DVDRecord

24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
[2017.03.22]

Budapest a filmek szerelmeseinek paradicsomává válik április 6-13 között. A nyolc napon át zajló 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra 34 friss, izgalmas és kihagyhatatlan alkotás érkezik a Föld minden szegletéből. A fesztivál az Óriás című svéd filmmel nyit, itt lesz látható hazánkban először Török Ferenc új alkotása, az 1945, de vetítenek Oscar-jelölt filmeket, Ewan McGregor, Koncsalovszkij és Jim Jarmusch egy-egy munkáját és dokumentumfilmet David Lynch-ről és Leonard Cohenről. Utóbbi rendezője, Tony Palmer elkíséri filmjét a Titanicra! A zsűri tagjai Frédéric Strauss francia kritikus és Dragomán György író, a zsűri elnöke Enyedi Ildikó lesz.


Már több mint 18 ezren látták a Kincsemet
[2017.03.22]

A Kincsem a bemutató napját követően (beleértve a március 15-i premier előtti vetítéseket is) már 18.716 nézőnél jár, ami nem csak a hazai produkciók között számít kiemelkedőnek. A sajtó által kedvezően fogadott film a nézők szívét is rabul ejteni látszik, amit a számtalan pozitív visszajelzés és magas közösségi média-aktivitás is bizonyít.


Kincsem: Az elmúlt 10 év legnagyobb magyar filmsikere!
[2017.03.22]

A kritikusok után a nézők is kitörő lelkesedéssel fogadták a Kincsemet. A romantikus kalandfilm az elmúlt tíz év legnagyobb első hétvégi eredményét produkálta a magyar filmek mezőnyében: a premier előtti vetítésekkel együtt 72.089 jegyet kelt el rá, a bevétel pedig megközelíti a 100 millió forintot. A hatalmas érdeklődés érthető: ritkán kerül a mozikba ilyen nagyszabású produkció - a film továbbra is országszerte több mint 80 moziban látható.

A Kincsemben Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan életet él, amikor egy nap megjelenik nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, amivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Blaskovich nemes küzdelemben győzheti le ősi ellenségét, von Oettingen bárót (Gáspár Tibor), egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe (Petrik Andrea), apja gyilkosának lányába.

A Kincsem forgalmazója a Fórum Hungary.


Közönségtalálkozó Enyedi Ildikóval, a Testről és Lélekről című film rendezőjével
[2017.03.22]

Változatlanul nagy érdeklődés övezi a TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL című alkotást, mely az idei Berlinalén négy díjat is besöpört, köztük a fesztivál legnagyobb elismerését, az Arany Medvét. Már közel 40.000-en látták a filmet, a jövő héten pedig a fővárosi közönségnek több alkalma is lesz találkozni Enyedi Ildikó rendezővel.
Március 27-én hétfőn 17 órakor a Filmművész Szövetség szervezésében a Ráday utca 31-ben vetítik a filmet, utána Báron György beszélget Enyedi Ildikóval. Március 28-án, kedden 19 órakor az Erzsébet téri Akvárium Klubban a Zeitgeist sorozat 9. estjét Az álom témának szentelik. Az est folyamán Enyedi Ildikó, Dr. Angster Mária pszichoterapeuta, a Hellinger-féle családállítás hazai szakértője és Dr. Bódizs Róbert pszichológus, álomkutató beszélgetnek egymással. A rendezvényre az alábbi linken lehet regisztrálni: https://goo.gl/UEZ5nv
Március 29-én a New York Művész Páholy művészeti szalonban Juhász Anna beszélget Enyedi Ildikóval, március 31-én a 18 órai vetítés után az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz közönségtalálkozó Enyedi Ildikóval, április 1-jén, szombaton a Művész moziban 18 órakor pedig angol felirattal pereg a Testről és Lélekről, utána pedig angol nyelven lesz beszélgetés a film rendezőjével.
Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas, Érdemes művész filmjeivel több mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el korábban, szerepelt Cannes-ban (Az én XX. századom, Arany Kamera díj a legjobb elsőfilmnek), Velencében (Bűvös vadász, Tamás és Juli), Locarnóban (Simon mágus, a Zsűri különdíja) és más meghatározó fesztiválokon.
A Testről és lélekről női főszereplője Borbély Alexandra és Morcsányi Géza. A filmben olyan kitűnő színészeket láthatunk még többek között, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin.


Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
[2017.03.10]

2017. április 6-13. között rendezik meg Budapesten a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált, de már március 21-én, kedden megkezdődnek az eseményhez kötődő programok: 17.30 órakor a Ludwig Múzeumban egy, a későbbiekben a Titanicon is futó észt filmet, az Anyát nézheti meg a közönség ingyenesen. A fesztivál az Óriás című svéd filmmel nyit, továbbá itt vetítik Magyarországon először, Török Ferenc Berlinben díjat nyert filmjét, az 1945-öt. Idén új helyszínként bekapcsolódik a „Pop-Up Cinema@Ódry Színpad SZFE” is.


Oscar nyertesek 2017
[2017.02.27]

A legjobb film: Holdfény (Moonlight)
A legjobb férfi főszereplő: Casey Affleck – A régi város (Manchester by the Sea)
A legjobb női főszereplő: Emma Stone – Kaliforniai álom (La La Land)
A legjobb férfi mellékszereplő: Mahershala Ali – Holdfény (Moonlight)
A legjobb női mellékszereplő: Viola Davis – Fences
A legjobb rendező: Damien Chazelle – Kaliforniai álom (La La Land)
A legjobb animációs film: Zootropolis – Állati nagy balhé
A legjobb dokumentumfilm: Ezra Edelman – O.J.: Made in Americam
A legjobb zene, filmzene: Justin Hurwitz – Kaliforniai álom.


Magyar Oscar-díj
[2017.02.27]

A legjobb kisjátékfilm kategóriában Deák Kristóf Mindenki című kisfilmje nyert.


Elkezdődött a Mary Poppins Returns forgatása
[2017.02.20]

Megkezdődött a kaliforniai Shepperton Studiosban a Mary Poppins Returns forgatása, ami a Disney 1964-es Marry Poppins című klasszikusának folytatása. A főszerepeket a Golden Globe-díjas Emily Blunt (A lány a vonaton, Vadregény) és az Emmy-, Grammy- és Tony-díjas Lin-Manuel Miranda (a Vaiana Oscar-jelölt dalszerzője) játssza. Rendezője és producere az Oscar-jelölt és Emmy-díjas Rob Marshall, aki a Vadregény és a Chicago jóvoltából nagy gyakorlattal rendelkezik a zenés filmekben. A Mary Poppins Returns bemutatója 2018 karácsonyára várható.
(Fórum Hungary)


Testről és lélekről - Arany Medve-díj
[2017.02.20]

Enyedi Ildikó szerelmes filmje, a Testről és lélekről a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon elnyert díjai:
- A fesztivál fődíja, Arany Medve-díj a Versenyprogram legjobb filmjének
- A FIPRESCI (Filmújságírók Nemzetközi Szövetsége) díja a Versenyprogram legjobb filmjének
- Az Ökumenikus Zsűri fődíja a Versenyprogram legjobb filmjének
- A Berliner Morgenpost közönségdíja


Premier előtti vetítés a 75 éve elhunyt Stefan Zweig emlékére
[2017.02.20]

1942. február 22-én vetett véget életének Stefan Zweig, a 20. század egyik legjelentősebb osztrák írója. Életének utolsó éveit önkéntes száműzetésben töltötte, New Yorkot, Argentínát megjárva végül Brazíliában telepedett le. Maria Schrader filmje, a Stefan Zweig - Búcsú Európától (12) az ízig-vérig európai szerző utolsó éveit dolgozza fel, és az író halálának 75. évfordulóján premier előtt látható a Művész moziban egy beszélgetéssel egybekötött vetítés keretében.


A Petőfi Irodalmi Múzeummal együttműködve szervezett, nyilvános premier előtti vetítésre 2017. február 22-én, 18.30-kor kerül sor a Művész moziban (1066 Budapest, Teréz körút 30.). A jegyelővétel már megkezdődött ezen az oldalon.

A vetítést követően a filmről Wilhelm Droste irodalomtörténész, író, műfordító és Király Edit irodalomtörténész, műfordító beszélget. Moderátor: Sárossi Bogáta, a Goethe Intézet munkatársa.


Magyar Filmhet
[2017.02.08]

A Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával a Magyar Filmakadémia Egyesület 2017. február 26. és március 5. között rendezi meg a Magyar Filmhetet és azt követően a Magyar Filmdíjak ünnepélyes díjátadóját. A Magyar Filmdíjakra nevezett alkotások közül a Filmakadémia tagjaitól legtöbb szavazatot kapott filmalkotások és alkotók összesen 23 kategóriában versenyeznek. Budapesten új helyszínen, a Cinema City Aréna moziban kerülnek bemutatásra a tavalyi év legjobbnak ítélt filmjei. Idén első alkalommal 10 vidéki nagyvárosban is lesznek Magyar Filmhét vetítések, sőt országos közönségdíjat is odaítélnek majd.


Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének világpremiere
[2017.02.01]

Február 10-én lesz Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének világpremiere a 67. BERLINALÉN. Hét alkalommal vetítik majd Berlinben a versenyprogramban szereplő magyar alkotást, melyet a rendező mellett elkísér a fesztiválra Mécs Mónika és Muhi András producer, Herbai Máté operatőr, Szalai Károly Szacsa vágó, Lukács Péter Benjámin hangmérnök, Balázs Ádám zeneszerző, Horkai Zoltán állatkoordinátor, Borbély Alexandra és Morcsányi Géza főszereplők, valamint Tenki Réka és Nagy Ervin is. A Testről és lélekről világforgalmazója a Films Boutique. Az új Enyedi-film március 2-ától már országosan látható lesz a magyar mozikban a Mozinet forgalmazásában.


Magyar film az Oscar jelölésen
[2017.01.25]

Ma hirdették ki a 2017-es Oscar-díjátadó jelöltjeit. A Saul fia után egy évvel ismét magyar film került a listára: ezúton is gratulálunk Deák Kristófnak és alkotótársainak a Mindenki című kisfilm nominációjához! Emellett örömmel jelentjük be, hogy a Mozinet forgalmazásában három, a legjobbak közé beválogatott alkotás is látható a hazai mozikban. Az Oscar-díjakat magyar idő szerint február 27-én hajnalban adják át Los Angelesben.


A mai napon végre kihirdették a várva várt Oscar®-díj jelöltjeit!
[2017.01.24]

Az egyik legtöbb jelölést Kenneth Lonergan gyönyörű filmje a február 23-án érkező A RÉGI VÁROS kapta. A film szinte minden fő kategóriában képviselteti magát, köztük, élete második Oscar®-jelölésének örülhet Casey Affleck, aki nagy eséllyel haza is viheti majd az elismerést a legjobb férfi főszereplő kategóriában. A mozikban már láthat inspiráló A SZÁMOLÁS JOGA című film 3 jelöléssel büszkélkedhet: legjobb film, legjobb női főszereplő (Octavia Spencer) és a legjobb adaptált forgatókönyv díjára esélyes. Chris Pratt és Jennifer Lawrence közös filmje az UTAZÓK is elmondhatja magáról, hogy Oscar®-díj jelölt, ugyanis a legjobb zene és a legjobb díszlet nomináltjai közé került. Kiemelkedően magasan, összesen 8 kategóriában izgulhat majd a tavalyi év legjobb sci-fijének kikiáltott ÉRKEZÉS, ami a legjobb film, rendező és forgatókönyv mellett a technikai szekciókban is jelen van. A TROLLOK című animációs film népszerű betétdala a Can’t stop the feeling a legjobb dalok kategóriájban száll versenybe, a Harry Potter világ spin-offja a LEGENDÁS ÁLLATOK ÉS MEGFIGYELÉSÜK pedig kétszeresen is örülhet. A tavalyi év sikerfilmjei közül a SULLY – CSODA A HUDSON FOLYÓN-t és a SUICIDE SQUAD – ÖNGYILKOS OSZTAG-ot is jelöléssel jutalmazta a Filmakadémia.
Valamint magyarokként nagyon büszkék lehetünk, ugyanis a MINDENKI című magyar rövidfilmet is Oscar®-díjra jelölték az ’élő szereplős rövid filmek’ kategóriájában. Szívből gratulálunk a film alkotóinak!

A nyertesek neveit február 26-án hirdetik ki Los Angelesben. Az est házigazdája Jimmy Kimmel lesz.


Az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjazott filmjei
[2016.12.01]

Spanyol film, a Pszichonauták - Az elveszett gyerekek című alkotás kapta az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál fődíját, míg A levágott kezű lány című francia filmnek különdíjat ítélt oda a zsűri. A legjobb rövidfilmet idén először 2000 euróval jutalmazták, melyet a svéd Joanna Rytel Tűzről pattant anyák című alkotása nyerte. A közönségdíjat Alberto Vazquez Decorado című animációja érdemelte ki.


Március 16-tól látható a mozikban Ewan McGregor első rendezése az Amerikai pasztorál (12E)
[2016.12.01]

Philip Roth Pulitzer-díjas regényéből készítette el rendezői bemutatkozását Ewan McGregor: a hazai mozikban 2017. március 16-tól szinkronizáltan és feliratosan is látható Amerikai pasztorál (12E) főszereplői Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning és David Strathairn.


