő világnál.
Hazai bemutató: 2019. február 14.

KAFARNAUM (Capharnaüm) (16)
Oscar-díj jelölés 2019: A legjobb idegen nyelvű film
A 12 éves libanoni Zain bepereli a szüleit, amiért életet adtak neki. A fiú azt gondolja, hogy apja és anyja nem alkalmasak szülőknek, felelőtlenül vállalnak gyerekeket: azt kéri a bíróságtól, hogy az ítélet ezt mondja ki. A tárgyaláson megelevenedik egy olyan kisfiú élete, aki a felnőtteket is megszégyenítő módon vigyáz testvéreire, tiszta szívvel és hatalmas felelősségérzettel fordul gyerektársai felé. Zain eddigi, rövid élete alatt több bölcsességre tett szert és több szeretetet adott, mint mások öregkorukig – de ez felhatalmazza őt arra, hogy a szülein számon kérje, hogy a világra hozták őt?
A libanoni rendezőnő, Nadine Labaki (Karamell) legújabb alkotása egyszerre megható és lenyűgöző mozi, amelyet a 71. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál közönsége negyedórás ovációval fogadott.
Hazai bemutató: 2019. február 7.


MIRAI - LÁNY A JÖVŐBŐL (Mirai / Mirai in the Future) (12)
Oscar-díj jelölés 2019: A legjobb egészestés animációs film
A négyéves Kun azóta haragszik a világra, amióta kishúga születésével felfordult az élete. Ám egy reggel titkos, mesebeli világot talál a kertjükben, ahol találkozik azzal a kislánnyal, aki majd az anyukája lesz és azzal a férfival, aki majd a dédnagypapája lesz. A varázslatos kalandokban útitársául szegődik egy nagylány. Egy nagylány, akit pont úgy hívnak mint az utált kistestvért. Mamoru Hosoda, az itthon is kultikussá vált A fiú és a szörnyeteg rendezője hűséges közönségéhez egy újabb megható és izgalmas animével tért vissza. A valóság és képzelet határának különös birodalmában játszódó Mirai – Lány a jövőből izgalmas mese, egyszerre játékos kaland és felnövéstörténet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
Már a mozikban.


Újabb alkalom: filmvetítés és beszélgetés Oláh Vilmossal
[2019.01.23]

A 6 EMMY díjat elnyert The Violin Alone - Concerto egy hegedűre című alkotást újra láthatja a szakma és a nagyközönség, – az Uránia mozipremier és az M5 televízió bemutatója után – most még egyszer, a Budapest International Documentary Festivalprogramjában.

Az egyedülálló dokumentumfilm egy modern zenedarab születését kíséri végig. A két alkotó Eric Funk amerikai zeneszerző és Oláh Vilmos Liszt-díjas hegedűművész egy lehetetlennek tűnő közös munkára vállalkoznak, a zeneszerző által Oláh Vilmos részére komponált darabban a művésznek saját szóló játékát kell kísérnie zenekari szólamként is. Az izgalmas alkotói kaland betekintést enged úgy a művészek, mint a kelet-európai ember lelki gazdagságának világába, hogy a folyamat végére elkészülhessen egy rendkívüli és új perspektívákat nyitó zenemű.

Vetítés: Cinema City Aréna 2019. január 29. kedd 17,00 óra

18,00 órától: közönségtalálkozó keretében beszélgetés Oláh Vilmossal


Februárban Liam Neeson visszatér a mozikba!
[2019.01.07]

Négy évvel a nagy sikerű Az eltűnés sorrendjében című norvég thriller bemutatóját követően Hans Petter Moland rendező az egyedi hangulatú bosszútörténetet újra vászonra vitte Liam Neesonnal a főszerepben. Az Elrabolva sztárját most először láthatjuk a skandináv rendező kezei alatt dolgozni, ami nem csak izgalmas akciókat, de sok humoros pillanatot is tartogat minden mozirajongó számára.
Tervezett hazai bemutató: 2019. február. 21.( Freeman)


Golden Globe díjak
[2019.01.07]

Ma hajnalban díjazták az Amerikában működő külföldi újságírók a 2018-as filmeket, és ezek közül a BOHÉM RAPSZÓDIA (12) bizonyult a legjobb filmnek a dráma kategóriában, Freddie Mercury alakítója, Rami Malek pedig a legjobb színész lett, ugyancsak a drámai kategóriában. A világszerte hatalmas sikernek örvendő zenés filmet Magyarországon már csaknem 550.000-en látták és még mindig műsoron tartják a mozik.

A legjobb színésznő díját Olivia Colman vehette át a vígjáték/musical kategóriában, A KEDVENC (16) című filmben nyújtott alakításáért. A már számos nemzetközi díjat magáénak tudó kosztümös film február 7-én érkezik a magyar mozikba.

Christian Bale lett a legjobb színész a vígjáték/musical fronton, méghozzá Dick Cheney megformálásáért az ALELNÖK című filmben. A további öt díjra jelölt alkotás, melyben Bale partnerei Amy Adams, Steve Carell és Sam Rockwell, február 21-én debütál idehaza.


EGY HÉT ALATT, TÖBB MINT 50.000-EN LÁTTÁK A BÚÉK-OT!
[2018.12.14]

Ahhoz képest, hogy könnyed és játékos, úgy megy, mint az úthenger. Goda Krisztina – a Csak szex és más semmi rendezője – új vígjátéka, a BÚÉK (már a mozikban), elképesztő siker: a szilveszter éjjelén egy baráti társaság bulijában játszódó, meghökkentő fordulatokkal szórakoztató történetet mindössze egy hét alatt már több mint 50 ezren nézték meg, és az érdeklődés nem csökken – úgy tűnik, szájról szájra terjed, hogy ezt a filmet nem szabad kihagyni: új magyar nézettségi rekord készülődik!
A nagysikerre való tekintettel a BÚÉK szereplői és készítői közönségtalálkozókon válaszolnak majd a nézők kérdéseire országszerte. Találkozzatok velük Ti is a mozikban a film vetítése után a az alábbi alkalmakkor:

- december 14 péntek Győr, Mozi neve: Cinema City kezdés 19:45 (17:50-es előadás)
Résztvevők: Hevér Gábor, Lengyel Tamás, Goda Krisztina, Zákonyi S. Tamás
- december 15 szombat Zalaegerszeg, Mozi neve: Cinema City kezdés 20:00 (18:10-es előadás)
Résztvevők: Szávai Viktória, Goda Krisztina, Zákonyi S. Tamás
- december 16 vasárnap Debrecen, Mozi neve: Cinema City Kezdés: 17:30 (15:40-es előadás)
Résztvevők: Törőcsik Franciska, Lengyel Tamás, Geszti Péter
- december 16 vasárnap Nyíregyháza Mozi neve: Cinema City Kezdés: 19:40 (18:00-as előadás)
Résztvevők: Törőcsik Franciska, Lengyel Tamás, Geszti Péter
- december 19-én a budapesti Westendben található Média Marktban talákozzhattok dedikálás keretében Geszti Péterrel, Törőcsik Franciskával, Hevér Gáborral, Bata Évával, Mészáros Bélával és Goda Krisztinával.


Három Mozinet film is a Golden Globe jelöltek között!
[2018.12.07]

Tegnap nyilvánosságra hozták a 76. Arany Glóbusz díjátadó jelöltjeit. Az esélyesek között három, a Mozinet forgalmazásában hamarosan mozikba kerülő film is szerepel:
MIRAI - LÁNY A JÖVŐBŐL (Mirai / Mirai in the Future) (12)
Arany Glóbusz-jelölés: A legjobb animációs film

A négyéves Kun azóta haragszik a világra, amióta kishúga születésével felfordult az élete. Ám egy reggel titkos, mesebeli világot talál a kertjükben, ahol találkozik azzal a kislánnyal, aki majd az anyukája lesz és azzal a férfival, aki majd a dédnagypapája lesz. A varázslatos kalandokban útitársául szegődik egy nagylány. Egy nagylány, akit pont úgy hívnak mint az utált kistestvért.
Magyarországi bemutató: 2018. december 27.