Február 9-től látható a mozikban Natalie Portman főszereplésével a Jackie (12E)
[2016.12.01]

A Mozinet forgalmazásában kerül a hazai mozikba a jövő évi Oscar-díjátadó egyik legnagyobb esélyesének kikiáltott film, a Jackie (12E). Az egykori First Ladyt, Jackie Kennedyt az Oscar-díjas Natalie Portman formálja meg a magyar mozikban 2017. február 9-től szinkronizáltan és feliratosan is látható, szívszorítóan izgalmas drámában.


Kálloy Molnár Péter hazaérkezett a #Jézus - Apám nevében gálavetítésére
[2016.12.01]

Kálloy Molnár Péter őszi külföldi szerepléseit követően hazaérkezett Magyarországra, hogy részt vegyen a #Jézus - Apám nevében című új magyar mozifilm díszbemutatóján. A filmben Júdást megformáló színész Zürich és London teátrumaiban tartott vendégszereplések után november 23-án részt vett az alkotás gálaestjén.

Kálloy Molnár Péter a premieren elmondta: "Nagyon vártam, hogy végre egyben láthassam a filmet. Mert mindenkinek van egy Jézus-képe, Jézus-álma. Mindenkié más. Roczó-Nagy Zoltáné egy nagyon határozott Jézus-látomás, mely a mai kor emberének víziója archaikus elemekkel. Millió dolog eszembe jutott a forgatás alatt és a filmet nézve a saját életemből. A film hat és segít. Megosztja a közönséget. Mint minden fontos film."

A film magyarországi premiernapja a közelmúltban változott: január 12-én kerül a magyar passiófilm a mozik vásznaira.


A MOZINET FORGALMAZZA ENYEDI ILDIKÓ ÚJ FILMJÉT
[2016.12.01]

A TESTRŐL ÉS A LÉLEKRŐL 2017 tavaszán kerül a hazai mozikba

A Cannes-ban Arany Kamerát nyert Az én XX. századom, a Bűvös Vadász, a Simon mágus valamint a nagysikerű Terápia című tévésorozat alkotója, Enyedi Ildikó hosszú szünet után ismét nagyjátékfilmet rendezett. A TESTRŐL ÉS A LÉLEKRŐL 2017 tavaszán kerül a hazai mozikba az Inforg-M&M Film gyártásában, a Mozinet forgalmazásában.

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

Enyedi Ildikó Balázs Béla díjas, Érdemes művész filmjeivel több mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el, szerepelt Cannes-ban (Az én XX. századom, Arany Kamera a legjobb elsőfilmnek), Velencében (Bűvös Vadász, Tamás és Juli) Locarnoban (Simon mágus, a Zsűri különdíja) és más meghatározó fesztiválokon. Legutóbbi munkája az HBO-n nagy sikerrel játszott Terápia című sorozat volt, amelyet Gigor Attilával közösen rendezett.


MÁR LEHET JEGYET FOGLALNI A 6. MOZINET FILMNAPOK FILMJEIRE
[2016.10.18]

Megkezdődött a jegyfoglalás a 6. Mozinet Filmnapok filmjeire, köztük a Cannes-ból érkező legújabb filmszenzációkra.

Október 28. és 31. között a filmbarátok országosan 14 art moziban merülhetnek el a kortárs filmművészet legjavában. A programban a nézők olyan alkotók legújabbjaival találkozhatnak, mint Park Chan-Wook (A szobalány), Bruno Dumont (A sors kegyeltjei… meg a többiek), Asghar Farhadi (Az ügyfél) és Alain Guiraudie (Állva maradni). A rendezvény ingyenes katalógusa is elkészült, mely már megtalálható az egyes mozikban.
24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
Már több mint 18 ezren látták a Kincsemet
Kincsem: Az elmúlt 10 év legnagyobb magyar filmsikere!
Közönségtalálkozó Enyedi Ildikóval, a Testről és Lélekről című film rendezőjével
Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
Oscar nyertesek 2017
Magyar Oscar-díj
Elkezdődött a Mary Poppins Returns forgatása
Testről és lélekről - Arany Medve-díj
Premier előtti vetítés a 75 éve elhunyt Stefan Zweig emlékére

Öldöklő szerelem (16) 109
1945 (12) 7
Alibi.com (16) 5
Szívvel-lélekkel (12) 4
Monster Trucks 7
Desierto: Az ördög országútja 3
Tűnj el! (2017) 4
Nyuszi suli 177
American Pastoral 10
Bébi úr 5