CSODÁLATOS FIÚ (Beautiful Boy) (12E)
Arany Glóbusz-jelölés: A legjobb férfi mellékszereplő (Timothée Chalamet)

David Sheff (az Oscar-jelölt Steve Carell – Foxcatcher, A nagy dobás) újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet – Szólíts a neveden, Lady Bird) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd.
A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában?
Magyarországi bemutató: 2019. január 31.

KAFARNAUM (Capharnaüm)
Arany Glóbusz-jelölés: A legjobb idegen nyelvű film

A 12 éves libanoni Zain bepereli a szüleit, amiért életet adtak neki. A fiú azt gondolja, hogy apja és anyja nem alkalmasak szülőknek, felelőtlenül vállalnak gyerekeket: azt kéri a bíróságtól, hogy az ítélet ezt mondja ki. A tárgyaláson megelevenedik egy olyan kisfiú élete, aki a felnőtteket is megszégyenítő módon vigyáz testvéreire, tiszta szívvel és hatalmas felelősségérzettel fordul gyerektársai felé. Zain eddigi, rövid élete alatt több bölcsességre tett szert és több szeretetet adott, mint mások öregkorukig – de ez felhatalmazza őt arra, hogy a szülein számon kérje, hogy a világra hozták őt?
Magyarországi bemutató: 2019. február 7.


Annie-díjra jelölték a Ruben Brandt, a gyűjtőt
[2018.12.04]

Tegnap este hirdették ki a 46. Annie-díjakra jelölt produkciók listáját. A legjobb független animációs filmek jelöltjei között szerepel a Milorad Krstic rendezésében készült Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs film is, mely a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba. A film november 15-e óta nagy sikerrel fut a hazai mozikban. Az Annie-díjátadó ceremóniát február 2-án rendezik meg az UCLA Royce Hallban.


KIOSZTOTTÁK A 16. ANILOGUE FESZTIVÁL DÍJAIT
[2018.12.02]

Az egészestés animációk versenyét a Még egy nap élet című lengyel, spanyol, német, belga és magyar koprodukciós animáció nyerte, Denis Do Funan című munkája pedig zsűri külön elismerését kapta. A rövidfilmek versenyében a dán Martina Scarpelli Egg című alkotásának ítélte a zsűri a 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Best of Anilogue-Cartoon Network Díját, mely 2000 euróval jár. Ambrus Ferenc Hegyi Olivér Take Me Please című alkotását részesítette külön elismerésben, Pedro Rivero David Doutel és Vasco Sá Agouro című rövidfilmjét méltatta, Veljko Popovic különdiját pedig Igor Grubic How Steel was Tempered című alkotása érdemelte ki, míg a közönségdíjat Lucréce Andreae Grandpa Walrus című munkája kapta. Vasárnap 16 órakor a Három Hollóban megtekinthetőek a nyertes kisfilmek és 21 óráig több helyszínen számos vetítés várja még a rajzfilmek iránt érdeklődő közönséget.
EGY KUTYA NÉGY ÚTJA
11. Budapesti Építészeti Filmnapok
KÖLCSÖNLAKÁS
BIDF EXTRA március első hétvégéjén a Cinema City Aréna moziban
Kölcsönlakás: az első százezer néző nyer!
HIÁNYZÓ LÁNCSZEM (6E) családi animációs vígjátékunk szinkronizált előzetes
Mesekönyv gyűjtés a Máltai Szeretetszolgálat és a Mozinet szervezésében
KÖLCSÖNLAKÁS / A vártnál már hamarabb!
Piedone nyomában - Bővített moziváltozat
Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál - Díjak

Zöld könyv - Útmutató az élethez (12) 35
Alelnök (16) 1
Dermesztő hajsza (16) 1
Így neveld a sárkányodat! 3. - Új év, új sárkányok (6) 1
Kölcsönlakás (12) 140
Hidegháború (12) 70
Az a nap a tengerparton (12) 3
Boldog halálnapot! 2 (16) 2
Amit nem akarsz tudni a szüleidről (16 ) 2
Alita: A harc angyala (16) 3